Pjongjang

Severna Koreja neće na Igre: Nemamo zaražene, štitimo se

Nova pre 7 dana
Severna Koreja neće učestvovati na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Tokiju kako bi zaštitila svoje sportiste od pandemije koronavirusa, saopšteno je iz ministarstva sporta u Pjongjangu. Odluka je doneta 25. marta na sastanku olimpijskog komiteta… »

Severna Koreja neće učestvovati na Olimpijadi u Tokiju

RTS pre 7 dana
Severna Koreja neće učestvovati na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Tokiju kako bi zaštitila svoje sportiste od pandemije korona virusa, saopšteno je iz ministarstva sporta u Pjongjangu. Odluka je doneta 25. marta na sastanku olimpijskog komiteta… »

Skoro svi stranci napustili Severnu Koreju, stroge mere izazvale nestašice

RTV pre 10 dana
PJONGJANG - Strane diplomate i humanitarni radnici poslednjih meseci masovno su pobegli iz Severne Koreje zbog nestašice robe i velikih ograničenja u svakodnevnom životu koja su nametnuta kako bi se zaustavilo širenje korona virusa, navodi ruska… »

Sastaju se zvaničnici Amerike, Južne Koreje i Japana, tema -Pjongjang

Blic pre 11 dana
SAD će danas održati sastanak sa Južnom Korejom i Japanom na visokom nivou, a glavna tema biće dugo očekivana revizija američke politike prema Severnoj Koreji. Rojters prenosi da će savetnik predsednika Džoa Bajdena za nacionalnu bezbednost Džejk… »

Sastanak zvaničnika SAD, Južne Koreje i Japana, tema Pjongjang

RTV pre 11 dana
VAŠINGTON - SAD će danas održati sastanak sa Južnom Korejom i Japanom na visokom nivou, a glavna tema biće dugo očekivana revizija američke politike prema Severnoj Koreji. Rojters prenosi da će savetnik predsednika Džoa Bajdena za nacionalnu… »

Seul i Pjongjang žele Olimpijske igre 2032. godine

Sport klub pre 12 dana
Čelnici južnokorejskog Seula objavili su da su Međunarodnom olimpijskom komitetu (IOC) poslali ponudu da organizuju Olimpijske igre 2032. godine zajedno sa Pjongjangom, glavnim gradom Severne Koreje. Ovo je druga zvanična ponuda za domaćinstvo 2032… »

Seul i Pjongjang zajednički će se kandidirati za domaćina OI 2032.

Al Jazeera pre 11 dana
Tokom Zimskih olimpijskih igara 2018. u Pjongčangu, delegacije Južne i Sjeverne Koreje zajedno su izašle na svečano otvaranje, a u konkurenciji hokejašica nastupila je ekipa sastavljena od igračica iz obje države. Seul i Pjongjang istaknut će… »

Kim Džong-UN nije završio posao? Severna Koreja sprema nova testiranja, imaju cilj koji se Zapadu neće svideti

Srbija danas pre 11 dana
Pjongjang je 25. marta lansirao dva balistička projektila kratkog dometa ka Japanskom moru. Severna Koreja će verovatno izvršiti još raketnih testova kako bi staro oružje zamenila naprednijim projektilima koje zapadni stručnjaci nazivaju "KN-23", a… »

Pjongjang se sprema za još testova, cilj je da staro oružje zameni sa naprednijim projektilima

Blic pre 12 dana
Severna Koreja će verovatno izvršiti još raketnih testova kako bi staro oružje zamenila naprednijim projektilima koje zapadni stručnjaci nazivaju "KN-23", a koji su tehnološki slični ruskom "iskanderu", izjavio je istraživač južnokorejskog… »

Obe Koreje žele Igre 2032: Seul i Pjongjang poslali zajedničku kandidaturu Međunarodnom olimpijskom komitetu

Večernje novosti pre 12 dana
SEUL i Pjogjang žele zajedno da organizuju Olimpijske igre 2032. goside. Zato je glavni grad Južne Koreje poslao ponudu Međunarodnom olimpijskom komitetu da zajedno sa prestonicom Severne Koreje organizuje najveće sportsko takmičenje. Pre Korejaca… »

Vesti dana »