Pjongjang

Nakon osam dana kraj kongresa; Kim poručio: Jačamo

B92 pre 3 dana
Pjongjang -- Severnokorejski lider Kim Džong Un pozvao je na povećanje vojne moći i veću sposobnost odvraćanja od nuklearnog rata, prenela je agencija KCNA. "Moramo učiniti sve što je u našoj moći kako bismo još više povećali sposobnost… »

Kim sprema nuklearke za Bajdena!

Alo pre 4 dana
Pjongjang je izrazio želju da svoju vojsku opremi raketama dugogo dometa i nuklearnim podmornicama kao strategije da novi američki predsednik prihvati Severnu Koreju kao nuklearnu silu. U januaru mesecu, pre četiri godine, odlazeći američki… »

Kim kao pokojni Kim

B92 pre 5 dana
Pjongjang -- Severnokorejski lider Kim Džong Un izabran je za generalnog sekretara vladajuće Radničke partije na kongresu koji se održava u Pjongjangu. Do njegovog imenovanja dolazi nakon revizije statuta stranke kojiom je vraćen sekretarski sistem… »

Severna Koreja razvija nova naoružanja

RTV pre 6 dana
VAŠINGTON/PJONGJANG - Severnokorejski lider Kim Džong Un izjavio je da njegova zemlja razvija nova naoružanja, uključujući nuklearnu podmornicu, taktičko nuklearno oružje i napredne bojeve glave dizajnirane da prodru u protivraketne odbrambene… »

Kim najavio povećanje nuklearnog arsenala: "Oružje nećemo upotrebiti osim ako to ne urade neprijateljske sile"

Blic pre 7 dana
Lider Severne Koreje Kim Džong Un najavio je proširenje i povećanje nuklearnog arsenala i vojnog potencijala Severne Koreje. Kim Džong Un je rekao da Pjongjang nema nameru da upotrebi nuklearno oružje, osim ako to prvo ne učine neke "neprijateljske… »

Kim: SAD su najveći neprijatelj Severne Koreje

RTV pre 7 dana
PJONGJANG - Severnokorejski lider Kim Džong Un nazvao je SAD "najvećim neprijateljem" i rekao da se neprijateljska politika Vašingtona prema Pjongjangu neće promeniti bez obzira na to ko je u Beloj kući, preneli su državni mediji. Govoreći na… »

Hladan tuš za Vašington, Pjongjang ima drugačije planove!

Alo pre 7 dana
Severnokorejski lider Kim Džong Un nazvao je SAD "najvećim neprijateljem" i rekao da se neprijateljska politika Vašingtona prema Pjongjangu neće promeniti bez obzira na to ko je u Beloj kući, preneli su državni mediji. Govoreći na kongresu stranke… »

Severna Koreja traži ravnopravan pristup vakcinama

Politika pre 11 dana
PJONGJANG – Severna Koreja, uprkos tvrdnjama da nema ni jedan slučaj koronavirusa, zatražila je pomoć od međunarodne organizacije da garantuje ravnopravan globalni pristup vakcinama protiv kovida-19, saopštili su danas diplomatski izvori. Prema… »

Sjeverna Koreja, ‘zemlja bez virusa’, zatražila vakcinu

Al Jazeera pre 11 dana
Iako je dosad testovima podvrgnuto na hiljade slučajeva, Pjongjang nije potvrdio nijedan slučaj zaraze. Sjeverna Koreja, koja tvrdi da od početka pandemije nema nijedan registrovan slučaj zaraze korona virusom, putem Globalnog saveza za vakcine (GAVI)… »

Severna Koreja, koja tvrdi da nema zaražene od korone, zatražila vakcinu

N1 Info pre 11 dana
Severna Koreja, koja tvrdi da od početka pandemije nema nijedan registrovan slučaj zaraze koronavirusom, preko Globalnog saveza za vakcine (GAVI) zatražila je vakcine protov COVID-19. Kako javlja ”Wall Street Journal”, Severna Koreja nije potvrdila… »

Vesti dana »