Pjongjang

Seul i Pjongjang žele zajedničku organizaciju OI 2032. godine

RTS pre 10 dana
Seul i Pjongjang ušli su u trku za organizatora Olimpijskih igara 2032. godine. Oni su poslali predlog Međunarodnom olimpijskom komitetu. Glavni konkurent je Brizbejn. Tako da Severna i Južna Koreja ulaze u trku za domaćistvo, iako je MOK već izabrao… »

Ambiciozan projekat u Severnoj Koreji: Kim obilazi gradilišta dva puta nedeljno

B92 pre 10 dana
Pjongjang -- Severnokorejski vođa Kim Džong Un posetio je drugi put tokom nedelje jednu od lokacija svog ambicioznog projekta izgradnje 50.000 novih stanova u Pjongjangu. On je pozvao na dodatne napore koji bi ubrzali stambeni razvoj u zemlji. Rojters… »

Moćna sestra: Papagaj koga je odgajila Amerika

B92 pre 12 dana
Pjongjang -- Severnokorejska liderka nazvala je predsednika Južne Koreje "papagajem koga je odgajila Amerika". Time je samo nastavljena karakteristična podrugljiva retorika Pjongjanga protiv rivala, u vreme obnovljenih neprijateljstava na Korejskom… »

Pjongjang optužio UN za dvostruke standarde

Novi magazin pre 13 dana
Pjongjang je danas optužio Ujedinjene nacije (UN) za "dvostruke standarde" povodom reagovanja na nedavno ispaljivanje severnokorejskih raketa i upozorio na ozbiljne posledice. Kako je javila državna severnokorejska agencija KCNA, visoki zvaničnik… »

Pjongjang optužuje UN da vodi politiku dvostrukih standarda

Al Jazeera pre 13 dana
Nnema smisla da Ujedinjeni narodi preispituju lansiranje raketa Sjeverne Koreje, a ne radi ništa sa sličnim testovima naoružanja drugih zemalja. Sjeverna Koreja je optužila Ujedinjene narode za dvostruke standarde zbog reakcije Vijeća sigurnosti UN-a… »

Pjongjang: UN vodi politiku dvostrukih stndarda

RTV pre 13 dana
PJONGJANG - Severna Koreja je danas optužila Ujedinjene nacije (UN) za dvostruke standarde zbog reakcije Saveta bezbednosti (SB UN) na nedavna lansiranja raketa u ovoj zemlji , i upozorila na ozbiljne posledice takve politike. Prole nedelje, Severna… »

Severna Koreja u saopštenju napala Bajdena povodom svoje raketne probe

Glas Amerike pre 16 dana
SEUL, JUŽNA KOREJA — Severna Koreja saopštila je u subotu da je američki predsednik Džo Bajden otkrio "svoje duboko ukorenjeno neprijateljstvo" prema Pjongjangu i da je zašao u pravo Severne Koreje na samoodbranu kritikujući njen najnoviji… »

Pjongjang odgovorio na kritike: "Bajdenovi komentari provokacija, Amerika ima gangstersku logiku"

Blic pre 15 dana
Severna Koreja smatra da su kritike američkog predsednika Džozefa Bajdena zbog njihove probe balističkog projektila "provokacija i narušavanje prava Pjongjanga na samoodbranu". Višerangirani severnokorejski zvaničnik Ri Pjong Čol izrazio je bojazan… »

Pjongjang ocenio Bajdenove izjave provokacijom i mešanjem

Nova pre 16 dana
Visoki severnokorejski zvaničnik ocenio je kao "mešanje" i "provokaciju" osudu koju je predsednik SAD Džozef Bajden izrekao zbog ispaljivanja raketa u Severnoj Koreji, javila je danas državna agencija KCNA. “Ta vrsta opaske američkog predsednika je… »

Pjongjang ocenio Bajdenove izjave provokacijom i mešanjem

N1 Info pre 17 dana
Visoki severnokorejski zvaničnik ocenio je kao "mešanje" i "provokaciju" osudu koju je predsednik SAD Džozef Bajden izrekao zbog ispaljivanja raketa u Severnoj Koreji, javila je danas državna agencija KCNA. „Ta vrsta opaske američkog predsednika je… »

Vesti dana »