Pjongjang

Kim ponovo šokirao Amerikance: Severna Koreja razvija rakete za koje Pentagon nema odbranu (video)

Pravda pre 3 dana
Zvaničnicima Severne Koreje naređeno je da budu spremni da lansiraju nukleare rakete. To dolazi dok je Pjongjang slavio Sunčev festival, proslavu posvećenu rođendanu svog osnivača Kim Il-Sunga. U znak obeležavanja ove godišnje proslave, vojsci i… »

Kim ponovo šokirao Amerikance: Severna Koreja razvija rakete za koje Pentagon nema odbranu (video)

Srbija danas pre 3 dana
Ranije ovog meseca, severnokorejski lider otvorio je univerzitet posvećen stvaranju i upotrebi nuklearnih raketa. Zvaničnicima Severne Koreje naređeno je da budu spremni da lansiraju nukleare rakete. To dolazi dok je Pjongjang slavio Sunčev festival… »

"Biće teško, slično devedesetim"

B92 pre 14 dana
Pjongjang -- Severnokorejski lider Kim Džong Un pozvao zvaničnike vladajuće stranke da ulože dodatne napore i odricanja kako bi se prevazišla teška situacija. On je rekao da će situacija u zemlji biti slična onoj iz devedesetih godina kada je… »

Kim Džong Un: Teška situacija, potreban još jedan naporan marš

RTV pre 14 dana
PJONGJANG - Severnokorejski lider Kim Džong Un pozvao je zvaničnike vladajuće stranke da ulože dodatne napore i odricanja kako bi se prevazišla teška situacija, slična onoj iz devedesetih godina kada je zemlja prošla tešku ekonomsku krizu… »

U Severnoj Koreji korone zvanično i dalje – nema

Nova pre 16 dana
Severna Koreja i u najnovijem izveštaju Svetskoj zdravstvenoj organizaciji je saopštila da nema slučajeva zaraze kovida 19 u zemlji i da i dalje savršeno uspeva da spreči ulazak virusa. Na početku pandemije pre više od godinu dana ta izolovana… »

Severna Koreja i špijunaža: Kako je Pjongjang kidnapovao Japance da bi ih koristio za tajni rat

Radio 021 pre 16 dana
Japanska vlada tvrdi da su od 1977. do najmanje 1983. godine, severnokorejski agenti oteli 17 japanskih državljana. Sumnja se da ih je bilo više od 100. BBC/AFP/Getty Images 15. novembar 1977, Nigata, Japan: Sunce je već zalazilo te prohladne… »

Severna Koreja i špijunaža: Kako je Pjongjang kidnapovao Japance da bi ih koristio za tajni rat

BBC News pre 16 dana
Japanska vlada tvrdi da su od 1977. do najmanje 1983. godine, severnokorejski agenti oteli 17 japanskih državljana. Sumnja se da ih je bilo više od 100. 15. novembar 1977, Nigata, Japan: Sunce je već zalazilo te prohladne novembarske večeri kad je… »

Jedna zemlja javila se SZO i rekla: Mi nemamo zaraženih

B92 pre 16 dana
Pjongjang -- Severna Koreja obavestila je Svetsku zdravstvenu organizaciju da na svojoj teritoriji nije zabeležila nijedan slučaj virusa korona, javlja danas AP. Predstavnik SZO u Pjongjangu Edvin Salvador izjavio je da je Severna Koreja testirala… »

Prva zemlja koja se povukla! Oni su otkazali dolazak na Olimpijske igre, jedni slave - drugi žale!

Blic sport pre 16 dana
Severna Koreja saopštila je da neće učestvovati na ovogodišnjim odloženim , kako bi zaštitila svoje sportiste od korona virusa. Odlukom su prekinute nade Južne Koreje da će iskoristiti Igre za nastavak razgovora sa Pjongjangom u vezi sa zastojem u… »

Jedna zemlja odustala od Olimpijskih igara

OK radio pre 17 dana
Severna Koreja neće učestvovati na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Tokiju kako bi zaštitila svoje sportiste od pandemije koronavirusa. Odluka je doneta 25. marta na sastanku olimpijskog komiteta Severne Koreje, objavljeno je na sajtu ministarstva… »

Vesti dana »