Pjongjang

Severna Koreja tera zatvorenike da kopaju ugalj za izvoz

Nova pre 1 dan
Severna Koreja primorava političke zatvorenike, uključujući decu, da rade u rudnicima uglja kako bi proizveli dovoljno robe za izvoz i prikupili novac za svoj program nuklearnog naoružanja, tvrdi južnokorejska grupa za ljudska prava. Građanska… »

Kim Džong UN je rekao "ne": Tramp je pre dve godine imao nepristojnu ponudu za lidera Severne Koreje

Srbija danas pre 4 dana
Donald Tramp je prvi u istoriji američkih predsednika koji je kročio na tlo Severne Koreje. Susreti bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa sa liderom Severne Koreje Kim Džong Unom su događaji koji su privukli najviše pažnje tokom njegovog… »

Tramp je pre 2 godine imao neobičnu ponudu za lidera Severne Koreje: Kim Džong Un ju je odbio

Telegraf pre 4 dana
Do sada nepoznat detalj sa drugog samita dvojice lidera u Hanoju. Susreti bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa sa liderom Severne Koreje Kim Džong Unom su događaji koji su privukli najviše pažnje tokom njegovog predsednikovanja, a sada su u javnost… »

BBC: Tramp 2019. ponudio Kim Džong Unu da se američkim predsedničkim avionom vrati u Pjongjang

Novi magazin pre 4 dana
Bivši predsednik SAD Donald Tramp predložio je severnokorejskom lideru Kim Džong Unu da se američkim predsedničkim avionom vrati u Pjongjang sa samita u Hanoju 2019. godine. U dokumentarnom filmu Bi-Bi-Sija (BBC) "Trump Takes on the World" navodi se… »

Supruga Kim Džong Una u javnosti posle godinu dana

Politika pre 9 dana
PJONGJANG – Ri Sol Džu, supruga severnokorejskog lidera Kim Džong Una, pojavila se u javnosti prvi put nakon godinu dana, objavili su državni mediji. Ona je sinoć bila u društvu supruga na koncertu povodom obeležavanja rođendana oca Kim Džong… »

Severna Koreja sajber napadima pokušala da ukrade podatke o Fajzer vakcini

Luftika pre 9 dana
Hakeri Severne Koreje pokušali su da upadnu na sajt kompanije „Fajzer“ kako bi došli do podataka na koji način je stvorena vakcina protiv koronavirusa, saopštile su obaveštajne strukture Južne Koreje. Zvaničnici južnokorejske Nacionalne… »

Severna Koreja hakovala Fajzer da bi ukrala podatke o vakcini

Radio 021 pre 9 dana
Severna Koreja izvršila je sajber napad na američku farmaceutsku kompaniju "Fajzer" da bi ukrala njene podatke o vakcini protiv Kovida 19, prema informacijama obaveštajne agencije Južne Koreje. Zvaničnici južnokorejske Nacionalne obaveštajne… »

Severna Koreja hakovala Fajzer, tvrdi Seul

Glas Amerike pre 9 dana
SEUL — Severna Koreja izvršila je sajber napad na američku farmaceutsku kompaniju "Fajzer" da bi ukrala njene podatke o vakcini protiv Kovida 19, prema informacijama obaveštajne agencije Južne Koreje. Zvaničnici južnokorejske Nacionalne… »

Kim ljut na saradnike, smenio ministra ekonomije

RTV pre 13 dana
PJONGJANG - Severnokorejski lider Kim Džong Un smenio je ministra ekonomije Kim Tu Ila, koji je tek imenovan prošlog meseca, i kritikovao svoj kabinet zbog nedostatka inovacija u izradi ciljeva za novi petogodišnji ekonomski plan, izvestili su u petak… »

Kim Džong Un kritikovao svoj kabinet

Politika pre 13 dana
PJONGJANG – Severnokorejski lider Kim Džong Un osudio je svoj kabinet zbog nedostatka inovacija i „pametnih strategija” u izradi ciljeva za novi petogodišnji ekonomski plan, preneli su danas državni mediji. Vladajuća Radnička stranka završila… »

Vesti dana »