Ratko Mladić

(VIDEO) Sećate li se Mladićeve rečenice: „Gađaj Pofaliće i Velušiće…“: Sada je doživela i svoju rusku verziju

Danas pre 1 dan
Svi koji su preživeli rat u Bosni i Hercegovini, a posebno Sarajlije, nikada neće zaboraviti reči ratnog zločinca Ratka Mladića. – Gađaj Pofaliće i Velušiće, tamo nema srpskog života, izjava je koja i danas izaziva jezu. Sličnu izjavu dala je… »

Murali u BiH: Negdje mir i inkluzija, negdje ratni zločinci

Slobodna Evropa pre 7 dana
Svakodnevni život i situacije, ali i tradicija i historija, inspiracija su mladim umjetnicama i umjetnicima širom Bosne i Hercegovine koji crtaju murale. Na zidovima zgrada, škola i drugih objekata, oni s kojima je Radio Slobodna Evropa (RSE)… »

Nema mjesta za murale ukrajinskih spisateljica u ruskoj guberniji

Al Jazeera pre 8 dana
Po svemu sudeći, ova zemlja pripada Rusima i Srbima koji obožavaju Putinove zločine, svi ostali nisu dobrodošli, piše autor. Više od godinu dana na Vračaru se šepuri mural posvećen Ratku Mladiću, uz propratnu zahvalnicu “Đenerale, nek je… »

LSV ispisala grafite po bilbordu sa likom Ratka Mladića u Baču

Novi magazin pre 14 dana
Aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ispisali su grafite po bilbordu sa likom Ratka Mladića u Baču. Oni su napisali "Krvnik Srebrenice. Zločinac. LSV", a preko Mladićevog lica nacrtali su i stranačku, plavo-žuto-zelenu zastavu. Bilbord se… »

Darko Mladić: Vratiti Srpskoj ono što joj je oduzeto

Vesti online pre 15 dana
Darko Mladić, sin generala Ratka Mladića, smatra da Dejtonski sporazum treba čuvati, vraćati se na njegov izvorni dogovor i ono što je bilo usaglašeno, a sve ono što je nasilnim metodima oduzeto Republici Srpskoj – u mirnom procesu treba vratiti… »

Balkansko bure baruta Šešelj otkrio sve o prisluškivanim razgovorima

Alo pre 19 dana
Predsednik SRS dr Vojislav Šešelj izjavio je da su muslimani za vreme rata prisluškivali Slobodana Miloševića, Radovana Karadžića, Ratka Mladića. - Mene prisluškuju jedno 40 godina. Od kada je uspostavljen komunistički režim, uspostavljeno je… »

Plenković u Škabrnji: Pomirba i suživot jedini put naprijed

Slobodna Evropa pre 19 dana
U prigodi Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je Škabrnju, u kojoj su snage JNA i srpske paravojske pod zapovjedništvom Ratka Mladića 18. studenog 1991… »

Nacionalizam na prodaji u BiH

Slobodna Evropa pre 21 dana
Kazna od tri mjeseca do pet godina zatvora za veličanje ratnih zločinaca i negiranje genocida ne brine ulične prodavače suvenira, kao i one koji su posao razvili putem internetskih stranica za prodaju. Širom entiteta Republika Srpska, u kojem većinu… »

Newsnight (14.11.2022)

N1 Info pre 22 dana
Prolazi godinu dana od burnih dešavanja ispred i oko murala sa likom osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića u Njegoševoj ulici u Beogradu. Iako je, potom, bilo više različitih pokušaja da bude prekrečen, do danas je ostao gotovo netaknut. A… »

Murali Ratka Mladića po Beogradu, aktivisti odlučili da „očiste obraz“ gradu

N1 Info pre 22 dana
Prolazi godinu dana od burnih dešavanja u vezi sa muralom sa likom osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića u Njegoševoj ulici u Beogradu. Iako je, potom, bilo više različitih pokušaja da bude prekrečen, do danas je ostao gotovo netaknut. A u gradu… »

Vesti dana »