Sarajevo

SDA usvojila deklaraciju: Primarni cilj Republika Bosna i Hercegovina

RTS pre 3 dana
Delegati Kongresa Stranke demokratske akcije BiH usvojili su novi statut, devet rezolucija, kao i Programsku deklaraciju kojom definišu političku poziciju i politiku SDA u narednom periodu. "Naš primarni i dugoročni cilj je usvajanje ustava kojim bi… »

Rangelov Jusović: Funkcionalna pismenost za funkcionalno društvo

Slobodna Evropa pre 3 dana
"Da bi se govorilo o nepismenosti, mora se prvo razlučiti šta je bazna, a šta funkcionalna pismenost, ali i tačno i precizno tumačenje statističkih podataka istraživanja o nepismenosti", napominje za Radio Slobodna Evropa (RSE) Radmila Rangelov… »

Čović i Dodik kritizirali Programsku deklaraciju SDA

Al Jazeera pre 3 dana
SDA vidi BiH kao Republiku BiH s jednim predsjednikom uz, između ostaloga, jačanje bosanstva i bosanskog identiteta. Prijedlog Programske deklaracije Stranke demokratske akcije (SDA), koja se našla pred delegatima na subotnjem stranačkom Kongresu u… »

Kongres SDA dva puta prekidan, Izetbegović molio za tišinu

IndeksOnline pre 3 dana
SARAJEVO – Današnje održavanje Sedmog kongresa Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića bilo je prekinuto najmanje dva puta – zbog neprimerenog ponašanja pojedinaca i zbog toga što je jednoj delegatkinji pozlilo. Izetbegović, koji je… »

Ovako je muškarac pomogao vozačima u Sarajevu da "ubiju dosadu" na semaforu (video)

Blic pre 3 dana
Jedan mlađi muškarac danas je žonglirao na semaforu u Sarajevu, u naselju Grbavica, i to u vreme dok je na semaforu crveno svetlo, da bi mogao izaći nasred ulice. Vešt u žongliranju, izazivao je pozitivne reakcije vozača, ali i prolaznika koji su… »

okoTVoko: Nogatanje s loptom kroz televizijske meandre

Dnevnik pre 3 dana
Pre neki dan u Sarajevu je predstavljena jesenja šema televizije Nova BH, perjanice televizija kablovskog distributera Telemah, člana Junajted medije kojoj pripada i naš kablovski distributer SBB. Tada je, pored novih emisija i serija na Novoj BH… »

Merkator Grupa: - Prilika za ulaganje!

Blic pre 4 dana
Prilika za ulaganje Mercator Grupa u cilju sprovođenja strategije dezinvestiranja portfelja trgovačkih centara objavljuje poziv zainteresovanim investitorima za kupovinu trgovačkih centara u Hrvatskoj, BiH i Srbiji. Predmet prodaje su trgovački… »

Kanton Sarajevo finansira BANU!

Sandžak press pre 4 dana
Procedura izbora reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH je u toku, a jedan od protivkandidata aktuelnog reisa Huseina ef. Kavazovića je i Muamer Zukorlić, bivši glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji, aktuelni predsjednik Stranke pravde i pomirenja… »

Novi program SDA Bakir ukida Srpsku i srpski

Večernje novosti pre 4 dana
Bošnjačka Stranka demokratske akcije (SDA) zalaže se za ukidanje entiteta i uvođenje države Republike BiH. Stevandić: Dokument antiustavan i antisrpski. Kovačević: Ne odriču se ratnih ciljeva. NA Kongresu SDA, koji će biti održan danas u… »

Loša 2019. godina za bh. pivare

SEEbiz pre 4 dana
SARAJEVO - Pivare u Bosni i Hercegovini ne mogu se pohvaliti naročito dobrim prvim polugodištem 2019. godine. Najveća pivara u Bosni i Hercegovini Banjalučka pivara potonula je u gubitak, dok su Pivara Tuzla, Bihaćka pivovara i Sarajevska pivara… »

Vremenska prognoza »

Sarajevo »
subota
Slaba kiša
Slaba kiša
11 ˚C
sreda
Kiša povremeno
Kiša povremeno
8˚ / 14˚
četvrtak
Slaba kiša
Slaba kiša
6˚ / 9˚

Vesti dana »