Sarajevo

Programsku deklaraciju SDA osudio i Čovićev HNS

RTS pre 3 dana
Programska deklaracija bošnjačke Stranke demokratske akcije je osim negativne reakcije političara iz Republike Srpske izazvala i osudu predstavnika hrvatskog naroda iz Bosne i Hercegovine. Hrvatski narodni sabor u BiH, na čijem čelu se nalazi Dragan… »

Poruka za SDA: Vuković: Istočno Sarajevo nikad neće biti u sastavu Sarajeva

Blic pre 2 dana
Istočno Sarajevo nikada neće postati dio administrativnog područja grada Sarajeva, kako je to predviđeno u deklaraciji SDA, izjavio je danas Srni gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković i ukazao da je ovakva politika oterala iz Sarajeva… »

Glumio je u svim poznatim TV serijama, a onda u "Igri prestola": Naš glumac sada otkriva sa čime se susreo (video)

Blic pre 2 dana
Glumac Ammar Mešić veliku pažnju javnosti privukao je nakon uloge koju je dobio u “Igri prestola”, jednoj od najpopularnijih serija na svetu. U intervjuu Amar govori o svojim utiscima sa seta, svojim glumačkim idolima, ali i negativnim komentarima… »

Dejton je "sveto slovo": Ideja da BiH bude republika dočekana "na nož"

B92 pre 2 dana
Gotovo sve stranke iz Republike Srpske, bilo da su pozicija ili opozicija "na nož" su dočekali zamišljenu viziju SDA. Potvrdili su da će do političkog kompromisa veoma teško doći, prenosi Klix.ba. Ključni detalji deklaracije SDA odnose se na… »

Dodik: Deklaracija SDA je poruka da nismo dobrodošli u BiH i u toj BiH ni mi nećemo da budemo

Blic pre 3 dana
Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik pozvao je predstavnike svih političkih partija i nevladinih organizacija u Republici Srpskoj da se okupe i odbiju bilo kakvu mogućnost razgovora o Programskoj deklaraciji SDA, koja predviđa “republiku… »

Bakir brani zločince i vređa žrtve

Večernje novosti pre 3 dana
Kongres SDA izabrao predsednika, a doneo i nove πretnje upućene Srbima. Dudaković i Mahmuljin, kojima se sudi, "ugledni su komandanti" NAKON što je ponovo izabran za lidera SDA, Bakir Izetbegović, koji je i bio jedini kandidat za mesto predsednika… »

'Lakonoga' - film o prvom djetetu ubijenom u opkoljenom Sarajevu

Al Jazeera pre 3 dana
Poznata novinarka Lejla Zvizdić snimila je film o Fahrudinu Kučuku, čovjeku koji je izgubio suprugu i kćerku. Baziran na životnoj priči pisca za djecu i omladinu Fahrudina Kučuka film Lakonoga bosanskohercegovačke autorice Lejle Zvizdić zapis je… »

Nema vlasti, ali ima velike štete: Koliko Srpsku košta blokada formiranja Saveta ministara BiH

Blic pre 3 dana
Od ocene da Republika Srpska može bez Saveta ministara do izjava u kojima se kaže da trpimo ogromnu štetu zbog neformiranja vlasti na nivou BiH. U tom opsegu kreću se stavovi Banjaluke na temu političke blokade u Sarajevu nastale zbog toga što… »

Budi sutra i ti LGBT!

Danas pre 3 dana
Sada već tradicionalno septembar se vezuje za održavanje Parade ponosa. Od hoće li je biti do zašto će je biti? I to više nije slučaj samo u Srbiji, već i u drugim delovima brdovitog Balkana. Prošle nedelje, 8. septembra, održana je prva Povorka… »

Deklaracija SDA: Cilj uspostavljanje Republike BiH

Danas pre 3 dana
Na kongresu Stranke demokratske akcije (SDA) predložena je programska deklaracija, prema kome je dugoročni cilj ove stranke uspostavljanje Republike BiH, koja bi imala tri nivoa vlasti – državni, lokalni i regionalni. Deklaracija podrazumeva promenu… »

Vremenska prognoza »

Sarajevo »
subota
Oblačno
Oblačno
10 ˚C
sreda
Kiša povremeno
Kiša povremeno
8˚ / 14˚
četvrtak
Slaba kiša
Slaba kiša
6˚ / 9˚

Vesti dana »