Sarajevo - vesti

BiH: Policija pretresa objekte s migrantima, traže oružje

B92 pre 40 minuta
B92: BiH: Policija pretresa objekte s migrantima, traže oružje
Sarajevo -- Na području Velike Kladuše policija Unsko-sanskog kantona pretresa više objekata u kojima borave migranti, javili su danas sarajevski mediji.
Cilj pretresa je, kako se navodi, pronalazak hladnog oružja, narkotika i sumnjivih predmeta, kao i zaštita domaćeg stanovništva kako bezbednosna situacija ne bi bila dodatno narušena. Pre nekoliko dana u jednoj napuštenoj kući, u... »

"Smestiti sve migrante u centar u BiH, to je prerizično"

B92 pre 59 minuta
B92: "Smestiti sve migrante u centar u BiH, to je prerizično"
Sarajevo -- EU neće doneti nikakvu odluku koja bi išla u smeru stvaranja migrantskih centara u BiH, jer bi to bilo prerizično, izjavio je hrvatski član Predsedništva BiH.
"Staviti u jedan sigurnosno-pravno još neizgrađen prostor jednu takvu populaciju ljudi, koja je uzdrmala i mnogo bezbednije evropske sisteme od ovih naših ovde balkanskih, bilo bi prerizično. Ne verujem da će se sa te strane... »

Od 2. jula stalna željeznička linija Bihać-Sarajevo

SEEbiz pre 1 sat
SARAJEVO - Drugog jula peron Željezničke stanice u Bihaću primit će prve putnike.
Voz, na koji se čeka decenijama, saobraćat će do Sarajeva, čime će finalno ovaj kraj Bosne i Hercegovine preko Unske pruge biti povezan sa svojim glavnim gradom. I stajat će u svakom mjestu gdje postoji osposobljen peron, bez... »

Skandal u sarajevskoj školi: Nastavnik matematike štipkao i pipkao učenicu!

Kurir pre 3 sata
SARAJEVO - Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu otvorilo je istragu protiv nastavnika matematike Desete osnovne škole na Ilidži Ejuba M. kojeg terete za bludne radnje počinjene, navodno, nad učenicom osmog razreda. Slučaj je policiji prijavljen sredinom juna, a nastavnik se brani sa slobode.
"Jedino mogu da kažem da se vodi istraga. Osumnjičeni nije u pritvoru", rekla je portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić. Opštinski sud u Sarajevu odredio je profesoru mere zabrane zbog mogućeg uticaja na svedoke.... »

"442 do Beograda" je zbog rime, nema veze sa razdaljinom do Sarajeva ili Zagreba: Bajaga o svim pogrešnim tumačenjima pesama - Čitajte u Nedeljniku

Nedeljnik pre 3 sata
240 koncerata godišnje, spavaš 20 dana godišnje u svojoj kući. Zato sam i napisao u '442 do Beograda' stih 'Brojim znake i linije' a ubrzo je nekom to bilo sumnjivo pa je pitao: 'Koje su to linije u pitanju?' Ali linije su bile one na asfaltu, a ne one druge...
U mnogim popularnim pesmama Momčila Bajagića Bajage bilo stihova u kojima su se tražila dvostruka značenja i subverzivne poruke koje su se kosile sa "javnim moralom" nekadašnjeg društva u kom smo živeli. U nekim pesmama tražena... »

Vlasti BiH ustupile migrantima kasarnu na korišćenje

Telegraf pre 20 sati
Kasarna Ušivak ne odgovara potrebama oružanih snaga BiH i još ranije je bila data na korišćenje Kantonu Sarajevo za potrebe Crvenog krsta
Vlada Federacije BiH odlučila je danas da ustupi na korišćenje kasarnu Ušivak u opštini Hadžići Savetu ministara BiH, za potrebe Ministarstva bezbednosti, odnosno za smeštaj migranata koji se nalaze na teritoriji te države.... »

Zašto srpske rakete „potpaljuju“ strasti u Sarajevu

Sputnik pre 20 sati
Na remontu raketa u Banjaluci uzletela je i dobro poznata retorika — u Federaciji BiH. Predizborna. Dovoljno je bilo da u Republici Srpskoj bude potpisan dva miliona evra vredan sporazum u oblasti namenske industrije između firmi iz RS i Srbije.
Banjalučka firma „Kosmos“ će za račun beogradskog „Jugoimport SDPR“, odnosno Ministarstva odbrane Srbije, raditi na popravci i generalnom remontu raketnih sistema. Ocenu predsednika RS Milorada Dodika, da je razlog za... »

"Uputiti protestnu notu Srbiji i zatvoriti granicu"

B92 pre 23 sata
B92: "Uputiti protestnu notu Srbiji i zatvoriti granicu"
Sarajevo -- Ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona u BiH Anel Ramić izjavio je da se nada da je BiH uputila protestnu notu Srbiji zbog priliva migranata.
Kako je rekao, očekuje da će granica između BiH i Srbije biti zatvorena. "Imamo zatvaranje granice sa Hrvatskom, a na istoku nam ljudi svakodnevno ulaze. Imamo nekorektan odnos policije Srbije, koja čak pokazuje put ilegalnim... »

Svi pričaju o misterioznoj mapi: Evo gde bi prema tajnom planu trebalo da budu smešteni migranti u BiH! (foto)

Kurir pre 1 dan
SARAJEVO - U BiH se pojavila misteriozna mapa koja sadrži tajni plan razmeštaja migranata u Bosni i Hercegovini.
Na stranicama Demostata, koji su navodno autori ovog istraživanja nije moguće doći do spomenute mape niti su odgovarali na pozive i poruke. Prema navedenim brojkama koje kruže samo u većim gradovima Republike Srpske bilo bi... »

Obaveštajne agencije BiH u službi radikalnog islama (2): Paradžemati u naručju države

Vesti online pre 1 dan
U knjizi "Epitaf za Bosnu", Dževad Galijašević, stručnjak na temu međunarodnog terorizma, još 2017. godine je predočio spisak paradžemata i vehabijskih zajednica u BiH koje predstavljaju najozbiljniju bezbednosnu pretnju ne samo po Bosnu i Balkan, već i Evropu.
Galijašević naglašava da se te islamističke baze nalaze sa obe strane entitetske granice u BiH. - Neke od njih su Gornja Maoča, između Srebrenika i Tuzle, Donja Dubnica kod Kalesije, Donja Bočinja, između Maglaja i Zavidovića,... »

Sarajevo
četvrtak

Vedro
24 ˚C
petak
Slaba kiša
Slaba kiša
5˚ / 17˚
subota
Delimično oblačno
Delimično oblačno
6˚ / 20˚

Uhapšen zbog pljački banke, oružja i droge

Dnevnik  pre 40 minuta  još 21 povezana

Tačno u 12 časova i sedam minuta počinje leto

Večernje novosti  pre 3 sata  još 7 povezanih

Amerika je decu imigranata drogirala, zato je i tužena

B92  pre 3 sata  još 8 povezanih

Tabares: Želimo više golova; Suarez: Ne smemo da se opustimo

Večernje novosti  pre 13 sati  još 7 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.