Sarajevo

Danas počinje izmeštanje migranata iz Vučjaka

Dnevnik pre 1 sat
SARAJEVO: Danas počinje izmeštanje migranata iz kampa Vučjak u Unsko-sanskom kantonu Federacije BiH i trajaće tri dana. Kako je saopštio premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić, u sklopu prve faze biće pripremljeni bezbednosni aspekti… »

Stigli rezultati veštačenja: Lani su smrtonosni udarci zadati šakama i nogama

Blic pre 11 sati
Prošla su dva meseca od brutalnog ubistva Lane Bijedić (19) iz Mostara, čije je telo pronađeno 6. oktobra u 19 časova u reci Studenčici u mestu Studenci kod Ljubuškog. Kako Avaz saznaje u MUP-u Zapadnohercegovačkog kantona, napokon su stigli i… »

Nasrnuo na ženu i pokušao da joj otme psa: Manijak koji siluje životinje ponovo napada?

Večernje novosti pre 13 sati
Policija u Sarajevu intervenisala je u nedelju na poziv jedne sugrađanke koja je prijavila da je čovek fizički nasrnuo na nju pokušavajući da joj otme psa. Policija u Sarajevu intervenisala je u nedelju na poziv jedne sugrađanke koja je prijavila da… »

Poslednji pozdrav Popari: Preminuo naš veliki glumac Zoran Rankić

Telegraf pre 1 dan
Nagrađen za književni rad, ne i za glumački. Veliki srpski i jugoslovenski glumac Zoran Rankić preminuo je u 85. godini, potvrđeno je za Telegraf. Publika ga pamti po ulogama Popare u TV seriji "Srećni ljudi", ali i po ulozi Nikole Kalabića u… »

Beograd zagađeniji od Šangaja

Politika pre 12 sati
Stručnjaci kažu da nije povećana emisija zagađujućih čestica, već su atmosferske prilike uticale da aerozagađenje bude visoko. Beograd je proteklog vikenda ponovo bio jedan od najzagađenijih gradova na svetu: u subotu je bio na sedmom, a juče na… »

Sedam pripadnika Zvorničke brigade optuženo za ubistvo 48 Bošnjaka

RTV pre 17 sati
SARAJEVO - Sedam pripadnika Zvorničke brigade optuženo je za ubistvo 48 osoba, progon stanovništva bošnjačke nacionalnosti iz mesta Jusići kod Zvornika 1992. godine, saopštilo je Tužilaštva BiH. Tužilac Posebnog odeljenja za ratne zločine, koja… »

Zbog umešanosti u medjunarodno krijumčarenje narkotika u BiH uhapšen holandski državljanin

IndeksOnline pre 20 sati
SARAJEVO – Jedan holandski državljanin, koji boravi na području Odžaka, uhapšen je u zajedničkog akciji Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) i MUP-a Republike Srpske, usmerenoj na borbu protiv osoba osumnjičenih za organizovano medjunarodno… »

NVO: Policija na deponiji Uborak primjenila silu bez naloga

Slobodna Evropa pre 14 sati
Predstavnici udruženja "Jer nas se tiče" Mostar i "Eko akcija" Sarajevo u saopštenju navode da je u ponedjeljak ujutro policija Hercegovačko-neretvanskog kantona “postala saučesnik u izvršenju krivičnog djela nezakonito intervenišući, uz… »

"EU neće uspeti da zadrži migrante u BiH"

B92 pre 21 sat
Sarajevo -- Predsedavajući Saveta ministara BiH Zoran Tegeltija najavio da će sa novim ministrom bezbednosti biti napravljen plan za rešavanje migrantske krize u BiH. Prema njegovim rečima, predstavnici EU, koliko god pokušavali da obezbede novac za… »

Odloženo premeštanje ljudi iz Vučjaka: Nadležni nespremni, migranti ne žele da se još više udaljavaju od EU

Kurir pre 23 sata
Premeštanje migranata iz kampa "Vučjak" kod Bihaća, koje je bilo planirano za danas je odloženo, prenose mediji iz BiH pozivajući se na Međunarodnu organizaciju za migracije (IOM). Za sada nije poznat tačan razlog zbog čega je došlo do ove… »

Vremenska prognoza »

Sarajevo »
subota
Kiša
Kiša
5 ˚C
utorak
Susnežica
Susnežica
-1˚ / 5˚
sreda
Umeren sneg
Umeren sneg
-3˚ / 1˚

Vesti dana »