Sarajevo

‘SRCE SARAJEVA’ OSVOJIO FILM ENE SENDIJAREVIĆ

RTV Novi Pazar pre 38 minuta
Dodjelom nagrada “Srce Sarajeva” za najbolja ostvarenja večeras je na ceremoniji u Narodnom pozorištu završen takmičarski dio 25. Sarajevo Film Festivala, koji je ove godine poklonicima sedme umjetnosti donio rekordnih 270 filmova u 18 programa iz… »

Drama u mostarskom zatvoru: Uzeli šipke od kreveta, pa napravili rupu u zidu da pobegnu! Kad su došli čuvari, bilo je i…

Kurir pre 9 sati
Petorica zatvorenika u pritvorskoj jedinici Kazneno-popravnog zatvora (KPZ) Mostar pokušala su u sredu uveče da pobegnu iz ćelije, ali su brzom reakcijom policije sprečeni. U sukobu sa zatvorenicima teže su povređena dva sudska policajca, a bekstvo… »

Dece sa simptomima trovanja prebačena u bolnicu u Sarajevo

RTS pre 9 sati
Petoro dece koja su boravila u Sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići kod Olova sinoć je hitno prebačeno na Infektivnu kliniku sarajevskog Kliničkog centra zbog simptoma trovanja hranom, a danas je u bolnicu dovezeno još dece koja su članovi… »

Mektić: Hrvatska policija zlostavlja migrante i vraća ih u BiH

IndeksOnline pre 4 sata
SARAJEVO – Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić demantovao je danas informacije da BiH organizovano proteruje migrante iz BiH u Hrvatsku, navodeći da se dogadja upravo suprotno.”Hrvatska strana napadom želi da se odbrani od nasilja i torture koju… »

CIK BiH zatvorila usta komšiću i izetbegoviću: Tegeltija ispunjava sve uslove za predsedavajućeg Saveta ministara

Kurir pre 11 sati
SARAJEVO - Centralna izborna komisija BiH utvrdila je na današnjoj sednici da predloženi kandidat za predsedavajućeg Saveta ministara Zoran Tegeltija ispunjava sve potrebne uslove za imenovanje propisane Izbornim zakonom BiH. Kako je saopšteno, ova… »

Hemon za Reuters: Današnja Amerika podsjeća na Bosnu i Hercegovinu

Slobodna Evropa pre 4 sata
Američko-bosanski pisac, scenarista i kolumnista, Aleksandar Hemon koji trenutno u Sarajevu moderira press konferencije Takmičarskog programa Sarajevo Film Festivala (SFF), u intervjuu za Reuters kaže kako može zamisliti podjelu Sjedinjenih Država… »

Bosancu zapalili skupocenog maseratija, a on objašnjava: To je verovatno bio muž moje ljubavnice, pravio sam i ja greške u…

Kurir pre 10 sati
Muharem Ferhatović je vlasnik skupocenog "maseratija", koji je oko pola četiri ujutru zapaljen na Alipašinom Polju u Sarajevu. Reporteri su na licu mesta pored zapaljenog automobila pronašli i Muharema. "Desilo se ujutro oko tri, pola četiri. Sestra… »

Budistički monah pokušao da prevari momka usred Sarajeva, pa nasrnuo na konobara (video)

Telegraf pre 4 sata
Stavio je on narukvicu momku na ruku i momak mu vadi iz torbice vjerovatno marku koliko može da halali za nešto što će najvjerovatnije baciti... Tad sam prestao da snimam i pogriješio sam. Građanin Sarajeva Zijad Redžić bio je svedok… »

"SAD bi mogle da dožive sudbinu BiH"

B92 pre 1 sat
Sarajevo -- Američki pisac poreklom iz Bosne i Hercegovine Aleksandar Hemon izjavio je da brine zbog sve većeg socijalnog raslojavanja u SAD. Hemon je ocenio da bi ono moglo dovesti do podele Sjedinjenih Država, s obzirom da ga današnja Amerika… »

"Take me somewhere nice" najbolji film SFF

RTV pre 1 sat
SARAJEVO - Srce Sarajeva za najbolji film u Takmičarskom programu - igrani film 25. Sarajevo Film Festivala. dodeljeno je bosanskogercegovačko-holandskoj koprodukciji "Take me somewhere nice" rediteljke Ene Sendijarević, saopštio je večeras žiri u… »

Vremenska prognoza »

Sarajevo »
subota
Vedro
Vedro
22 ˚C
petak
Pljuskovi
Pljuskovi
16˚ / 26˚
nedelja
Pljuskovi
Pljuskovi
15˚ / 26˚

Vesti dana »