SPO

Han na novom zadatku: Evropski komesar za proširenje i susedsku politiku na korak do novog posla u Briselu

Blic 17.07.2019
Na vanrednoj sednici austrijske vlade, zakazanoj za sutra, Johanes Han biće imenovan kao kandidat Austrije za budući saziv Evropske komisije. Austrijska kancelarka Brigite Birlajn prošle nedelje najavila je da će zvaničan Beč predložiti Hana za… »

Bivši austrijski kancelar novi član NO ruske železnice

B92 17.07.2019
Beč -- Bivši austrijski kancelar Kristijan Kern dobio je novi posao i od sada je novi član Nadzornog odbora ruske železnice RŽD. Kern je, pre nego što se vratio u politiku kao šef Socijaldemokratske partije Austrije (SPO) i funkciju kancelara, bio… »

Čotrić: Zalažemo se za nacionalno pomirenje srpskog naroda

Dnevnik 17.07.2019
LAPOVO: U Lapovu je danas obeležena 73. godišnjica od ubistva generala Dragoljuba Draže Mihajlovića, a poslanik SPO, Aleksandar Čotrić poručio je da se ta stranka zalaže za nacionalno pomirenje srpskog naroda i jedinstvo svih građana Srbije oko… »

Revizorski sud kažnjava stranke

B92 14.07.2019
Narodnoj partiji Austrije i Socijaldemokratskoj stranci preti kazna u milionskom iznosu. Kazna im preti pošto je predsednica Revizorskog suda Margit Kraker protiv ove stranke podnela prijavu partijskom senatu zbog prekoračenja ograničenja troškova za… »

Kovačević: Bez ukidanja taksi nema dijaloga, a ni napretka Prištine

Dnevnik 13.07.2019
BEOGRAD: Bez ukidanja taksi koje je Priština uvela, neće biti dijaloga sa Beogradom, a tako ni napretka Prištine u procesu evropskih integracija, ocenio je poslanik u austrijskom parlamentu Kristijan Kovačević, uz opasku da bi Srbija daleko brže… »

Samo "politički zemljotres" može da ga zaustavi: Prema anketama Kurc ubedljivo vodi u Austriji, rekordan broj neodlučnih

Blic 13.07.2019
Narodna partija Austrije (OVP) Sebastijana Kurca i dalje ubedljivo vodi u istraživanjima javnog mnjenja, koja pokazuju da postoji veliki broj neodlučnih Austrijanaca. Kladjenje na pobedu OVP na prevremenim parlamentarnim izborima zakazanim za… »

Austrijski poslanik šokirao sve prisutne: Bez ukidanja taksi nema dijaloga ni rešenja za Kosovo!

Pravda 13.07.2019
Bez ukidanja taksi koje je Priština uvela, neće biti dijaloga sa Beogradom, a tako ni napretka Prištine u procesu evropskih integracija, ocenio je poslanik u austrijskom parlamentu Kristijan Kovačević, uz opasku da bi Srbija daleko brže napredovala… »

Anketa u Austriji: Kurc vodi – rekordan broj neodlučnih

IndeksOnline 13.07.2019
BEČ – Narodna partija Austrije (OVP) Sebastijana Kurca i dalje ubedljivo vodi u istraživanjima javnog mnjenja, koja pokazuju da postoji veliki broj neodlučnih Austrijanaca. Klađenje na pobedu OVP na prevremenim parlamentarnim izborima zakazanim za… »

Kijanu Rivs je Srbin? Ovaj detalj mnogima je promakao, a glumac to nikada nije krio! Šok! (foto)

Kurir 10.07.2019
Glumac Kijanu Rivs redovno podiže tri prsta, kako na ulici, pa tako i na glamuroznim događajima. Pozdrav s tri prsta danas je srpski nacionalni pozdrav јednom rukom, sa spoјenim ili raširenim) palcem, kažiprstom i srednjim prstom. Mnogima je, pak… »

Bakarec Siniši Kovačeviću: Za vas je Jeremić nekad bio "sifilis", a sad ste potpredsednik tog "sifilisa"!

Večernje novosti 02.07.2019
Politički analitičar i član SNS podsetio dramskog pisca na njegovu ljubav sa SPO, DS, njegove izjave date u tom vremenu... OD devedesetih do 2000. godine, Vi i Vaša supruga ste bili u vladajućem SPO-u, u koaliciji sa SPS i SRS, iz koje je nastala… »

Vesti dana »