SPO

Čitulja za gišku: Brano Mićunović mu se danas obratio ovim rečima

Mondo 15.09.2020
Đorđe Božović Giška bio je osnivač Srpske garde, sportista i veliki rodoljub. Đorđe Božović Giška bio je osnivač Srpske garde, sportista i veliki rodoljub. Dvadeset devet godina prošlo je od kada je na ratištu u okolini Gospića, pod i dalje… »

Brano Mićunović u čitulji za Gišku: Znam da me gledaš brate

Nova 15.09.2020
Na današnji dan navršava se 29 godina od smrti Đorđa Božovića Giške, komandanta Srpske garde, člana SPO i jednog iz pleajde žestokih koji su obeležili život u srpskoj prestonici osamdesetih godina 20 veka. Da sećanje na Gišku i dalje živi… »

Srbi važan sastavni deo Beča

Vesti online 09.09.2020
Kampanja za oktobarske izbore u Beču drugačija je ove godine, ne samo zbog pandemije koronavirusa, već i zbog toga što je vodeća stranka u Beču, Socijaldemokratska partija Austrije (SPO) veliku pažnju posvetila i Bečlijama srpskog porekla. Ta… »

Srpski pokret obnove oprostio se od profesora Slobodana Bugarskog

Morava info 09.09.2020
ČAČAK – Gradska organizacija Srpskog pokreta obnove (SPO) u Čačku oprostila se od profesora istorije Slobodana Bugarskog, koji je danas sahranjen na gradskom groblju u tom gradu. Navodi se da je Bugarski bio “jedan od osnivača Srpskog pokreta… »

Austrijski poslanici: Dobro je da se EU probudi

Vesti online 09.09.2020
Austrijski poslanici u Evropskom parlamentu na Vašingtonski sporazum gledaju sa ne preteranim oduševljenjem, slično kao i većina u Briselu, ali priznaju da je taj dokument „probudio“ EU i traže veće angažovanje Unije u regionu Zapadnog Balkana… »

Srbi važan sastavni deo Beča

RTV 09.09.2020
BEOGRAD - Kampanja za oktobarske izbore u Beču drugačija je ove godine, ne samo zbog pandemije korona virusa, već i zbog toga što je vodeća stranka u Beču, Socijaldemokratska partije Austrije (SPO) veliku pažnju posvetila i Bečlijama srpskog… »

Sasvim drugačija kampanja za izbore u Beču: U njoj i Srbi

B92 09.09.2020
Beč, Beograd -- Kampanja za oktobarske izbore u Beču drugačija je ove godine, ne samo zbog pandemije korona virusa, već i zbog Srba. Naime, vodeća stranka u Beču, Socijaldemokratska partije Austrije (SPO) veliku pažnju posvetila je Bečlijama… »

Srbi su postali važni u Beču zbog izbora

Alo 09.09.2020
Dobili su poziv. Kampanja za oktobarske izbore u Beču drugačija je ove godine, ne samo zbog pandemije korona virusa, već i zbog toga što je vodeća stranka u Beču, Socijaldemokratska partije Austrije (SPO) veliku pažnju posvetila i Bečlijama… »

Traže da se Vudrou Vilsonu podigne spomenik i u Novom Sadu

Radio 021 08.09.2020
Gradski odbor SPO podneo je danas inicijativu da se 28. predsedniku SAD Tomasu Vudrou Vilsonu podigne spomenik i u Novom Sadu. Inicijativa je podneta gradonačelniku Milošu Vučeviću i Savetu za kulturu Skupštine grada, a kako se navodi, "u znak… »

Inicijativa SPO: Američkom predsedniku podići spomenik na Bulevaru Mihajla Pupina

Moj Novi Sad 08.09.2020
Gradski odbor Srpskog pokreta obnove u Novom Sadu podneo je danas inicijativu za postavljanje spomenika u čast Tomasa Vudroa Vilsona, 28. predsednika SAD, u znak zahvalnosti za sve što je učinio za srpski narod. Inicijativa je podneta gradonačelniku… »

Vesti dana »