SPO

Nemojte prijatelje tražiti daleko, a neprijatelje blizu

Danas 21.08.2019
Povodom odgovora profesora Gorana Puzića na tekst Vuka Draškovića Poštovani g. profesore, Čitajući vaše otvoreno pismo g. Draškoviću, osetio sam i ja potrebu da izrazim svoje stav o vašem stavu. Uzimam to pravo, pozivajući se na samo jednu… »

Čotrić: Sa Miloševićem razgovora nije ni bilo

Danas 16.08.2019
Zamenik predsednika SPO govori za Danas o okruglim stolovima vlasti i opozicije Bitno je da su razgovori počeli. Oni su na početku i biće još nekoliko sesija do početka izborne kampanje. Za sada su pozicije prilično udaljene i sagovornici se slažu… »

U Austriji počinje izborna kampanja: 8 partija ulazi u trku, evo ko ima šanse da uđe u parlament

Kurir 14.08.2019
BEČ - U trku za mesta u austrijskom parlamentu na prevremenim parlamentarnim izborima, zakazanim za 29. septembar, ulazi osam stranaka, od kojih pet imaju dobre šanse da uđu u poslaničke klupe. Narodna partija Austrije (OVP) Sebastijana Kurca… »

Državni vrh Makedonije napravio veliki diplomatski skandal

Alo 12.08.2019
Ministar inostranih poslova Dimitrov i predsednik Pendarovski trebalo bi da barem pozovu italijanskog ambasadora i izvine se za ovu skandaloznu uvredu italijanske vlade, rekao je Milošoski. Poslanik VMRO-DPMNE Antonio Milošoski reagovao je na uvrede… »

IFIMES: Prevremeni parlamentarni izbori na Kosovu 2019- Nova šansa za dekriminalizaciju Kosova?

Jug press 03.08.2019
LJUBLJANA-PRIŠTINA Međunarodni institut za bliskoistočne i balkanske studije (IFIMES) iz Ljubljane, Slovenija, redovno analizira događanja na Bliskom istoku i Balkanu. IFIMES je povodom aktualnih događanja na Kosovu i ostavke predsjednika Vlade… »

Dan sa poslanikom Aleksandrom Čotrićem

Danas 31.07.2019
Narodni poslanik Srpskog pokreta obnove Skupštinske obaveze nisu samo one koje građani mogu da vide na televiziji u direktnim prenosima. To je samo vrh ledenog brega – jedan deo aktivnosti. Drugi, ipak podrazumeva da se mnogo materijala, koji stalno… »

Kern i Kurc u novoj aferi otkrili kako odlazeće vlade brišu tragove

RTV 31.07.2019
BEČ - Bivši lider Socijaldemokratske partije Austrije (SPO) i nekadašnji kancelar Kristijan Kern najavio je tužbu protiv šefa Narodne stranke (OVP) Sebastijana Kurca i uvukao time svoju stranku u aferu "uništavanja državnih hard diskova". Sve je… »

Kurcu opala popularnost

B92 26.07.2019
Beč -- Afera oko uništavanja podataka sa računara nekadašnjeg kancelara Sebastijana Kurca odrazila se na popularnost njegove partije. Uništavanje podataka sa računara nekadašnjeg kancelara Sebastijana Kurca i njegovih partijskih kolega iz tadašnje… »

Albanski ambasador sledeće sedmice u Skupštini Srbije

RTS 19.07.2019
Članovi poslaničke grupe prijateljstva sa Albanijom, koja je nedavno ponovo formirana posle više od tri godine, sastaće se sledeće sedmice u Skupštini Srbije sa ambasadorom Albanije u Beogradu, Iljirom Bočkom. Poslanička grupa prijateljstva sa… »

Predložen izbor Hana u EK, u koji se ni ne sumnja

B92 18.07.2019
Beč -- Austrijska vlada donela je jednoglasnu odluku da Johanesa Hana imenuje za austrijskog predstavnika u budućem sazivu Evropske komisije. Takođe, Glavni odbor austrijskog parlamenta glasao je jednoglasno za predlog vlade, čime Han dobija… »

Vesti dana »