Zaječar - vesti

Neuhvatljivi boranin dolijao u Zaječaru: Provaljivao u bazne stanice mobilnih operatera, osumnjičen za 17 teških krađa

Kurir pre 1 sat
BEOGRAD - Policija u Zaječaru je saopštila da je uhapsila I.Dj. (32) iz okoline Bora, osumnjičenog za 17 teških krađa sa još jednim licem za kojim se traga. Oni su pet meseci provaljivali u bazne stanica mobilnih operatera na području Zaječara i Boljevca i krali delove i opremu, uglavnom baterije... »

Zoranov brk Anici Dobri

Danas pre 3 sata
Šta će žena bez brka, rekla je Anica Dobra, pošto joj je na 27. Festivalu „Dani Zorana Radmilovića“ u Zaječaru žiri dodelio „Zoranov brk“ za ulogu Milice Njegovan u Pekićevoj „Korešpodenciji“, predstavi beogradskog Zvezdara teatra, u režiji Gorčina Stojanovića i dramatizaciji Borislava Mihajlovića Mihiza.
Žiri je u četvrtak uveče izabrao Anicu Dobru između glumaca Branislava Lečića, Slavaka Štimca, Joakima Tasića, Jelene Stupljanin i Branka Vidaković. Zaječarci su videli još jednu odličnu predstavu na pratećem Festivalu malih... »

Bobočka-jedan od najfascinantnijih ženskih likova hrvatske književnosti

Danas pre 6 sati
,,Povratak Filipa Latinovića“ Miroslava Krleže smatra se prvim hrvatskim modernim romanom.Autor je u njega utkao svoja promišljanja o modernom slikarstvu, a sve to kroz lik rastrzanog i nestabilnog umetnika u čiji se život ušunjava dama sumnjivog morala.
Ta dama je Ksenija Radajeva, Bobočka, naslovna junakinja ove predstave. Sjajnu dramu Bobočka ili drugih sto stranica Filipa Latinovića koju je po romanu Miroslava Krleže ,,Povratak Filipa Latinovića“ napisala Ana Tonković... »

Nadežda Petrović na maloj sceni u Kotlujevcu

Danas pre 1 dan
Prvi Festival malih pozorišnih formi u Zaječaru Nakon Nebojše Dugalića i Vladimira Cvejića, sinoć je na 1. Festivalu malih pozorišnih formi Biljana Đurović igrala monodramu Nadežda Petrović sačinjenu od autentičnih pisama ove velike umetnice, odlomaka iz romana ,, Boje i barut” Olgice Cice i izbora poezije Rastka Petrovića i Ljubomira Simovića.
Biljana Đurović je uradila adaptaciju teksta, režirao je Božidar Đurović, komad je muzikom obojio Svetislav Božić, a za scenografiju i kostime bila je zadužena Marina Vukasović Medenica. Premijerno je izvedena u novembru 2014. i... »

Jezička barijera nije bila prepreka

Danas pre 1 dan
Ansambl Narodnog pozorišta iz Sofije prvi put u Zaječaru Svojim prvim nastupom u Zaječaru ansambl Narodnog pozorišta „Ivan Vazov“ iz Sofije oduševio je publiku 27. „Dana Zorana Radmilovića“ izvodeći sinoć gorku komediju naravi kroz koju reditelj Jurij Dačev vešto vodi glumce obrađujući večitu temu: ko je Krivac – mi ili vreme.
Autor Krivca inače jednog od najuzbudljivijih i iznenađujuće aktuelnih komada je bugarski pisac Dimitri Dimov, a reditelj Dačev okupio je zvezdanu plejadu glumaca: Stojana Pepelanova, Ilijanu Kodžabaševu, Hrista Češmedžijeva,... »

"Zoranov brk" bugarskoj glumici Emanueli Škodrevoj

Blic pre 1 dan
Četvrte večeri 27. Festivala "Dani Zorana Radmilovića" publika u Zaječaru imala je priliku da gleda predstavu "Krivac" Dimitra Dimova, u izvođenju Narodnog pozorišta "Ivan Vazov" iz Sofije. Bilo je to prvo gostovanje ansambla Narodnog pozorišta iz Sofije u Zaječaru. "Gorka komedija naravi, kroz... »

Uhapšena zbog sumnje da je pravila i dilovala Božju drogu

B92 pre 1 dan
B92: Uhapšena zbog sumnje da je pravila i dilovala Božju drogu
Policija u Nišu u saradnji sa policijom u Zaječaru zaplenia je više od tri litra psihoaktivne supstance DMT (dimetiltriptamin) tzv. "Božja droga" .
Uhapsili J. J. (1999) iz Zaječara, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Policija je u stanu osumnjičene u Zaječaru pronašla ukupno tri litra i 235... »

Uhapšena devojka iz Zaječara zbog božje droge u frižideru: Policija joj u stanu našla više od 3 litre narkotika i opremu za preradu (foto)

Kurir pre 2 dana
Policija iz Niša u saradnji sa policijom u Zaječaru zaplenili su više od tri litra psihoaktivne supstance DMT (dimetiltriptamin), poznatijom pod imenom „Božija droga“ , a pritom je uhapšena devojka J. J. (19) iz Zaječara. Ova droga je relativno nova u Srbiji, a izaziva halucinacije i tera... »

"Zoranov Brk" Iliću

Večernje novosti pre 1 dan
Tradicionalni pozorišni festival "Dani Zorana Radmilovića" u Zaječaru. Nagrada za ulogu u "Noćnoj straži"
GLUMAC Nebojša Ilić dobitnik je trećeg "Zoranovog brka" na 27. festivalu "Dani Zorana Radmilovića" u Zaječaru, za ulogu grofa Andrenjija Ištvana u predstavi "Noćna straža", beogradskog Ateljea 212. Žiri, u sastavu pozorišni... »

Pun frižider "božije droge": Policija pronašla smrtonosni opijat! Fatalan po život!

Srbija danas pre 2 dana
Pripadnici policijske uprave u Nišu i Zaječaru pronašli su više od tri litra psihoaktivne supstance DMT i tom prilikom uhapsili jednu osobu osumnjičenu za proizvodnju te supstance
Policija iz Niša u saradnji sa policijom u Zaječaru zaplenila je više od tri litra psihoaktivne supstance DMT (dimetiltriptamin), poznatijom pod imenom "Božija droga" , a pritom je uhapšena devojka J. J. (19) iz Zaječara. Ova... »

Protiv Italijanki za zlato: Da se ponovi 2006!

Mondo  pre 38 minuta  još 54 povezane

Uhapšena još dvojica zbog nasilništva u Beton hali

B92  pre 50 minuta  još 19 povezanih

Vučić: Zeleno svetlo za tržište

Danas  pre 3 sata  još 17 povezanih

Šest godina zatvora bivšem direktoru "Galenike"

B92  pre 4 sata  još 15 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.