Zaječar - vesti

Kamp klasične muzike od sutra u Zaječaru

Danas pre 22 sata
Mladi talenti, ali i afirmisani muzički umetnici iz zemlje i inostanstva narednih dana biće u Zaječaru koji je pet put domaćin Kampa klasične muzike koji se održava od 14. do 20. avgusta.
Polaznici iz Srbije, Luksemburga i Bosne i Heregovine će prva dva dana kampa pohađati nastavu klasične muzike i usavršavati svoja znanja, a Kamp klasične muzike svečano će biti otvoren u četvrtak veče, na letnjoj sceni Felix... »

"Simfonija duha i daha" u Grljanu kod Zaječara

RTS pre 2 dana
RTS: "Simfonija duha i daha" u Grljanu kod Zaječara
35. Sabor frulaša u Grljanu kod Zaječara otvorio majstor frule Bora Dugić koncertom "Simfonija duha i daha".
Drugog dana sabora posetioci su bili u prilici da pogledaju izložbu slika i domaće radinosti, kao i izložbu meda i proizvoda od meda. Drugog dana manifestacije organizovan je defile učesnika, nakon čega je priređen kulturno... »

Veče folklora na romski način, urnebesno i veselo

Plus online pre 2 dana
U okviru Pirotskog leta na Omaladinaskom stadionu održana je osma po redu manifestacija pod nazivom „Romi svome gradu“. Igrom i pesmom predstavilo se pet folklornih anasambala. Pored grada domaćina nastupili su gosti iz Bele Palanke, Babušnice, Bora i Zaječara i specijalni gost, finalista poznate... »

“Romi svome gradu” i ovog leta

Plus online pre 4 dana
Udruženje građana “Ternipe” organizuje u okviru Pirotskog leta program “Romi svome gradu”. Ovaj program ima za cilj očuvanje i prezentaciju romske kulture kroz prikazivanje romskog folkora, muzike, igre i pesme. Program će biti održan sutra, 11. avgusta, na Omladisnkom stadionu sa početkom u 19... »

Na listama čekanja 72.350 pacijenata

Dnevnik pre 4 dana
Na listama čekanja za zdravstvene usluge u celoj Srbiji nalazi se 72.350 ljudi, pokazuju podaci Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje od 8. avgusta.
Najviše pacijenata i dalje čeka na operaciju katarakte s ugradnjom intraokularnog sočiva 25.492, a po brojnosti potom slede oni koji čekaju na ugradnju endoproteza kolena, gde je 13.821 osoba. Snimanje magnetnom rezonacom čeka... »

Biće potrebno još deset dana kako bi se šteta sanirala

Beta video pre 6 dana
BEOGRAD - Predsednik opštine Žagubica Safet Pavlović zahvalio je na pomoći 30 vojnika iz Zaječara i ocenio da će biti potrebno još deset dana kako bi se šteta sanirala.... »

Vulin u poplavljenoj Žagubici

Vesti online pre 6 dana
Ministar odbrane Srbije, Aleksandar Vulin upravo obilazi Žagubicu koju su nedavno pogodile katastrofalne poplave.
Vulin se najpre sastao sa rukovodstvom ove opštine, a zatim na terenu razgovarao sa meštanima koji su 2. avgusta, u samo desetak minuta, ostali bez ičega. U sanaciji posledica ove katastrofe, od nedelje je uključeno i 30 vojnika... »

Autobus za EU

Danas pre 8 dana
Do Zaječara obično idem autobusom. Tako diktira ovaj neokapitalizam.
Povratnu kartu kupujem najmanje tri dana ranije, što u duhu neokapitalizma jeste neka vrsta „pripejdarine“. Pare su već kod prevoznika, a uslugu koristim kasnije. Nekad čak i odustanem i od odlaska, ili nađem neki drugi prevoz... »

Penzioner iz Zaječara operisao kancer: Na vrhu Alpa u slavu života

Večernje novosti pre 8 dana
Žika Branković, penzioner iz Zaječara, ne pomišlja da se ušuška u treće doba. Planinari posle teške operacije
ZAJEČARAC Živojin Žika Branković, iako će u septembru napuniti 65 godina, ne pristaje da se ušuška u treće doba. Od trenutka kada je operisao uznapredovali kancer debelog creva 2014. godine, dao je obećanje sebi i drugima da neće... »

Željko Vasić sad može da kulira

Večernje novosti pre 9 dana
Pop pevač Željko Vasić snimio novi singl "Gnezdo"
MADA tokom leta ima zgusnut raspored nastupa, u okviru aktuelne koncertne turneje, pop pevač i kompozitor Željko Vasić namerava da obraduje publiku i novom pesmom. Muzičar rodom iz Zaječara je na "Instagramu" objavio da je snimio singl "Gnezdo" koju će uskoro objaviti.... »

Novak se kritikuje: Trebalo je bolje...

Mondo  pre 43 minuta  još 23 povezane

Erdogan SAD-u: Bojkotovaćemo vaš Ajfon, postoji i Samsung

Nova ekonomija  pre 1 sat  još 12 povezanih

Jedna osoba poginula u nesreći kod Srebrnog jezera

Dnevnik  pre 5 sati  još 11 povezanih

Uništene 23 tone pokvarene junetine iz Brazila

Mondo  pre 4 sata  još 8 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.