Zaječar - vesti

Potpisi građana za izmeštanje naplatne rampe i rekonstrukciju pruge

Niške vesti pre 2 sata
Potpisi građana se prikupljaju i u Svrljigu, Knjaževcu i Zaječaru, a odaziv građana je za sada veliki. Kako je Milija Miletić rekao potpisivanje peticije bi trebalo da traje do 3. marta ali postoji mogućnost da se taj rok ograniči i na 25. februar, jer je najavljen zvanični početak radova na... »

Smrtonosan tovar i dalje prolazi "klimavom prugom": Da li posle tri incidenta čekamo da padne i neka žrtva da bi pruga bila zatvorena?

Telegraf pre 5 sati
Stanovništvo je već dva puta evakuisano zbog skretanja cisterni s opasnim materijama
Za nešto više od mesec dana na pruzi Niš – Zaječar tri puta su iskliznule cisterne sa opasnim materijama. Neslavna serija započeta je 19. januara kada su u blizini sela Jasenovik iskočile dve cisterne sa amonijakom, čije je... »

Ukinite rampu: Peticija za izmenu na istočnom kraku Koridora 10

Večernje novosti pre 17 sati
Preseliti naplatni punkt kod Malčanske petlje
NARODNI poslanik Ujedinjene seljačke stranke (USS) Milija Miletić iz Niša pokrenuo je inicijativu da se izmeni projekat istočnog kraka Koridora 10, u delu koji se odnosi na postavljanje naplatne rampe. Umesto kod Malčanske petlje, koja vodi ka Nišu, Svrljigu, Zaječaru... »

Lečić: Širimo svetlo po Srbiji i rasterujemo vrane

Danas pre 1 dan
Poznati glumac govori na protestu u Zaječaru Moj sledeći korak je širenje svetla i rasterivanje crnih vrana, paljenje baklji po Srbiji, artikulacija volje za pobedom demokratije u Srbiji, kaže za Danas poznati glumac Branislav Lečić, najavljujući protest „Jedan od pet miliona“, koji se sutra održava u Zaječaru.
Naš sagovornik ukazuje da će odmah nakon skupa u Zaječaru, 23. februara govoriti na mitingu u Kovinu. – I tako dalje, do pobede. Ja sam član Demokratske stranke. I u sebi nosim sve vrednosti za koje se Zoran Đinđić borio. Pre... »

"Infrastrukture železnice": Cisterne nisu ispadale zbog preopterećenja pruge

Južne vesti pre 1 dan
Navode narodnog poslanika iz Svrljiga Milije Miletića da je mogući razlog što su u poslednjih mesec dana cisterne ispadale iz šina na pruzi Niš - Zaječar to što je umesto ranijih 18 dozvoljeno opterećenje od 22,5 tona po osovini, demantuju iz Infrastrukture železnice i tvrde da pravilnik koji to... »

Miletić: Izmestiti naplatnu rampu iz Malče u Prosek

Jug press pre 1 dan
NIŠ Izmestiti naplatnu rampu iz Malče u Prosek, rekonstruisati lokalni put od Vrežinskog bulevara do Malčanske Petlje i prugu od Niša do Zaječara, predlaže predsednik Ujedinjene seljačke stranke i narodni poslanik Skupštine Srbije Milija Miletić. Od sutra u Nišu,Svrljigu, Knjaževcu i Zaječaru... »

Očuh (75) podvodio pastorku (15), devojčica zadovoljavala starce po Negotinu!

Alo pre 1 dan
Alo: Očuh (75) podvodio pastorku (15), devojčica zadovoljavala starce po Negotinu!
Prema rečima ove žene, kada su otišli u Zaječar, Ljubiša K. je svoju pastorku odveo do auta u kome ih je čekao N. M. i tu je ostavio
Međutim, ti rezultati su pokazali da Ljubiša K. i B. V. nisu ni u kakvom krvnom srodstvu. Takođe, posle deteljne analize, koja je obavljena u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, ustanovljeno je da je očuh maloletnice u... »

Rotari klub Pirot: Predavanje o Šopima

Pirotske vesti pre 2 dana
Podelite U prostorijama ROTARI kluba u Pirotu politikolog Igić K. Jovan –Jimmyjanus, održao je sinoć predavanje o „Skrivenoj istoriji Šopa“. Članovi Rotari kluba pokazali su posebno interesovanje za poreklo Šopa, i etimologiju njihovog prepoznatljivog imena. Prijatno ih je iznenadio podatak, da su... »

In memoriam: Vukašin Nikolić – Vule

Danas pre 2 dana
Noćas nas je, posle kraće bolesti, zauvek napustio, Vukašin Nikolić Vule, nekadašnji direktor i glavni i odgovorni urednik Radio Zaječara.
Vukašin Nikolić je, bio jedan od programskih kreatora Radio Zaječara,onog Radio Zaječara, koga se sećaju slušaoci iz osamdesetih godina prošlog veka, prenosi Glas Zaječara. Vukašin Nikolić je pripadao grupi mladih učitelja iz... »

Zaječar: Potpisan ugovor o osnivanju Međunarodne filozofske škole Feliks Romuliana

Danas pre 2 dana
Međunarodna filozofska škola Feliks Romuliana, posle kraće pauze, ponovo će biti organizovana krajem avgusta, a potpisivanje ugovora o osnivanju između Narodnog pozorišta Timočke Krajine – Centra za kulturu „Zoran Radmilović“ iz Zaječara i Centra za primenjenu filozofiju i društvena istraživanja omogućiće njen kontinuitet.
Naime, iako je filozofska škola radila u dva navrata – od 1993. do 1999. i od 2006. do 2017. godine – dosad nije bilo zvaničnog dokumenta o osnivanju škole, niti je ona imala osnivačke akte, ugovor i pravilnik o radu. – Cilj je... »

©2019 Netmark d.o.o.