Zaječar - vesti

Slučaj Jasenovik - cisterne bile teže od dozvoljenog, "Železnice" prijem više ne kontrolišu

Južne vesti pre 12 dana
Cisterne sa amonijakom koje su nedavno ispadale sa pruge Niš - Zaječar nisu ni smele da budu na tim šinama, jer su imale teret veći od dozvoljenih 18 tona po osovini, navodi stručnjak iz "Železnica", preduzeća koje je krajem prošle godine ukinulo službu koja je upravo proveravala težinu dozvoljenog... »

Obio kamion, ukrao tahograf i akumulator

Večernje novosti pre 13 dana
Zbog sumnje da je početkom januara u okolini Zaječara obio kamion marke “mercedes”, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru uhapsili su M.M. (38) iz okoline Zaječara
ZAJEČAR – Zbog sumnje da je početkom januara u okolini Zaječara obio kamion marke “mercedes”, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru uhapsili su M.M. (38) iz okoline Zaječara. On se tereti da je iz tog kamiona... »

Ne vrede nam zadruge bez znanja

Danas pre 13 dana
Autorski tekst predsednika Delta holdinga o opstanku sela u Srbiji Srpsko selo nestaje. Ako nestane selo, nestaće Srbija. Ovo upozorenje izneo sam u svom nedavnom obraćanju žiteljima Dubočana i Male Jasikove, kod Zaječara, u kojima je Delta započela akciju „Naše selo“.
Delta je preuzela obavezu da od ova dva mesta stvori primer: kako srpsko selo da opstane i da bude kao što su sela u Austriji, Sloveniji, ili bilo kojoj drugoj evropskoj državi. Naša kompanija će stručno, organizaciono i... »

Na regionalnom takmičenje učeničkih kompanija iz jugoistočne Srbije mladi pokazuju preduzetnički duh

Jug press pre 13 dana
NIŠ Da su mladi puni korisnih i tržišno prihvatljivih ideja Nišlije su imale priliku da se osvedače danas u Roda centru gde se odražava Regionalno takmičenje učeničkih kompanija. Trideset četiri srednjoškolska tima iz jugoistočne Srbije – Boljevca, Niša, Leskovca, Zaječara, Pirota, Knjaževca,... »

Agencija dala saglasnost za izuzeće Turskog toka kroz Srbiju od pristupa treće strane

Danas pre 13 dana
Savet Agencije za energetiku Republike Srbije (AERS) odobrio je Gastransu izuzeće od primene pravila pristupa treće strane na budućem gasovodu koji će ići kroz Srbiju i biti povezivan na bugarski i madjarski nacionalni transportni sistem, na period od 20 godina.
Taj magistralni gasovod, dug 403 kilometra sa godišnjim tehničkim kapacitetom od 13,88 milijardi kubnih metara gasa, bio bi deo gasovoda Turski tok kojim bi se gas iz Rusije dopremao do Turske i dalje preko Bugarske i Srbije u... »

Mišković u autorskom tekstu: Ako nestane selo, nestaće Srbija

BizLife pre 13 dana
Foto: Delta Holding Piše: Miroslav Mišković, Predsednik Delta Holdinga (tekst u celosti prenosimo sa sajta Delta fondacije „Naše selo“) Srpsko selo nestaje. Ako nestane selo nestaće Srbija. Ovo upozorenje izneo sam u svom nedavnom obraćanju žiteljima Dubočana i Male Jasikove, kod Zaječara, u kojima... »

Ponovo vozom kroz Homolje do Zaječara

Danas pre 13 dana
Nakon pauze duge oko šest godina i obnove pruge Požarevac - Majdanpek Nakon pauze duge oko šest godina i obnove pruge, putnici iz Požarevca i okoline ponovo mogu da putuju vozom kroz Stig i Homolje do Majdanpeka i Zaječara.
Naime, „Srbija voz“ a.d. obavestio je korisnike svojih usluga da su od 1. marta vozovi koji su saobraćali na relaciji Zaječar – Majdanpek produžili put preko Kučeva do Požarevca. Prvih sedam dana za sve putnike važi promotivna... »

Marina Savić je sa 30 uboda nožem iskasapila prijateljicu: Rasporila ženu zbog para, a Apelacioni sud je doneo sramnu presudu!

Kurir pre 14 dana
Presuda Višeg suda kojom je optužena Zaječarka osuđena zbog ubistva Mirjane Kostić preinačana je nakon žalbenog postupka
Apelacioni sud u Nišu smanjio je kaznu Marini Savić (36) iz Zaječara, koja je u aprilu 2017. godine sa više od 30 uboda nožem iskasapila svoju prijateljicu Mirjanu Kostić (49), i osudio je pravosnažno na 12 godina zatvora. Ovom... »

Šok u Zaječaru: Ubila komšinicu sa 30 uboda nožem, pa joj spalila stan, a Apelacioni sud joj smanjio kaznu (foto)

Telegraf pre 14 dana
Tog kobnog dana nije se uopšte znalo da je Kostićka ubijena
Zaječarka Marina Savić (36) , koja je aprila 2017. godine sa više od 30 udaraca nožem nanela smrtonosne povrede svojoj prijateljici Mirjani Kostić (49), osuđena je u Višem sudu u Zaječaru na kaznu zatvora od 15 godina. Međutim, Apelacioni sud u Nišu smanjio je kaznu i... »

Zaječar: Za godišnje sportske programe 23.243.000 iz budžeta

Danas pre 15 dana
Za realizaciju redovnih godišnjih programa sportskih organizacija grada Zaječara u 2019. godini iz budžeta grada Zaječara biće izdvojeno 23.243.700 dinara. Za rukomet izdvojeno 11 miliona dinara.
Jedan deo sredstava u iznosu od 1.756.300 dinara ostao je neraspoređen, a sportske organizacije moći će da apliciraju za dodelu istih u skladu sa Pravilinikom o odobravanju sredstava i finansiranju programa u kojima se ostvaruje... »

©2019 Netmark d.o.o.