Izvor: RTS arhiva vesti 11.01.2016

Velika Kladuša, uhapšeni sa zastavom ID

RTS 11.01.2016
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (Sipa) uhapsili su tri osobe, kod kojih je pronađeno oružje i zastava Islamske države. Sipa je saopštila da su pretreseni objekti na tri lokacije "s ciljem pronalaska i privremenog… »

Preševo, preminulo dete iz Sirije

RTS 11.01.2016
Dvogodišnje dete iz Sirije koje je putovalo sa roditeljima i širom porodicom preminulo jutros oko četirti sata u Preševu. Kako je RTS-u potvrđeno u Prihvatnom centru, dečak je imao urođenu srčanu manu i Daunov sindrom. Zbog srčanih problema… »

Dačić: Skrnavljenje crkve dokaz da Kosovo nije za Unesko

RTS 11.01.2016
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da je skrnavljenje hrama Hrista spasa u Prištini, u prisustvu kosovske policije u vreme Božića, još jedan žalostan dokaz da je Srbija bila u pravu kada se protivila ulasku Kosova u Unesko. Albanci na… »

Pogođen "trezor" ID, uništena gotovina vredna milione

RTS 11.01.2016
Međunarodna koalicija koju predvode SAD uništila je na severu Iraka "trezor" Islamske države, u kome je ta ekstremistička organizacija držala gotovinu. Dve bombe od po 900 kilograma pogodile su skladište u Mosulu gde je ID držala novac i uništile… »

Vulin: Isplata duga vojnim penzionerima

RTS 11.01.2016
Isplata duga za sve vojne penzionere počinje danas, rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, navodeći da je za to izdvojeno više od 5,5 milijardi dinara. Vulin je dodao da Zakon o finansijskoj podršci… »

Obradović: NUNS će podneti prijavu protiv Stefanovića

RTS 11.01.2016
Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Vukašin Obradović izjavio je da će NUNS podneti prijavu protiv ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića kako bi se utvrdilo na koji način je došao do saznanja da će biti objavljene… »

Pad rublje prvog radnog dana 2016.

RTS 11.01.2016
Vrednost ruske rublje je prvog radnog dana ove godine na Moskovskoj berzi opala za gotovo dva odsto, kako cena nafte nastavlja da pada. Posle desetodnevnog prazničnog odmora, dolar je danas na moskovskoj berzi vredeo 76,1 rublju. Ruska valuta je… »

Princeza Kristina na sudu

RTS 11.01.2016
Španska princeza Kristina i njen suprug Injaki Urdangarin stigli su u sud, što je prvi put od ponovnog uspostavljanja monarhije 1975. godine da se sudi jednom članu španske kraljevske porodice, javljaju španski mediji. Princeza Kristina (50) je… »

Gašić sa ruskom delegacijom o vojnotehničkoj saradnji

RTS 11.01.2016
Ministar odbrane Bratislav Gašić razgovarao je sa prvim zamenikom direktora Federalne službe za vojnotehničku saradnju Rusije Andrejom Bojcovom o unapređenju vojnotehničke saradnje u cilju razvoja sposobnosti Vojske Srbije i konkretizaciji… »

NBS: Devizne rezerve u decembru 10,4 milijardi evra

RTS 11.01.2016
Devizne rezerve Narodne banke Srbije na kraju decembra, prema preliminarnim podacima, iznosile su 10,37 milijardi evra, saopštila je centralna banka. Time se, kako se ističe, obezbeđuje pokrivenost novčane mase od 251 odsto i oko sedam meseci uvoza… »