Izvor: RTS arhiva vesti 11.01.2016

Šon Pen ne žali zbog intervjua sa “El Čapom”

RTS 11.01.2016
Glumac Šon Pen izjavio je da ne žali zbog intervjua sa narko bosom Hoakinom "El Čapom" Gusmanom, tokom tajne posete Meksiku u oktobru, koji je doveo do njegovog hapšenja. Na pitanje AP-a o fotografijama koje su objavili meskički mediji a na kojima se… »

Pronađen kombi iz kojeg je ukradeno pečenje

RTS 11.01.2016
Kombi sa 13 pečenih prasića i tri jagnjeta, pečenjare "Uranak-Elez" iz Gornjeg Milanovca, koji je ukraden pre tri dana u Beogradu, pronađen je u nedelju uveče na Labudovom brdu, ali bez pečenja. Vozilo je nestalo ispred prodavnice na Zelenom vencu… »

Ankara zabrinuta zbog Trampovih izjava

RTS 11.01.2016
Turska je zabrinuta zbog antimuslimanskih poruka poslatih tokom izborne kampanje za predsednika SAD, posebno zato što je republikanski pretendent za kandidata na izborima Donald Tramp pozvao na zabranu ulaska muslimana u SAD, izjavio je ministar spoljnih… »

Nova optužnica za logor "Musala" u Konjicu

RTS 11.01.2016
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv pripadnika 4. bataljona vojne policije Armije BiH Edhema Žilića za nečovečno postupanje nad zarobljenim civilima srpske i hrvatske nacionalnosti u prostorijama sportske hale "Musala", u… »

Crnobrnja: Poglavlje 35 najveći izazov

RTS 11.01.2016
Predsednik Evropskog pokreta Mihailo Crnobrnja rekao je za RTS da je poglavlje 35 u pregovorima sa EU najteže za realizaciju. Crnornja je gostujući u Dnevniku RTS naveo da je mali broj zemalja imao to poglavlje na način na koji ga Srbija ima. Ističe… »

Papa pozvao Evropu da i dalje prima izbeglice

RTS 11.01.2016
Papa Franja je apelovao na vlade evropskih zemalja da i dalje nastave da primaju izbeglice, uprkos zabrinutosti u vezi bezbednosti i terorizma, za koje on ističe da ugrožavaju status Evrope kao "svetionika za čovečanstvo". "Aktuelni talas izbeglištva… »

Islamisti tvrde da su ubili jemenskog pukovnika

RTS 11.01.2016
Jemenski ektremisti koji su povezani sa Islamskom državom saopštili su da su ubili pukovnika jemenskih snaga u lučkom gradu Aden, javila je agencija AP. Ekstremisti su saopštenje objavili na Internetu uz fotografije koje navodno dokazuju ubistvo… »

Nemački ministar: Talas izbeglica tek kreće prema Evropi

RTS 11.01.2016
Nemački ministar za razvoj Gerd Miler veruje da se prema Evropi i Nemačkoj kreće još veći talas izbeglica nego u 2015. godini, prenosi Dojče vele. "Samo 10 odsto tog talasa koji je pokrenut u Siriji i Iraku stigao je do naših granica", tvrdi taj… »

Moskovska policija traži „putnike bez pantalona“ iz metroa

RTS 11.01.2016
Policija u Moskvi sprovodi istragu protiv osoba koje su učestvovale u akciji „Bez pantalona u podzemnoj železnici“ zbog eventualnog podnošenja prekršajnih prijava. Uprkos hladnom vremenu u ruskoj prestonici, više stotina mladih Moskovljana… »

Pakistanci i Sirijac napadnuti u Kelnu

RTS 11.01.2016
Grupa Pakistanaca i Sirijac napadnuti su u Kelnu, gde je i dalje velika tenzija zbog nasilja u novogodišnjoj noći za koje se okrivljuju imigranti, saopštila je policija. Oko 20 ljudi je u nedelju napalo šest Pakistanaca, od kojih je dvoje primljeno u… »