Izvor: RTS arhiva vesti 11.01.2016

Slavonski brod, grupa izbeglica iskočila iz voza

RTS 11.01.2016
Oko dvadeset izbeglica iskočilo je jutros iz voza koji ih je prevozio ka Slavonskom Brodu, ali su brzom intervencijom policije uhvaćeni i usmereni u tranzitni centar. Incident u kome je 20 izbeglica iskočilo iz voza, dogodio se oko 8.30 sati, potvrdila… »

KiM, pripadnici Civilne zaštite potpisali ugovore

RTS 11.01.2016
U Kosovskoj Mitrovici je preostalih 378 pripadnika Civilne zaštite potpisalo radne ugovore za angažovanje na severu Kosova i Metohije u privremenim institucijama samouprave u Prištini, saopštila je Kancelarija za KiM i pozdravila završetak procesa… »

Obijena Crkva Svetog Dimitrija u Sušici

RTS 11.01.2016
Nepoznati počinioci su obili Crkvu Svetog Dimitrija u Sušici i odneli kutiju sa novcem u kojoj se prikuplja prilog za crkvu. Član crkvenog odbora Nenad Krstić je danas oko 13 časova primetio da je prozor Crkve Sv. Dimitrija polomljen i da je odneta… »

Fabijus: Sirija i Rusija da prekinu sa napadima na civile

RTS 11.01.2016
Šef francuske diplomatije Loran Fabijus apelovao je na Siriju i Rusiju da prekinu sa vojnim akcijama protiv civila i posebno da doprinesu okončanju patnji opkoljenog sirijskog grada Madaja. Moskva demantuje da su mete njenih napada civili. Fabijus je… »

Devet povređenih u sudaru autobusa i automobila

RTS 11.01.2016
U Nemanjinoj ulici u Beogradu došlo je do sudara autobusa GSP-a i dva automobila. Najmanje devet povređenih putnika je prevezeno u Urgentni centar, rečeno je Internet portalu RTS-a u MUP-u. Do nesreće je došlo oko 11 časova, a u njoj su učestvovali… »

Porošenko: Ukrajina može bez ruskog gasa

RTS 11.01.2016
Ukrajina može bez ruskog gasa, izjavio je ukrajinski predsednik Petro Porošenko. Kijev nastavlja da uvozi gas iz zemalja Evropske unije, jer je jeftiniji od gasa iz Rusije, rekao ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk. "Rusija nam je objavila trgovinski… »

Dodik: Odluka o referendumu kada dođe vreme

RTS 11.01.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da su stvoreni svi formalni uslovi za objavljivanje odluke Narodne skupštine o sprovođenju referenduma o radu Suda i Tužilaštva BiH u "Službenom glasniku Republike Srpske" i da će ona biti… »

Kocijančič: U toku pripreme za novu rundu dijaloga

RTS 11.01.2016
U Briselu je potvrđeno da će se krajem januara održati sledeća runda dijaloga Beograda i Prištine, na visokom nivou, čije su pripreme u toku. "Nova runda dijalog održaće se krajem januara. Pripreme su u toku", izjavila je Tanjugu Maja… »

"Skaj mjuzik" demantovao izjavu RTS-a

RTS 11.01.2016
Povodom izjave Radio-televizije Srbije o navodnom emitovanju sporne reklame SNS-a tokom jučerašnje utakmice Evropskog prvenstva u vateroplu u kojoj se kaže da kontrolu nad sadržajem video displeja na ekranu Kombank Arene tokom Prvenstva ima… »

Lajpcig, protest zbog izbeglica

RTS 11.01.2016
Nekoliko hiljada ljudi okupilo se u Lajpcigu na poziv jednog islamofobnog pokreta protiv masovnog dolaska izbeglica u Nemačku, koju još potresaju pljačkaško i seksualno nasilje tokom novogodišnje noći u Kelnu, javio je Frans pres na licu mesta… »