Izvor: RTS arhiva vesti 11.01.2016

Novi letovi iz Beograda ka Varšavi i Moskvi

RTS 11.01.2016
Poljska nacionalna avio-kompanija LOT ponovo je uspostavila redovne letove između Beograda i Varšave, a letovi će se tokom zimske sezone obavljati četiri puta nedeljno, saopštio je beogradski Aerodrom "Nikola Tesla". Putnike će prevoziti avioni tipa… »

Islamska država formirala kalifat na Filipinima

RTS 11.01.2016
Teroristi Islamske države formirali su kalifat na filipinskom ostrvu Mindanao, a stručnjaci smatraju da je njihov glavni cilj da usmere svoje terorističke napade na Australiju, piše list "Australijan". U pitanju su četiri ekstremističke grupe sa… »

Dodeljene nagrade "11. januar"

RTS 11.01.2016
Nagradu koja se dodeljuje povodom Dana oslobođenja Niša ove godini dobili su OŠ "Učitelj Tasa", grupa "Konstantin", general-potpukovnik Milosav Siković, Marjan Cvetković i Dragoslav Mihajlović Kanarinac. U Nišu je, tradicionalno, povodom Dana… »

Krasnići: Popis stanovništva na severu Kosova 2016.

RTS 11.01.2016
Popis stanovništva i poljoprivrede u četiri opštine na severu Kosova biće sproveden ove godine, najavio je direktor Agencije za statistiku Kosova Isa Krasnići. Isa Krasnići je rekao da će popis u Severnoj Mitrovici, Zvečanu, Zubinom Potoku i… »

U stajnom trapu aviona "Er Fransa" nađeno telo muškarca

RTS 11.01.2016
U stajnom trapu aviona "Er Fransa" na pariskom aerodromu pronađeno je telo muškarca, saopštila je policija. Avion je u Pariz doleteo iz Brazila a telo je otkriveno tokom redovne provere "boinga 777", koji je u Francusku iz Sao Paola doleteo pre dve… »

Sve teže posledice vršnjačkog nasilja

RTS 11.01.2016
Novo vršnjačko nasilje, ponovo sa najtežom posledicom. U Vršcu je ubijen 15-godišnji dečak, a drugi je teško ranjen i to od dve godine starijeg maloletnika. Povređeni dečak se oporavlja i u stabilnom je stanju, dok je 17-godišnjaku određen… »

Iza nasilja nad ženama stoji Islamska država?

RTS 11.01.2016
Analitičari i diplomatski zvaničnici u Evropskoj uniji smatraju da će po imigracionu politiku EU biti poražavajuće ako se ispostave kao tačne naznake nemačkih vlasti i evropskih obaveštajnih izvora da je nasilje izbeglica nad ženama za Novu… »

Izabrani novi članovi Visokog saveta sudstva

RTS 11.01.2016
Visoki savet sudstva objavio je na svom sajtu konačne rezultate sudijskih izbora na kojima je izabrano pet novih članova tog tela. To su sudija Privrednog apelacionog suda Branislava Gorica, sudija Višeg suda u Beogradu Ivan Jovičić, sudija… »

Zamenik tužioca uhapšen zbog porodičnog nasilja

RTS 11.01.2016
Policija uhapsila zamenika osnovnog javnog tužioca D. Đ. (56) iz okoline Leskovca, zbog sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici, saopštila je PU Leskovac. D. Đ. se tereti da je u proteklih mesec dana suprugu psihički maltretirao na… »

Švedski mediji: Policija zataškavala seksualne napade

RTS 11.01.2016
Policija u Švedskoj optužena je za prikrivanje seksualnih napada koji su se dogodili na muzičkom festivalu u avgustu prošle godine. Lokalni mediji tvrde da je većina osumnjičenih bila iz Avganistana. Policijski zvaničnici potvrdili su da je došlo… »