Arhiva vesti 30.01.2016

Mejlovi Hilari Klinton strogo poverljivi

Glas Amerike 30.01.2016
Državni sekretarijat, je prvi put do sada, saopštio da spisak elektronskih poruka koje je bivša državna sekretarka Hilari Klinton imala na kućnom, nezaštićenom, serveru, sadrži 22 imejla sa poverljivim informacijama, i naveo da oni neće biti… »

Mediji su pod velikom kontrolom vlasti

Press 30.01.2016
Sadašnja medijska slika Srbije je pod izraženom kontrolom jednog čoveka i njegove vlasti koju karakteriše bahat i surov odnos, ocenjeno je u Gornjem Milanovcu na tribini u petak uveče "Novinari pred narodom". Bivši šef Deska u Večernjim novostima… »

Zakon o stanovanju: Upravnici će voditi računa o stanju u zgradama

Blic 30.01.2016
Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da će "novi Zakon o stanovanju omogućiti da se konačno uvede red u održavanje stambenih zgrada što je želja većine građana". - Grad Beograd je bio inicijator donošenja novog Zakona o stanovanju jer se… »

Propust Zbog Štednje: Na kalendaru koji promoviše Čačak NEMA NIŠTA IZ ČAČKA

Blic 29.01.2016
Na promotivnom materijalu Turističke organizacije Čačka (TOČ) za 2016. godinu nema nijedne znamenitosti grada ili područja koje ova ustanova treba da promoviše. Na zidnom kalendaru koji je deljen kao promo-materijal mogu se videti pejzaži… »

Kurs dinara: NBS juče prodala 80 miliona evra, u ponedeljak 122,93 dinara za evro

Gde investirati 30.01.2016
Dinar je ojačao 0,3 odsto prema evru i zvanični srednji kurs za ponedeljak iznosi 122,9333 dinara za evro, saopštila je Narodna banka Srbije. Od početka 2016. vrednost dinara je prema zajedničkoj evropskoj valuti oslabila za 1,1 odsto. U poređenju… »

Turska policija pronašla Pikasovo platno ukradeno u Njujorku

Večernje novosti 30.01.2016
Turska policija pronašla je u Istanbulu platno španskog slikara Pabla Pikasa koje je ukradeno u Njujorku od jedne kolekcionarke umetničkih dela, javila je danas turska agencija Anadolija. Turska policija pronašla je u Istanbulu platno španskog… »

Kerberova: Serena je moja inspiracija

B92 30.01.2016
Nemačka teniserka Anđelika Kerber rekla je da je osvajanjem titule na Australijan Opena ostvarila jedan od svojih najvećih snova. Kerberova je do svoje prve Gren slem titule došla trijumfom nad Amerikankom Serenom Vilijams sa 6:4, 3:6 i 6:4. “Prvo… »

Pepeo Dejvida Bouvija biće rasut po Baliju

B92 30.01.2016
Rok legenda Dejvid Bouvi pre smrti je izrazio želju da njegov pepeo bude rasut po Baliju “u skladu sa budističkim ritualima”, a većinu bogatstva ostavio je svojoj udovici Iman i deci, saopšteno je nakon otvaranja njegovog testamenta… »

Teofil Pančić dobitnik godišnje nagrade NDNV za najboljeg novinara!

Kurir 30.01.2016
NOVI SAD - Kolumnista Teofil Pančić dobitnik je ovogodišnje nagrade Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) za najboljeg novinara, saopšteno je večeras. Pančić je nakon uručenja nagrade rekao da je posebno počastvovan što je dobio nagradu… »

Početak predizborne kampanje „U(r)a Vučiću“

Pravda 30.01.2016
Imamo još jedne izbore od kojih mnogo ili malo toga zavisi. Sve u odnosu na poziciju sa koje posmatrate izbornu frtutmu. Ako ste zagriženi „za“ ili „protiv“ Vučića, što je postala tema kampanje, onda se vama čini da su ovo bitni izbori i da… »