Vojvodina arhiva vesti 13.04.2016

Ambasadorka Francuske u Novom Sadu

RTV 13.04.2016
NOVI SAD - O inovacijama, stvaralaštvu i preduzetništvu u Francuskoj, na novosadskom rektoratu govorila je francuska ambasadorka u Srbiji Kristin Moro. Francuska, kao jedna od tri evropske ekonomske sile, oduvek je imala dobre kako ekonomske, tako i… »

Sufinansiranje troškova prevoza učenika

RTV 13.04.2016
NOVI SAD - Pokrajinska vlada potpisala je ugovor sa 33 vojvođanske opštine o sufinansiranju troškova prevoza učenika do visokoobrazovnih ustanova. Opštine su taj novac dobile preko konkursa pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj… »

Mostovima preko Starog jezera

Dnevnik 13.04.2016
KIKINDA: Gradonačelnik Kikinde Pavle Markov, predstavio je vizuelni izgled dva mosta koji će ubuduće krasiti Staro jezero, prirodnu oazu u gradu. na čijem detaljnom uređenju radovi treba da otpočnu za petnaestak dana. Za detaljno uređenje Starog… »

Vrtić za 120 mališana u Belegišu

Dnevnik 13.04.2016
BELEGIŠ: Jedno od manjih sela staropazovačke opštine pamtiće 13.april po velikom radosnom događaju - otvaranju novog vrtića koji može da primi 120 mališana. Vrtić će imati jaslenu, tri grupe mališana od tri do šest godina i predškolsku grupu… »

Sve veći broj pacijenata sa alergijskim reakcijama

Dnevnik 13.04.2016
S dolaskom proleća i bujanjem vegetacije pojavljuju se brojne alergije kao posledica cvetanja različitih vrsta biljaka. Kijanje, zapušen nos, vlaženje. nosa i očiju, kao i golicanje u grlu, u proleće mogu značiti prehladu, ali je u većini… »

Savremen smeštaj za stare

Dnevnik 13.04.2016
BAČKA PALANKA: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije za manje od godine isfinansiralo je aneks, odnosno Prihvatilište. i Dnevni boravak za stara lica i po rečima direktora Gerontološkog centra dr… »

Prestonica ekoloških dvotočkaša

Dnevnik 13.04.2016
SOMBOR: Zahvaljujući odličnim sportskim rezultatima, organizacija ovogodišnje biciklističke trke za Kup Srbije, ove godine je poverena Biciklističkom klubu Sombor, odnosno za ovu prestižnu nagradu će se u nedelju boriti učesnici ovogodišnjeg… »

Tri pogona i voda na bregu

Dnevnik 13.04.2016
ŠAJKAŠ: Opština Titel je nekada imala 2.500 zaposlenih, uglavnom u poljoprivrednom sektoru, a danas jedva polovinu od tog broja. Situacija će se poboljšati ubrzo, jer se ulaže u agroindustriju. Tako je otvorena mlekara u Mošorinu, savremena… »

Neformalno obrazovanje za primer

Dnevnik 13.04.2016
BEČEJ: Svečanim uručenjem sertifikata u Gradskoj kući Bečej, završen je projekat „Jednake šanse za sve mlade“, koji su, uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta, organizovali Bečejsko udruženje mladih - BUM, Udruženje građana… »

Predstavljen program festivala "Nomus"

Moj Novi Sad 13.04.2016
U organizaciji Muzičke omladine Novog Sada, a pod generalnim pokroviteljstvom Grada Novog Sada biće održan 41. Međunarodni festival umetničke muzike – Novosadske muzičke svečanosti od 15. do 22. aprila 2016. godine. Tim povodom održana je… »