Vojvodina arhiva vesti 13.04.2016

Sonja Bajić: Crtam žene sa sjajnim idejama

RTV 13.04.2016
NOVI SAD - Novosađanka Sonja Bajić, arhitekta sa trenutnom adresom u Parizu, pokrenula je sa koleginicom Jelenom Mitrović sajt kakvazenska.com, na kome će crtežom i tekstom predstaviti 52 žene koje su promenile naše društvo. Svake nedelje… »

Počast ratnom heroju: Danima se borio protiv nacista, izabrao smrt umesto predaje

Blic 13.04.2016
Novobečejci i Belegišani odali su počast Aleksandru Beriću, koji je herojski poginuo u Drugom svetskom ratu kao komandant rečnog broda "Drava". Delegacije opštine Novi Bečej i Mesne zajednice Novi Bečej, u kojima su bili narodni poslanik Saša… »

Vučić i Orban posetili Studentski dom ’’Kolegijum Evropa’’ u Novom Sadu

Blic 13.04.2016
Predsednici Vlada Srbije i Mađarske Aleksandar Vučić i Viktor Orban posetili su danas Studentski dom ’’Kolegijum Evropa’’ u novosadskom naselju Telep. Izgradnju te ustanove koja je otvorena u novembru prošle godine finansirali su Mađarska i… »

Selaković: Borba protiv nasilja nad ženama na prvom mestu

RTV 13.04.2016
NOVI SAD - Potpredsednik SNS Nikola Selaković razgovarao je danas sa članicama Foruma žena gradskog odbora SNS u Novom Sadu o borbi protiv nasilja u porodici, i istakao da je na inicijativu Ministarstva pravde oformljena radna grupa koja je pripremila… »

Saobraćajni kolaps u Subotici

Subotica.com 13.04.2016
U više navrata tokom današnjeg dana vozačima je bio onemogućen prolaz glavnim saobraćajnicama u gradu iz bezbednosnih razloga, zbog posete premijera Srbije i Mađarske, Aleksandra Vučića i Viktora Orbana. Navedene obustave saobraćaja, koje su na… »

Krao ulje iz trafostanica u Žablju, N. Bečeju i Temerinu

RTV 13.04.2016
NOVI SAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Žablju uhapsili su D. E. (34) sa područja ove opštine, osumnjičenog za više krivičnih dela teška krađa. On se tereti da je, tokom marta, pet puta ukrao ulje iz transformatora u… »

Privatni pogrebnici za tri dana prikupili preko 1.000 potpisa

Subotica.com 13.04.2016
Povodom Odluke o sahranjivanju i grobljima, koja je usvojena na sednici Skupštine grada 24. marta, privatni pogrebnici organizovali su prikupljanje potpisa građana. Cilj peticije je da lokalni parlament donese novu odluku. Akcija će trajati do… »

Veče poezije u Domu b-612

RTV 13.04.2016
NOVI SAD - U prostorijama udruženja Dom b-612 u Novom Sadu danas u 20 časova biće organizovano veče poezije, u okviru koga će se predstaviti poetska trupa $imptom. Pozija će se izvoditi uz pratnju gitare i performans, a učesnici su Lazar Petković… »

Učenici Karlovačke gimnazije drugo mesto na EUROMATH

RTV 13.04.2016
NOVI SAD - Učenica Karlovačke gimnazije Nikolina Jovišić osvojila je drugo mesto na takmičenju iz matematike na evropskoj konferenciji EUROMATH u Solunu. U periodu od 30. marta do 3. aprila 2016, održana je osma po redu matematička konferencija… »

Poljoprivredni sajam u Novom Sadu od 14. do 20. maja

Moj Novi Sad 13.04.2016
Međunarodni poljoprivredni sajam, najznačajnija priredba Novosadskog sajma. iz godine u godinu potvrđuje reputaciju jednog od najvažnijih poslovnih događaja u oblasti agrara u ovom delu Evrope. Broj izlagača i posetilaca, promocija proizvoda i… »