Vojvodina arhiva vesti 13.04.2016

Vojislav Šešelj: Nastavak evropskih integracija vodi otcepljenju Vojvodine

Moj Novi Sad 13.04.2016
Predsednik Srpske radikalne stranke ocenio je danas da bi nastavak evropskih integracija doveo do otcepljenja Vojvodine i uspostavljanje autonomije u Raškoj oblasti. - U Evropskoj uniji koncentrisani su svi srpski neprijatelji koji su učestvovali u… »

U Subotici još uvek ima radioaktivnih gromobrana

Subotica.com 13.04.2016
Iako je zakonski rok za uklanjanje gromobrana sa radioaktivnim punjenjem istekao pre dve godine, u Subotici ih još uvek ima 16, podaci su Agencije za zaštitu od jonizujućih zračenja. Budući da uklanjanje gromobrana i postavljanje novog košta i… »

Sutra bez vode korisnici na Bajskom putu

Subotica.com 13.04.2016
Zbog radova na vodovodnoj mreži sutra (četvrtak) od 8 do 13 časova doći će do prekida u vodosadevanju na Bajskom putu, na delu od Save Šumanovića do Vareške ulice, i u Ulici Marina Držića na delu od Bajskog puta do Mažuranićeve ulice.… »

Predlog za uštedu: In je kupovati u autletu!

Moj Novi Sad 13.04.2016
Prve autlet prodavnice na svetu otvorene su sedamdesetih godina u SAD, sa ciljem da se u njima potrošačima nude brendirani proizvodi iz proteklih sezona, proizvodi s tragovima korišćenja, te roba koja se više ne proizvodi – i to po veoma povoljnim… »

Vreme sutra: Oblačno i malo svežije, mestimično s kišom

Moj Novi Sad 13.04.2016
Danas posle podne i uveče, uz lokalni razvoj oblačnosti, ponegde, uglavnom na severu i u planinskim predelima, su mogući kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinama, Vetar slab i umeren, na planinama povremeno jak, južni i jugozapadni. U Srbiji u četvrtak… »

Obeležavanje devet godina rada Omladinskog centra CK13

RTV 13.04.2016
NOVI SAD - Omladinski centar CK13 iz Novog Sada večeras obeležavanja devet godina postojanja i rada. U 20 časova biće organizovana zajednička veganska večera, dok u 21 čas posetioce i prijatelje očekuje koncert sastava Deep Steady, ali i ad hoc… »

PA: Tragične posledice neobeležene pruge

RTV 13.04.2016
PANČEVO - U pančevačkom naselju Stara Misa kroz koje prolaze dve pruge, rafinerijska i vršačka, neobezbeđeni prelazi veliki su problem. Meštani se snalaze na razne načine, preskaču šine a nepažnja dovodi do tragičnih posledica kao što je… »

Naučio je 100 pilota da lete, ali mu je jedna pilotska želja ostala neispunjena

Blic 13.04.2016
Somborac Andrija Šil jedan je od najstarijih instruktora letenja i već decenijama obučava pilote. Andrija Šil (70) ima više od 2.000 letačkih sati na 15 tipova sportskih i vojnih aviona, a u svojoj poluvekovnoj karijeri pilota i instruktora… »

Koliko se subvencioniše prevoz učenika?

RTV 13.04.2016
SREMSKA MITROVICA, ZRENJANIN, NOVI SAD - Da li se subvencioniše prevoz od kuće do škole ili fakulteta za osnovce, srednjoškolce i studente? Istražujemo kako je to regulisano u Sremskoj Mitrovici i Zrenjaninu. A kolikoj meri Pokrajina finansira prevoz… »

PA: Promocija međunarodnih volonterskih kampova

RTV 13.04.2016
NOVI SAD - U Čitaonici Gradske biblioteke u Pančevu večeras u 19 časova biće održana promocija međunarodnih volonterskih kampova. Predstavnici i predstavnice Regionalnog volonterskog centra Pančeva i Mladih istraživača Srbije zainteresovanima… »