Vojvodina arhiva vesti 13.04.2016

Smanjenje pritiska vode u Subotici i na Paliću

Subotica.com 13.04.2016
Zbog zakonom obavezujuće godišnje revizije transformatorske stanice na centralnom Vodozahvatu 1 u subotu od 8 do 11,30 časova doći će do značajnog umanjenja pritiska u celom gradu, uključujući i naselja Palić i Veliki Radanovac. Kako je… »

Južnokorejska pijanistkinja otvara NOMUS

Moj Novi Sad 13.04.2016
Graciozne, raznovrsne, uzbudljive i fleksibilne interpretacije i kristalni ton Jeol Eum Son, privlače pažnju publike širom sveta. Koncertom južnokorejske pijanistkinje Jeol Eum Son – dobitnice visokih priznanja na najprestižnijim svetskim… »

Tribina o položaju književnosti u Srbiji danas

RTV 13.04.2016
NOVI SAD - U holu zgrade Vlade Vojvodine u Novom Sadu danas u 17 časova, u organizaciji Nedeljnika NIN i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje, biće održan razgovor o položaju književnosti i NIN-ove nagrade na srpskoj književnoj… »

Izmena režima saobraćaja na Detelinari

NoviSad.com 13.04.2016
Novi Sad - Režim saobraćaja na Detelinari privremeno će biti izmenjen od subote 16. aprila do srede 20. aprila, zbog sanacije kolovoza na raskrsnici ulica Kornelija Stankovića i Rumenačke. Prvo će biti zabranjen saobraćaj u Rumenačkoj ulici… »

Odbojka: Voša poražena u Novom Pazaru

Moj Novi Sad 13.04.2016
Odbojkaši Vojvodine NS seme nisu iskoristili prvu šansu za plasman u finale plej-ofa, pošto su u trećoj utakmici izgubili od Novog Pazara 2:3. Poklonici odbojke imali su prilike da vide jednu uzbudljivu, neizvesnu i borbenu utakmicu, u kojoj se do… »

Vuković tužio Zorana Šćepanovića

RTV 13.04.2016
Novi Sad - Kompanija "Vuković 1967", čiji je vlasnik Dragoslav Vuković, bivši potpredsednik novosadskog superligaša, podnela je krivičnu prijavu protiv Zorana Šćepanovića, predsednika Vojvodine i N. N. lica zaposlenog u Višem sudu u Novom Sadu… »

Kakav je položaj žena u policiji?

RTV 13.04.2016
NOVI SAD - Kakva je pozicija žena u uniformi, tačnije žena u policiji na teritoriji Policijske uprave Novi Sad, istraživala je grupa "Štrajk" iz Novog Sada, u saradnji sa Policijskim sindikatom Srbije. Debata na tu temu, kao i projekcija… »

Lalatović: Vojvodini je mesto u Evropi

RTV 13.04.2016
Novi Sad - Preliminarni deo sezone u fudbalskoj Superligi je završen, Vojvodina je, posle 30. kola, zauzela peto mesto, s jednakim brojem bodova (46) kao i Borac iz Čačka. Pauze, međutim, nema, u subotu počinju, verujemo, zanimljive bitke u plej-ofu… »

Rođen gluv, a danas osvaja medalje za ples

Subotica.com 13.04.2016
Iako je rođen sa velikim oštećenjem sluha, Valentin Horvat (17) iz Subotice od detinjstva niže uspehe na plesnom podijumu. Valentinu je pre 11 godina ugrađen kohlearni implantant, i od tada ni u čemu ne zaostaje za svojim vršnjacima. Plesom se bavi… »

Srednjoškolci koriste udžbenike iz prošlog veka

Moj Novi Sad 13.04.2016
Učenici srednjih škola u Srbiji na časove idu uglavnom samo sa sveskom, a nijedan izdavač neće da štampa knjige za 901 predmet jer im se ne isplati zbog malog tiraža. Zato većina naslova za srednjoškolce datira iz osamdesetih, devedesetih godina… »