Izvor: Dnevnik arhiva vesti 29.04.2016

Vulin: Ako je bilo silovanja, neko mora da odgovara

Dnevnik 29.04.2016
Ministar za rad Aleksandar Vulin pozvao je tužilaštvo da istraži da li je bilo zlostavljanja, pa čak i silovanja radnika u kompaniji Jura u Leskovcu. Prema njegovim rečima, takve optužbe prevazilaze nadležnosti Inspekcije rada, a javnost Srbije… »

Bivši čuvar u Aušvicu se izvinio za svoja nedela

Dnevnik 29.04.2016
BERLIN: Bivši čuvar u nacističkom koncentracionom logoru Aušvic Rajnhold izjavio je danas na suđenju pred sudom u Nemačkoj da se stidi što je bio čuvar u tom logoru smrti. i da je znao šta se u njemu dešava, ali nije preduzeo ništa da bi to… »

Fudbal-vesti: Toti dobrodošao Barsu, i cena odgovara

Dnevnik 29.04.2016
Trener Barselone Luis Enrike našalio se danas da je legendarni kapiten Rome dobrodošao na Kamp nou, posebno iz razloga što "može da se dobije za dobru cenu". Totiju ovog leta ističe ugovor sa klubom u kojem je ponikao i proveo celu karijeru, ali… »

Vavić pravosnažno oslobođen optužbi za pokušaj ubistva

Dnevnik 29.04.2016
Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio danas Nikolu Vavića (26), mlađeg brata jednog od vođa Partizanovih navijaca Aleksandra Vavića. optužbi da je krajem maja 2014. godine "na podmukao način" pokušao da ubije radnika obezbeđenja… »

Novi Sad među top pet gradova

Dnevnik 29.04.2016
Novi Sad je ušao među pet najboljih kandidata za Evropsku prestonicu mladih 2019. godine, odlučio je međunarodni žiri Evropskog foruma mladih, organizacije koja dodeljuje ovu titulu. U svojoj drugoj uzastropnoj kandidaturi naš grad je tako ponovio… »

Fudbal-vesti: Ranijerijev bonus za titulu od sedam miliona funti

Dnevnik 29.04.2016
Menadžer Lestera Klaudio Ranijeri osvajanjem titule u Premijer ligi dobiće bonuse od skoro sedam miliona funti, što je skoro pet puta više od njegove godišnje plate, objavio je Tajms. Naime, Ranijeri koji zarađuje 1,5 miliona funti, kada je… »

Počupali sadnice cveća sa Trga Nikole Pašića

Dnevnik 29.04.2016
VRBAS: Nepoznati počinioci izvadili su blizu 20 sadnica topijara sa cvetnih površina na Trgu Nikole Pašića u Vrbasu. Ovo je treći put ove sedmice. da neko čupa strukove cveća sa javnih površina, saopšteno je iz JKP „Komunalac“. – U redovnom… »

Spasavanje stočara od ucena nakupaca

Dnevnik 29.04.2016
Narednog meseca očekuje se početak otkupa svinja i prerada mesa u novootvorenoj klanici „Mitros”, a dolazak investitora, austrijske kompanije. Gerlinger, ne znači samo oživljavanje proizvodnje u ovoj kompaniji već i šansu da se sremski i… »

U znaku svetske Tucanijade

Dnevnik 29.04.2016
MOKRIN: Negovanje prazničnih uskršnjih običaja u Mokrinu otpočelo je radionicom u dečijem vrtiću “Neven” gde su mališani ukrašavali jaja, a juče na Veliki petak obavljane su i prve prijave za predstojeće 26. svetsko prvenstvo u tucanju… »

EU odbija nemačko-francuski plan za vize Turskoj

Dnevnik 29.04.2016
BRISEL: Predlog Nemačke i Francuske da se olakša proces suspenzije bezviznog režima za putovanje u EU iz država poput Turske nije danas naišao na dobar prijem u Evropskoj komisiji. Rojters navodi da su u pokušaju da se vizna liberalizacija za… »