Izvor: Dnevnik arhiva vesti 29.04.2016

Maštom oslikana jaja

Dnevnik 29.04.2016
U jeku priprema za Uskrs u Novom Sadu farbanje jaja nije nešto što se odvija isključivo u porodičnom okruženju, nego se sve generacije i. organizovano okupljaju na različitim mestima ili u udruženjima čiji su članovi. Kreativne skolonosti, znanja… »

Od borbe za prava radnika do preterivanja u jelu i piću

Dnevnik 29.04.2016
Prvi maj, kao Međunarodni praznik rada, prvi put je proslavljen 1890. godine. Zaoštravanje klasne borbe u kojoj su sa jedne. strane učestvovali kapitalistički eksploatatori, a sa druge radnici, dovelo je do toga da se pomenuti datum obleži kao… »

Novosađanke za titulu

Dnevnik 29.04.2016
Posle sjajnog izdanja i trijumfa na pojedinačnom šampionatu Srbije, stonoteniserke Novog Sada krupnim koracima grabe i ka šampionskoj tituli i u ekipnoj konkurenciji. Unirea - Novi Sad 3:4 UZDIN: Stonoteniska sala, gledalaca: 100, sudije: Nićetin i… »

Drugarstvom ispisali istoriju

Dnevnik 29.04.2016
“Ćiribu - ćiriba, igra Futog k’o Barsa” , poznati, malo modifikovani slogan propratio je najveći uspeh u istoriji futoške košarke – plasman u Drugu ligu Srbije. Dojučerašnji seoski klub, bez slavne tradicije, od naredne sezone će igrati u… »

Derbi sa Čukaričkim prilika za popravni

Dnevnik 29.04.2016
Iako je to retko ko od njih glasno hteo da kaže, plašili su se pomalo fudbaleri Vojvodine utakmice 3. kola plej-ofa s Voždovcem. Pobeda im je bila od velikog značaja, praktično nisu smeli ni da pomisle da bi moglo da bude drugačije, a desilo se… »

Novosadska hronologija

Dnevnik 29.04.2016
List „Dnevnik” i izdavačka kuća „Prometej” pokrenuli su akciju u okviru koje svakog dana nagrađujemo jednog čitaoca knjigom posvećenom. Novom Sadu. Povod je skori izlazak iz štampe hronologije Vladimira Vrgovića „Novi Sad 1970–1990”… »

Mihajlović: Zaslužujem da dobijem šansu u reprezentaciji

Dnevnik 29.04.2016
Još od Petra Škuletića navijači Partizana čekaju igrača koji bi bio toliko dominantan kao što je sada mladi Nemanja Mihajloviću.Škuletić je u polusezoni dao 14 golova. a Mihajlović je za samo četiri meseca u crno – belom dresu zabeležio… »

Predrag Šuput: Imam šta da pokažem mlađima

Dnevnik 29.04.2016
Košarkaški klub Dunav 2014 iz Apatina u foto - finišu prestigao je Veterničane i kao prvoplasirani u Regionalnoj ligi sever – S i domogao se u višeg ranag takmičenja. Najzaslužniji za to je predsednik, ujedno i najbolji igrač ekipe i cele lige -… »

Perom i kistom čuva uspomenu na pretke

Dnevnik 29.04.2016
Profesor Maja Familić izdala je petu zbirku pesama „Kad mrtvi propevaju“ posvećenu svojim precima koji su stradali za vreme Drugog svetskog rata. Njihova imena uklesana su u spomen ploči u Molovinu podignutoj žrtvama holokausta, porodici Familić… »

Dom zdravlja ada okrečen pre roka

Dnevnik 29.04.2016
Krečenje fasade Doma zdravlja Ada, u susret prazniku angažovana firma završila je pre roka. Prema rečima predsednika opštine Zoltana Bilickog, čija je grupa građana odnela ubedljivu pobedu na minulim lokalnim izborima, to dobar primer da lokalna… »