Izvor: Dnevnik arhiva vesti 29.04.2016

Goldstin: Rast u Srbiji brži nego što smo očekivali

Dnevnik 29.04.2016
Regionalna direktorka Svetske banke za Jugoistočnu Evropu Elen Goldstin izjavila je danas da je Srbija zabeležila brži pozitivan rast nego što se očekivalo, a kao rezultat region kao celina raste. Poslednja procena Svetske banke za ovu godinu je da… »

Putovaće se u Beograd na majstoricu

Dnevnik 29.04.2016
Uprkos porazu odbojkaša Vojvodine NS seme od Crvene zvezde (2:3) u trećem meču finala plej-ofa i nepotvrđivanje ostvarenog brejka u Beogradu, lepa slika iz novosadskog Spensa obišla je Srbiju. Još jednom je Novi Sad pokazao da je odbojkaški grad i… »

Dostavljeno 91.537 M-4 prijava PIO Fondu, rok kraj aprila

Dnevnik 29.04.2016
Poslodavci imaju zakonski rok da do kraja aprila podnesu PIO fondu prijave M-4 za prethodnu godinu, odnosno dokaze o plaćenim doprinosima za zaposlene. Zaključno sa jučerašnjim danom fondu je podneto 91.537 takvih prijava, a većina poslodavaca je to… »

Vujović: Institucije sve pouzdanije

Dnevnik 29.04.2016
Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je da je u Srbiji ostvaren značajan napredak u razvoju institucija kako bi se osiguralo pouzdano. finansijsko izveštavanje. „Mi još nismo završili proces reformi, imamo ambiciozne planove i želimo da… »

Vikend na fudbalskim terenima

Dnevnik 29.04.2016
Subota Prva liga Srbije - ČELAREVO: ČSK Pivara - Donji Srem, LOZNICA: Loznica - Inđija, NOVI SAD: Proleter - Kolubara, VRANjE: Dinamo - Zemun. Sve utakmice počinju u 16.30 sati. Srpska liga, grupa Vojvodina – NOVA PAZOVA: Radnički - Dolina… »

Gojković: Spremna nova politika za Vojvodinu

Dnevnik 29.04.2016
- Ovako velika podrška građana Vojvodine, koju su dali listi koju predvodi Srpska napredna stranka, stavlja veliku odgovornost pred tim koji bude vodio Vojvodinu. Jer, pobediti na izborima je jedna stvar, a sada treba odgovorno svaki dan raditi da se… »

Pastor: Novi vojvođanski parlament do sredine juna

Dnevnik 29.04.2016
Dosadašnji predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor verovatno će na predlog premijera Srbije i predsednika Srpske napredne stranke. Aleksandra Vučića, ponovo biti na čelu pokrajinskog parlamenta. Pastor koji je i lider Saveza Vojvođanskog… »

Uz dinosauruse i dodatna zabava

Dnevnik 29.04.2016
U Dino parku biće priređene kreativne radionice u kojima deca mogu učestvovati kao posetioci parka, bez da za to roditelji izdvoje posebno novac. Ulaz za decu je 200 dinara, za odrasle 300 dinara, a park je otvoren od 10 do 20 časova. Dino plesna… »

Žoze Žil u Novom Sadu

Dnevnik 29.04.2016
Portugalski filozof Žoze Žil posetiće Srbiju u maju i biće gost Studentskog kulturnog centra Novi Sad u čijoj produkciji je napravljena predstava. “Katalogizacija strahova ili priručnik za poletanje”, rađena po motivima njegove knjige… »

Internet prevare vode ljude i preduzeća u bankrot

Dnevnik 29.04.2016
Specijalni sud u Beogradu početkom nedelje osudio je, u prvostepenom postupku 18 okrivljenih za SMS prevare. Internet prevare nisu novost u našoj zemlji. U studiji MUP-a “Procena pretnji od teškog i organizovanog kriminala” navodi da su u Srbiji… »