Izvor: Blic arhiva vesti 06.05.2016

Papa Franja dobitnik evropske Karlove nagrade

Blic 06.05.2016
U Vatikanu je počela svečana ceremonija na kojoj će papi Franji biti uručena Karlova nagrada, jedna od najprestižnijih evropskih nagrada, zbog njegovih, kako je u predlogu navedeno - zasluga za Evropu. Uoči ceremonije, papa je jutros primio u… »

Živojinovići ponosni: Brena Aleksandru oduvek zove "snajka"!

Blic 06.05.2016
Filipova Aleksandra je sama stvorila sve što ima, i kod nas se to mnogo ceni, kažu za "Blic" Stefan i Viktor za mladu Prijovićku. - Najbolja je snajka! Ona je normalna, vredna, uspešna, od nule je stvorila nešto svoje. Mama i tata je od prvog dana… »

Obećanje: Novinar "Vašington posta" podsetio da će pojesti novine ako pobedi Tramp

Blic 05.05.2016
Dana Timoti Milbank, politički kolumnista Vašington posta, koji je na početku stranačkih izbora u SAD rekao da će pojesti novine u slučaju da milijarder Donald Tramp osvoji republikansku nominaciju za predsedničke izbore u SAD, podsetio je danas da… »

Mulazas: Kamp kod Idomenija mora biti demontiran

Blic 05.05.2016
Izbeglički kamp kod Idomenija "mora i biće demontiran", izjavio je danas grčki ministar za migracije Janis Muzalas. On je, na sastanku u Solunu sa predstavnicima lokalnih vlasti i nevladinih organizacija, obećao da će biti učinjeni dodatni… »

Ponovo zmije u Mirijevu: Deca fotografisala gmizavca ispred škole

Blic 06.05.2016
Prizor od koga bi svako pobegao glavom bez obzira, učenike OŠ "Pavle Savić" u Mirijevu svakako nije zaplašila - zmije oko, pa čak i u školi postale su svakodnevna pojava, pa su tako ovog nepozvanog "gosta" đaci i fotografisali. Problem zmija u ovom… »

U: Trebinju uhapšen džihadistički "regrut"

Blic 06.05.2016
Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (Sipa) uhapsili su u Trebinju izvesnog K.K. iz Sarajeva zbog sumnje da je odlazeći 26. aprila iz BiH planirao da se u Siriji pridruži terorističkoj organizaciji Islamska država. Džihadistički "regrut" je… »

Otvoreno novo dečje igralište na Novom Beogradu

Blic 06.05.2016
Novo dečje igralište, sportska teren i teretana otvoreni su danas u Bulevaru Mihajla Pupina na Novom Beogradu. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali otvorio je igralište i rekao da je ovo 24. zelena površina koja je uređena u međublokovskom delu na… »

Horoskop za 6. maj 2016. godine

Blic 06.05.2016
Dnevni horoskop za čitaoce "Blica" priprema astrolog Marina Todorović. Ovan Ljubav: Danas imate šansu da upoznate nekoga ko je sličan vama. Posao: Stičete utisak da vam neko od saradnika smešta. Može se reći da ste u pravu, ali ne reagujte… »

Izložba "Sada ovde - tamo tada" Zorana Grebenarovića

Blic 05.05.2016
Izložba Zorana Grebenarovića “Sada ovde - tamo tada” biće otvorena u utorak, 10. maja u 19 časova u beogradskoj Galeriji 212. Izložba sadrži trinaest crteža nastalih 2015. godine i trinaest slika nastalih 2016. u tehnici ulja i akrilika na… »

Pobedila je u 3K Dur-u, pevala na Evrosongu, a tek sad će vas oduševiti!

Blic 06.05.2016
"Do krvi" je nova pesma domaće pevačice Olge, koja je preko deset godina na domaćoj muzičkoj sceni, ali za koju sve do sada verovatno niste ni čuli. Olga je već godinama oslonac brojnih velikih muzičkih projekata u Srbiji. Već u njenoj četvrtoj… »