Izvor: Blic arhiva vesti 06.05.2016

Beograd će od EU tražiti ukidanje šengenskih viza i za Srbe sa Kosova

Blic 05.05.2016
Beograd će od Evropske unije zahtevati da se šengenske vize ukinu i za imaoce pasoša Republike Srbije izdatih u Kooordinacionoj upravi, preneo je danas sajt Kossev. "Beograd će zahtevati od EU da vizna liberalizacija važi i za srpski narod koji živi… »

Otvaranje poglavlja: Joksimovićeva: Hrvatska koristi svoj ucenjivački kapacitet

Blic 06.05.2016
Iako se Zagreb formalno pravno obavezao da neće usporavati put čitavog regiona ka članstvu u EU evidentno je da će na tom putu koristiti svoj ucenjivački kapacitet punopravog člana EU u pokušava da oteža kandidatima da se nesmetano kreću ka… »

Milo Đukanović: Balkan je još nedovršen posao

Blic 06.05.2016
Crnogorski premijer Milo Đukanović ocenio je danas da je "potpuna integracija" Balkana u evropske i evroatlantske strukture uslov stabilnosti tog regiona i Evrope. "Balkan je i dalje nedovršen posao", rekao je Đukanović u Budvi na otvaranju foruma… »

Najviše zaposlenih u istoriji u: Češkoj nezaposlenost najmanja u EU

Blic 06.05.2016
U Češkoj prvi put od osamostaljenja 1993. godine posao i prihode ima pet milona ljudi u zemlji sa više od 10 miliona stanovnika, a nezaposlenost je po metodama Evrostata upravo u Češkoj najmanja u celoj Evropskoj uniji, objavio je danas Češki zavod… »

Madrid: Prvi slučaj fetusa sa Zika virusom

Blic 06.05.2016
U Španiji je zabeležen prvi slučaj fetusa sa mikrocefalijom izazvanog virusom Zika, potvrdili su zvaničnici španskog ministarstva zdravlja. Ministarstvo je potvrdilo da je trudnica iz Katalonije putovala u južnu Ameriku pre par meseci i da je… »

Kako je sve: Počelo... Na Đurđevdan 91. godine u Splitu su ubijeni vojnici JNA

Blic 06.05.2016
Vojnik Jugoslovenske narodne armije (JNA) Saško Gešovski ubijen je na današnji dan pre 25 godina u Splitu kada je izvršen prvi oružani napad na pripadnike JNA. Gešovski, koji je tada imao 19 godina, ubijen je na Đurđevdan 1991. godine dok je… »

Uhapšen zbog krijumčarenja 24 ilegalna migranta

Blic 06.05.2016
Zaječarska policija uhapsila je A.R. (44) iz Bora zbog krijumčarenja ilegalnih migranata iz Sirije, Iraka i Šri Lanke, saopšteno je danas. U saopštenju policija navodi da je taj krijumčarski kanal presečan na putu Zaječar - Negotin, kada je… »

„Noćni vukovi“ položili venac u Beču

Blic 06.05.2016
Bajkerska grupacija iz Rusije „Noćni vukovi“ položili su danas venac na spomenik sovjetskim borcima u Beču, a u okviru turneje organizovane povodom Dana pobede. Ispred spomenika, na trgu Ssvarcenberg, „Noćne vukove“ dočekalo je više građana sa… »

Brat osumnjičenog za napade u Parizu osuđen u Maroku

Blic 06.05.2016
Sud u Maroku osudio je danas brata osumnjičenog za organizovanje napada u Parizu na dve godine zatvora. Novinska agencija Maroka MAP prenela je da je Jasine Abaud, mlađi brat Abdelhamida Abauda, osuđen kao apologeta terorizma, kao i zbog… »

Knjiga s potpisom Ane Frank prodata za 62.500 dolara

Blic 06.05.2016
Zbirka bajki na kojoj je potpis poznate nemačka devojčice jevrejskog porekla Ane Frank prodata je za 62.500 dolara na aukciji u Njujorku, odnosno dvostruko više od početne cene, saopštila je danas galerija Svon Oukšen koja je organizovala prodaju. U… »