Izvor: Blic arhiva vesti 06.05.2016

Ni ptica ne može da prođe u: Moskvi 18.000 bezbednjaka uoči parade na Dan pobede

Blic 06.05.2016
Dan pobede nad fašizmom, 9. maja, biće obeležen uz izuzetno jake mere bezbednosti u Moskvi i drugim gradovima nakon što su ruske službe bezbednosti sprečile planirane terorističke napade za Dan pobede. Russia's FSB says arrests group planning… »

U: Skupštinu Srbije ulazi devetoro poslanika iz Niša

Blic 06.05.2016
U republički parlament ulazi ukupno devetoro Nišlija, što je za dva manje u odnosu na prethodni saziv. Sa liste Srpske napredne stranke u Skupštinu ulaze Branimir Rančić (neuropishijatar), Jelena Žarić Kovačević (advokat), Miroljub Stanković… »

Novi direktor preuzeo dužnost u Visokoj poslovnoj školi u Novom Sadu

Blic 06.05.2016
Patrik Drid, vršilac dužnosti direktora Visoke poslovne škole strukovnih studija u Novom Sadu, danas oko 10 sati uspeo je da uz asistenciju policije uđe u ovu ustanovu i preuzme upravljanje. Novog direktora i policajce prvo u školu nije hteo da pusti… »

Grčki sindikati pozvali na štrajk od 48 sati

Blic 06.05.2016
Grčki sindikati u javnom i privatnom sektoru pozvali su na generalni štrajk od 48 sati u petak i subotu u znak protesta zbog dva sporna predloga zakona o reformi penzionog sistema i o porezima na prihod građana. #PAME: The time of the fight has come… »

Životni preokret: Evo kako danas živi migrant koga je saplela mađarska snimateljka

Blic 06.05.2016
Osama Abdul Mohsen prošle godine postao je poznat u celom svetu nakon što ga je mađarska snimateljka saplela na srpsko-mađarskoj granici dok je u naručju nosio sina. Ovaj incident dospeo je do svih svetskih medija i za ovog hrabrog migranta svi su… »

Đurić: Izbori označili kraj epohe političkih partija iz devedesetih

Blic 06.05.2016
Savetnik predsednika Privredne komore Srbije i bivši funkcioner LDP-a Bojan Đurić veruje da su protekli izbori bili konačni kraj epohe političkih partija iz devedesetih godina, kao i da je moguće politički se organizovati i voditi politiku koja je… »

Papa Franja pozvao lidere EU da izgrade pravednije društvo

Blic 06.05.2016
Papa Franja izjavio je danas da je sanjao o Evropi u kojoj "biti migrant nije krivično delo", pa je pozvao lidere EU da "sruše zidove" i izgrade pravednije društvo. Podsetivši okupljene na težnje osnivača EU koji su stremili ka integraciji nakon… »

Protest niških udruženja osoba sa invaliditetom

Blic 06.05.2016
Predstavnici 18 niških udruženja osoba sa hendikepom protestovali su danas ispred Gradske kuće jer od početka godine nisu dobili novac od grada za troškove rada udruženja. - Konkurs za raspodelu novca završen je još u februaru, a nama nije… »

Linta: Zagreb vodi neprijateljsku politiku prema Srbiji

Blic 06.05.2016
Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenio je da je, nakon što je Hrvatska ponovo blokirala otvraranje poglavlja 23 u pregovorima EU sa Srbijom, jasno da zvanični Zagreb vodi neprijateljsku politiku prema Srbiji. - Hrvatska nastoji po svaku… »

Dejvid Geta dolazi na Exit i donosi najveći spektakl u karijeri!

Blic 06.05.2016
Najuticajniji svetski muzički producent i di-džej, Dejvid Geta nastupiće u petak 8. jula na "Exit" festivalu! Autor himne predstojećeg Evropskog prvenstva u fudbalu 2016, dolazi uz najveći scenski spektakl u njegovoj karijeri! Produkcija ovogodišnje… »