Izvor: Blic arhiva vesti 06.05.2016

Klintonova upozorava latino-američke birače na Trampa

Blic 06.05.2016
Kandidatkinja za predsedničku nominaciju Demokratske partije Hilari Klinton izjavila je da Donald Tramp želi da stvori "deportacijske snage da okupi milione ljudi", dok je kandidat Republikanske partije poželeo Latino-Amerikancima srećan praznik… »

Raspršio se skroman oporavak berzanskih indeksa u Evropi

Blic 06.05.2016
Skroman oporavak evropskih berzanskih indeksa sa početka trgovanja je u popodnevnim časovima juče doživeo kolaps, posle dva dana oštrih gubitaka uzrokovanih zabrinutošću zbog usporavanja rasta globalne ekonomije. Oko 14 časova po Griniču… »

Pajtić najavio neposredne stranačke izbore

Blic 06.05.2016
Predsednik Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić najavio je danas u Nišu da će ta stranka u roku od šest meseci od završetka izbora u Srbiji organizovati redovne stranačke izbore i to neposredne. - Umesto izbora posredstvom delegata, organizovaćemo… »

Đurić: Ne zanimaju nas odluke kosovskog ustavnog suda

Blic 06.05.2016
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da Srbiju odluke kosovskog Ustavnog suda ne obavezuju, niti zanimaju i istakao da Srbija ne prihvata jednostrano menjanje postignutih sporazuma. Đurić je za RTS primetio da… »

Bela kuća: Odlazak Davutoglua neće uticati na odnose sa SAD

Blic 06.05.2016
Bela kuća je danas pozdravila turskog premijera Ahmeta Davutoglua kao "dobrog partnera SAD" i dodala da ne očekuje da će njegovo napuštanje funkcije uticati na američko-turske odnose u vezi sa Islamskom državom. - Ne očekujem da će ovo imati bilo… »

Užas u turskoj: Otac i šestoro dece nastradali u požaru, majka pronađena na ulici bez svesti

Blic 06.05.2016
Otac i šestoro dece stradali su u požaru u kući u turskoj provinciji Gaziantep, javljaju turski mediji. U požaru koji je izbio jutros oko 3.30 časova nastradala su deca uzrasta od dve do 15 godina kao i njihov 70-godišnji otac Mehmet Emin Bakir… »

Kosor: Blokada Srbija može da se vrati kao bumerang

Blic 06.05.2016
Dugotrajna blokada države koja je u pregovaračkom procesu može se vratiti "kao bumerang", izjavila je bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor i ocenila da bi bilo dobro da hrvatska vlada pokrene pregovore sa Srbijom o rešavanju otvorenih pitanja… »

Britanski ambasador: Ujedinjenje Kosova i Albanije zvuči kao pretnja

Blic 06.05.2016
Britanski ambasador u Prištini Ruairi O'Konel rekao je da ujedinjenje Kosova i Albanije, što je želja kosovskog radikalnog opozicionog pokreta Samoopredejenje, zvuči kao pretnja, prenosi danas RTK. - Da budem iskren, kada čujem da će stabilnost na… »

Junker: "Imamo previše Evropljana na određeno vreme"

Blic 06.05.2016
Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker izjavio je danas da Evropskoj uniji nedostaje koherentna evropska vizija i da "porodicu evropskih naroda" razjedaju sebični nacionalni interesi. "Imamo previše Evropljana na određeno vereme", rekao je… »

Brodolom kod pule: Spaseno 17 osoba iz mora

Blic 06.05.2016
Pulska pomorska policija spasla je na sedam nautičkih milja od obale, 17 osoba koje su skočile u more s broda koji je počeo da tone. Policija je u četvrtak, u 13.34 sati primila dojavu da brod tone, a brzom intervencijom tročlane posade koja je na… »