Izvor: Blic arhiva vesti 06.05.2016

Nećete verovati: Ovo je skriveni talenat Milice Todorović

Blic 06.05.2016
Da je Milica Todorović odlična pevačica znaju i ptice na grani. Upravo zbog toga puni diskoteke širom Balkana svakog vikenda. Međutim, malo je onih koji znaju za njene skrivene talente i šta ona radi dok se opušta kod kuće. Jedan od talenata je… »

Banka napravila grešku: Studentkinji uplatili na račun 3,5 miliona dolara, ona ih potrošila na luksuzne tašne

Blic 06.05.2016
Sud u Sidneju optužio je studentkinju iz Malezije za "neiskrenost" nakon što je prećutala da joj je banka, greškom, dozvolila minus na računu u iznosu od oko 3,5 miliona evra. Malaysian woman charged in Australia for spending US$3.4M her bank… »

Kraj "sablasnog spavača": Osuđen ubica koji je decenijama ubijao tinejdžerke u Los Anđelesu

Blic 06.05.2016
Serijski ubica, poznat kao "Sablasni spavač", koji je ubio 10 osoba, mahom tinejdžerki, u Los Anđelesu, proglašen je krivim po svim tačkama optužnice i suočava se sa smrtnom kaznom. Bivši radnik-mehaničar Gradske čistoće Loni Dejvid Frenklin… »

Dok je trajao rat na Kosovu, jedan voz se kretao ka srpskoj granici. On ga je zaustavio i izludeo NATO

Blic 06.05.2016
Pre 17 godina, usred rata na Kosovu, NATO je poslao jedan strateški važan voz na rumunsko-srpsku granicu. Voz je već bio blizu cilja, kada je naišao na upravnika jedne rumunske seoske železničke stanice. Selo u koje je stigao NATO voz zove se… »

Kitarović: Prevlaku rešiti u duhu dobrosusedskih odnosa

Blic 06.05.2016
Crna Gora i Hrvatska treba da još jednom da pokušaju da dogovorom reše spor u vezi Prevlake, pre nego što se to pitanje iznese pred medjunarodni sud, izjavila je hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović. "Smatram da bi trebalo trebalo pokušati… »

Kako spavaju uspešni ljudi: Čudna ali efikasna rešenja za nesanicu i stres na poslu

Blic 06.05.2016
Za uspešne ljude koji mnogo rade san je dragocena i retka privilegija. Mnogi od njih pribegavaju najčudnijim metodama kako ih nesanica, stres na poslu ili hrkanje bračnog druga ne bi omeli u nastojanju da se odmore. Predstavljamo vam bizarne navike 14… »

Medicinska nepoznanica u Pakistanu: "Solarni dečaci" danju aktivni, noću nepokretni

Blic 06.05.2016
Lekare u Pakistan zbunio je slučaj braće, koji su u javnosti poznati kao "solarni dečaci". Dečaci stari devet i 13 godina ponašaju se sasvim "normalno" tokom dana kada su aktivni ali, kada Sunce zađe, obojica su u vegetativnom stanju, postaju… »

Beograd dobio prvu struju pre milana: "Pare nikad nisu bile problem. Nešto drugo je falilo..."

Blic 06.05.2016
Da Turci, ali ni loše finansijsko stanje Srba nisu krivci za kasnu evropeizaciju Beograda, nego nadigravanje političkih elita, profesorka Dubravka Stojanović, pokušala je da dokaže prisutnima danas na predavanju u "EU info centru". Profesorka… »

Njujork uvodi taksu od pet centi za kese

Blic 06.05.2016
Hiljade Njujorčana svakodnevno posežu za plastičnom kesom u radnjama i samouslugama, a procenjuje se da se godišnje u tom gradu 10 milijardi kesa baci u smeće, po 19.000 svakog minuta. Gradske vlasti nameravaju da provere da li će taksa od pet centi… »

Da li ste ga videli: Nestao mladić u Novom Pazaru

Blic 05.05.2016
Novopazarska policija, rođaci i komšije tragaju za Asadom Redžepefendićem (22) koji je poslednji put viđen u sredu veče u blizini porodične kuće, nakon čega mu se gubi svaki trag. Porodica mladića je policiji prijavila nestanak danas oko 14… »