Izvor: Blic arhiva vesti 06.05.2016

Ruski i sirijski zvaničnici negiraju da su njihovi avioni gađali izbeglički kamp

Blic 06.05.2016
Ruski i sirijski zvaničnici su negirali danas da su njihove letelice gadjale kamp raseljenih na severu Sirije, gde je u jučerašnjim vazdušnim napadima poginulo 28 osoba. At least 28 killed in airstrike on refugee camp in northern Syria… »

Nikolić pozvao kineskog predsednika da poseti Srbiju

Blic 06.05.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uutio je danas zvanični poziv predsedniku NR Kine Si Đinpingu da poseti Srbiju, što bi bio dobar podsticaj za unapređnje već dobre saradnje dveju zemalja. Kako je saopštila pres služba predsednika, Nikolić je… »

Nova stranka: Rušenje zarad Beograda na vodi i bez sudske odluke

Blic 06.05.2016
Rušenje u Savamali izvršeno je u korist preduzeća "Beograd na vodi", istakla je danas "Nova stranka" na pres konferenciji u sedištu ove stranke. - Ne ulazim u to da li su ti objekti bili uknjiženi ili nisu. Nije smelo da se dogodi da objekte ruše… »

"Dosta je bilo" poručuje: Četvrta smo stranka po političkoj snazi

Blic 06.05.2016
Lista Dosta je bilo četvrta je po broju osvojenih glasova na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila, a druga u Beogradu i Novom Sadu, saopštio je taj Pokret. Pokreta objašnjava da ih 227.626 osvojenih glasova svrstava na četvro mesto… »

Kineski ambasador posetio Železeru: Suštinska saradnja počinje za mesec dana

Blic 06.05.2016
Direktor Železare Smederevo Peter Kamaraš razgovarao je danas sa ambasadorom Narodne Republike Kine u Srbiji Li Mančangom o predstojećim aktivnostima u procesu preuzimanja srpske fabrike od strane novog vlasnika, kompanije "Hestil". Li Mančang je… »

Vučić: Vlada Srbije spremna da pomogne Petnici

Blic 06.05.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vućić sastao se danas sa direktorom Istraživačke stanice "Petnica" Vigorom Majić‡em i tom prilikom obećao pomoć Vlade ovoj istraživačkoj stanici. Premijer je sa Majićem i Božovićem razgovarao o načinima za… »

Lider Severne Koreje nuklearnu probu u januaru ocenio kao istorijsku

Blic 06.05.2016
Lider Severne Koreje Kim Džong Un ocenio je danas nuklearnu probu njegove zemlje u januaru kao "istorijsku". - Naši vojnici su ove godine uspešno sproveli prvu probu hidrogenske bombe. To je istorijski dogadjaj u poslednjih 5.000 godina istorije našeg… »

SNS: Živković je sa tom istom fantomkom pljačkao Srbiju

Blic 06.05.2016
Srpska napredna stranka (SNS) ocenila je danas skandaloznim "performans" Nove stranke u kojem su na konferenciji na novinare te partije korišćene fantomke. "Da li ste svesni činjenice da (predsednik Nove) Zoran Živković na konferenciji koristi… »

Vulin: Očekujem početkom juna formiranje Vlade Srbije

Blic 06.05.2016
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas na Gori, na Kosovu i Metohiji, da očekuje početkom juna formiranje nove Vlade Srbije. Vulin je podsetio da je zakonski rok jasan, 30 dana od proglašenja… »

Uhapšen čovek koji je pokušao kolima da pregazi urednika portala "E-Vršac"

Blic 06.05.2016
Pančevačka policija uhapsila je Milana T. (29) pod optužbom da je vozilom namerno udario glavnog urednika portala E-Vršac Aleksandra Čupića, saopštila je danas policija iz tog grada. On je uz krivičnu prijavu kojom se tereti za izazivanje opšte… »