Arhiva vesti 05.06.2016

Besplatni udžbenici i za srednjoškolce

RTV 05.06.2016
BEOGRAD - Projekat besplatnih udžbenika biće ove godine proširen i na srednje škole, izjavila je danas državni sekretar Ministarstva prosvete Zorana Lužanin i precizirala da je zakonom definisano da sva deca iz socijalno ugroženih porodica dobiju… »

Kurc: Migrante koji žele azil u EU držati na ostrvima

Novi magazin 05.06.2016
Podnosioce zahteva za azil u zemljama članicama Evropske unije trebalo bi držati na ostrvima i ne dozvoliti im direktan pristup kontinentu, rekao je danas austrijski ministar spoljnih poslova Sebastijan Kurc. On je u intervjuu za "Di Prese" predložio… »

Mesić: Hrvatska blokada je veoma loša stvar

Novi magazin 05.06.2016
Bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić kritikovao je blokadu koju je Hrvatska postavljala Srbiji pri otvaranju Poglavlja 23 u pregovorima sa Evropskom unijom (EU), rekavši da blokada nije ni u čijem interesu. On je za novosadski Dnevnik, nedeljno… »

Evropa dobija novu suverenu državu? Ključni događaji očekuju se 2017! Evo šta sledi

Kurir 05.06.2016
Predsednik severoistočne španske pokrajine Katalonije, Karles Pudždemon (53), rekao je kako će 2017. proces odvajanja Katalonije od Španije ući u fazu iz koje više neće biti povratka čime bi Evropa trebalo da dobije novu suverenu državu. "U… »

U napadu na zgradu suda u Avganistanu ubijeno najmanje sedam ljudi

Večernje novosti 05.06.2016
U napadu naoružanih talibana na zgradu suda na istoku Avganistana poginulo je najmanje sedam ljudi, među kojima i novoimenovani glavni tužilac, dok su 23 osobe ranjene. U napadu naoružanih talibana na zgradu suda na istoku Avganistana poginulo je… »

Zagrebački Dinamo želi igrača Zvezde

Vesti online 05.06.2016
Direktni transferi na relaciji Crvena zvezda - Dinamo Zagreb (ili obrnuto) nisu bili česti u prethodnih četvrt veka, uglavnom su igrači zaobilaznim putem stizali do jednog ili drugog kluba. Sličan slučaj bi mogao da bude i Daniel Avramovski, koji je… »

Indija: U sudaru autobusa i automobila 17 poginulih

B92 05.06.2016
Najmanje 17 ljudi poginulo, a 35 povređeno u saobraćajnoj nesreći na zapadu Indije kad je autobus, vozeći velikom brzinom na autoputu, udario u dva automobila. Autobus je udario u automobile, koji su stajali u zaustavnoj traci autoputa kod mesta Navi… »

SAD: Kaciga novog borbenog aviona košta 400.000 dolara

Politika 05.06.2016
VAŠINGTON - Najnoviji američki borbeni avion F-35 našao se u središtu kontraverzi zbog cene i dizajna, pa je tako predmet polemika čak i skupocena kaciga pilota. Najsavremeniji Lokid Martin F-35 košta, naime, oko 100 miliona dolara po letelici, što… »

"Nemačka se potčinjava Obami"

Vesti online 05.06.2016
Odluka Nemačke da prevede Rusiju u red "konkurentskih" zemalja ne odražava istinsku situaciju, smatra šef komiteta ruske Državne dume za međunarodne poslove Aleksej Puškov. "Odluka Vlade Nemačke da proglasi Rusiju ’protivnikom‘ Nemačke… »

Počela primena novog Zakona: Građani više upravama ne moraju da nose izvode iz matičnih knjiga, državljanstava...

Blic 05.06.2016
Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pozvalo je danas zaposlene u upravama da od 8. juna razmenjuju podatke po službenoj dužnosti. "Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave poslalo je na adrese svih opština i gradova Uputstvo o… »