Izvor: Pravda arhiva vesti 17.07.2016

Najveća misterija puča u Turskoj: Pobunjenici imali Erdoganov avion na nišanu, ne zna se zašto nisu pucali!

Pravda 17.07.2016
Prema najnovijim informacijama, turski lider Redžep Erdogan za dlaku je izbegao smrt u noći puča u ovoj zemlji. Naime, on se vraćao u Istanbul sa odmora nedaleko od Marmarisa nakon što je frakcija iz vojske pokrenula vojni udar, kad su dva borbena… »

Uvod u ustanak: Ubijeno još troje, teško ranjena četiri američka policajca! (video)

Pravda 17.07.2016
Trojica policaja su ubijena, a četvorica teško ranjena u američkom gradu Baton Ruž, kada je maskirani napadač u tržnom centru otvorio vatru, javili su danas lokalni mediji. Četvorica ranjenin policajaca su u kritičnom stanju, preneli su lokalni… »

Strani mediji upozoravaju: Najgore od Erdogana tek dolazi, čekajte njegovu osvetu!

Pravda 17.07.2016
U tekstu, koji je potpisao šef dopisnika britanskog lista Dejvid Bler, pod naslovom "Mislili ste da je Erdogan do sada bio loš? Najgore od lidera Turske tek dolazi", navodi se da "ako je Erdogan bio saveznik koji je izluđivao Evropu i Ameriku u… »

Ipak nije kraj: Sukobi pobunjenika i policije za aerodrom u Istanbulu! (video)

Pravda 17.07.2016
Situacija u Turskoj se i dalje ne smiruje pošto je došlo do sukoba pobunjenika i policije na aerodromu "Sabina Gokčen" u Istanbulu. Turska policija ispalila je danas hice upozorenja na istanbulskom aerodromu "Sabina Gokčen", nakon što su se lica koja… »

Ovo je Andrej Plenković: Novo lice HDZ-a i budući premijer Hrvatske?

Pravda 17.07.2016
Budući predsednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je danas da je fokusiran na izbornu pobedu na predstojećim parlamentarnim izborima u Hrvatskoj i za preuzimanje uloge predsednika Vlade, dodajući da će HDZ pod njegovim vođstvom nastaviti da bude ono… »

Vašington upozorava turke: Ne brzajte sa upiranjem prsta!

Pravda 17.07.2016
Američki državni sekretar Džon Keri poručio je svom turskom kolegi, ministru inostranih poslova Mevlutu Čavušogluu, da javne nastupi u kojima se sugeriše da je Vašington bio uključen u organizaciju propalog pokušaja državnog udara u Turskoj… »

DS: Pajtić je imao i ima samo člansku kartu DS

Pravda 17.07.2016
Demokratska stranka negirala je danas navode potpredsednika SNS Milenka Jovanova da je lider DS Bojan Pajtić bio član Narodne stranke Milana Paroškog. "Članska karta Demokratske stranke jedina je koju je Bojan Pajtić ikada imao", navodi DS u… »

Kurc poručio Ankari "Ako je bio puč, to ne znači da možete da radite šta hoćete!"

Pravda 17.07.2016
Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc pozvao je na trezvenost snage u Turskoj i ukazao da puč ne predstavlja blanko ovlašćenje za proizvoljnost. "Ljudski životi moraju da se štite, pravna država i demokratija da se poštuju", poručio… »

Đurić: Albanska strana neće još dugo moći da "gura pod tepih" pojedina pitanja!

Pravda 17.07.2016
Srbija je iskrena u želji da bude garant stabilnosti u regionu i to je u proteklim mesecima jasno dokazala kada je vrlo racionalno i smireno odgovarala na brojne provokacije koje su nam dolazile iz okruženja, izjavio je danas direktor Kancelarije Vlade… »

Javio se Gulen: Isporučite me, ali neka se sazna istina!

Pravda 17.07.2016
Islamski propovednik koji živi u SAD Fetulah Gulen izjavio je da je spreman za moguću ekstradiciju u Tursku, ali negira svaku umešanost u vojni puč. "Ne plašim se ekstradicije. Ako odluče, neka bude tako", rekao je Fetulah Gulen u intervjuu… »