Izvor: Pravda arhiva vesti 17.07.2016

Drašković bi sve dao za EU: "Treba napustiti teren zaklinjanja da nećemo uvesti sankcije Rusiji"

Pravda 17.07.2016
BEOGRAD - Srbiji mogu da se otvore poglavlja 23 i 24, ali sa ovim službama bezbednosti u Srbiji nikada neće biti uspostavljena vladavina prava, izjavio je danas nekadašnji šef diplomatije SCG Vuk Drašković. Drašković je, u intervjuu povodom najave… »

Putin insistirao na razgovoru sa Erdoganom: Evo šta mu je poručio!

Pravda 17.07.2016
Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je u telefonskom razgovoru svom turskom kolegi Redžepu Tajipu Erdoganu da je za Rusiju od principijelne važnosti da se nakon pokušaja državnog udara ne dozvoli nasilje, kao ni bilo kakav vid neustavnih radnji… »

Srbi robovi: Italijani radnike dvaput puštaju u toalet, zovu ih "ciganima", a država dala 11 miliona evra!

Pravda 17.07.2016
VRANjE - Vranjanka Gordana Krstić (50), kao iskusan obućar, u novembru prošle godine počela je da radi u fabrici obuće "Geoks", što se ubrzo pretvorilo u noćnu moru. Gordana tvrdi da je ostala bez posla jer se borila za radnike i zato iznosi u… »

Pogledajte: Audi propao kroz rupu u nadvožnjaku kod Požege! (Foto)

Pravda 17.07.2016
Nikome, pa verovatno ni vozaču crvenog audija, nije jasno kako je uspeo da završi u rupi na mostu, tačnije na delu nadvožnjaka koji se rekonstruiše. Prizor koji sigurno privlači poglede svih putnika koji prolaze nadvožnjakom kod Požege mogao bi da… »

Ovim zanimanjem niko u Srbiji ne želi da se bavi, a plata je 80.000 dinara!

Pravda 17.07.2016
Kada bi se okupili đaci koji su se upisali na smer za mesara opet bi u učionici ostalo praznih klupa. U Kruševcu, Rumi, Subotici, Kikindi, Sremskoj Mitrovici, Obrenovcu, Leskovcu i Aleksincu... mesarski zanat želi da uči od dva do pet đaka, pišu… »

Sledi li smirivanje tenzija između SAD i Rusije: U čije ime Keri sa Putinom pregovara u Moskvi?

Pravda 17.07.2016
MOSKVA - Dvodnevni razgovori američkog državnog sekretara Džona Kerija sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom u Moskvi odvijaju se u naglašeno prijateljskoj atmosferi. Upravo onako kako je Keri, uoči… »

Požar u centru Beograda: Zapaljen automobil izazvao opštu paniku među građanima! (video)

Pravda 17.07.2016
U samom centru Beograda, u Prizrenskoj ulici oko 16 i 20 časova zapalio se automobil, a požar je izazvao opštu paniku među građanima. Vatrogasno vozilo je nakon par minuta upućeno na tu lokaciju i kako saznajemo ekipe su uspele da saniraju požar. -… »

Čedomir Jovanović o napadima na njega: "Legija, Šešelj, Vučićević... Još samo Hanibal Lektor"

Pravda 17.07.2016
BEOGRAD - Lider LDP Čedomir Jovanović istakao je da bi onaj ko ga napada bio gori od onih koji su ga do sada sve napadali mora da bude Hanibal Lektor ili Kajzer Soze. „Legija, Šešelj, Cane, Vučićević... Sledeći ko me napadne, da bi bio gori od… »

SAD i NATO gube bitku u regionu: Rusija na Krimu postavlja puk zenitnih raketnih sistema S-400

Pravda 17.07.2016
RUSIJA - Rusija već sada – zahvaljujući Krimskom poluostrvu – dominira Crnim morem. A počinje da ga pretvara u neosvojivu tvrđavu čina senka će padati na širi region, uključujući „pola Evrope”. Generalštab u Moskvi saopštio je da na… »

Pet najmoćnijih: Ove armije gospodare svetom do 2030. godine!

Pravda 17.07.2016
Američki list "Nešenel interest" napravio je analizu u kojoj se procenjuje da će 2030. godine među prvih pet najmoćnijih armija biti ruska, američka, kineska, indijska i francuska. U formiranju liste korišćeni su apsekti poput toga koliko su… »