Izvor: Kurir arhiva vesti 29.09.2016

Isa Mustafa: Priština će dobiti svoj međunarodni pozivni broj

Kurir 29.09.2016
PRIŠTINA - Isa Mustafa je rekao danas poslanicima u parlamentu da će Međunarodna unija za telekomunikacije (ITU), a ne Beograd, dati Prištini međunarodni pozivni broj, javljaju prištinski mediji. "ITU ne priznaje Kosovo, ali smo mi našli rešenje… »

FBI objavio tajna dokumenta posle 73 godine: Zrak smrti nije mit i Tesla nije preminuo 7. januara!

Kurir 29.09.2016
Poverljivi dokumenti objavljeni su na osnovu Zakona o slobodi informacija i potvrđuju osporavane navode da je FBI zaplenio Teslinu imovinu, ali i otkrivaju da je vlada SAD zaista bila zainteresovana za njegov “zrak smrti” – oružje koje je Tesla… »

(Video) Izrael odaje poštu velikanu: Defile kraj kovčega s telom Šimona Peresa u dvorištu Kneseta

Kurir 29.09.2016
Kovčeg sa telom bivšeg predsednika Izraela i dobitnika Nobelove nagrade za mir Šimona Peresa izložen je u dvorištu parlamenta, gde su se okupili izraelski lideri i brojni ožalošćeni građani kako bi mu odali poslednju poštu. Predsednik Ruven… »

Orban: Evropa bi već pala dosad da nije Mađarske

Kurir 29.09.2016
Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je da bi Evropa već pala dosad da Mađarska nije ispunila svoje obaveze po pitanju ilegalne migracije. Orban je za list "Lokal" rekao da primenom striktinih mera zaštite granice prošle godine, Budimpešta nije… »

Da li će je deca pobediti? Ceca otkrila na šta je Anastasija i Veljko nagovaraju!

Kurir 29.09.2016
Najveća balkanska zvezda i jedna od najatraktivnijih dama na domaćoj javnoj sceni, otkrila je šta to radi samo zbog sina. I dok mnogi pripadnici jačeg pola pokušavaju da osvoje srce Svetlane Cece Ražnatović, ona ne popušta. Kako je ranije… »

Preko minskih polja i pored hiljada vojnika: Severnokorejski vojnik peške prebegao u Južnu Koreju

Kurir 29.09.2016
Severnokorejski vojnik prebegao je u Južnu Koreju prešavši granicu peške, saopštila je južnokorejska vojska danas. Načelnik generalštaba Južne Koreje rekao je da vojni zvaničnici ispituju severnokorejskog vojnika koji je prešao vojnu… »

Burno jutro u budimpešti: Pronađena zaostala bomba, 500 kuća evakuisano

Kurir 29.09.2016
U jednoj kući u severnom delu Budimpešte danas je pronađena sovjetska bomba zaostala iz Drugog svetskog rata, ukupne težine 65 kilograma, saopštila je portparolka vojske koja je dodala da je u toku evakuacija te oblasti. Avionska bomba FAB 50, koja… »

Veliki protesti u briselu: Hiljade ljudi na ulicama zbog vladinih reformi i gubitka radnih mesta

Kurir 29.09.2016
Više desetina hiljada radnika okupilo se danas u belgijskoj prestonici kako bi protestovali protiv vladinih reformi i zakona o radu, a usled toga je došlo do poremećaja u javnom i drugom saobraćaju, javljaju lokalni mediji. Portparol briselske… »

Načelnik niške policije: Kriminal u gradu opada, uskoro i kompletan elektornski nadzor ulica

Kurir 29.09.2016
NIŠ - Zahvaljujući preventivnom radu ali i brzom i efikasnom razrešavanju izvršenih krivičnih dela kriminal u Nišu zabeležio je značajan pad – saopštio je na današnjoj konferenciji za novinare načelnik niške Policijske uprave Ninoslav… »

Slučaj koji je uzburkao Srbiju: Dečaka će usvojiti Šveđani, hraniteljka obmanula javnost

Kurir 29.09.2016
Ljiljana Radulović dala je netačne informacije o postupku usvajanja petogodišnjeg dečaka i svojoj ulozi u njemu, ne vodeći računa o posledicama, poručuju nadležni. Priča o Ljiljani Radulović (60), hraniteljki, i petogodišnjem dečaku iz… »