Izvor: Kurir arhiva vesti 29.09.2016

Opsednuti: Srbi prosečno koriste mobilne telefone više od pet sati dnevno

Kurir 29.09.2016
BUDIMPEŠTA ­- Istraživanje sprovedeno u 10 zemalja Centralne i Istočne Evrope, pokazuje da je za 91 odsto ispitanika u Srbiji pametni telefon najčešće korišćen uređaj, a da prosečno korišćenje iznosi pet sati dnevno, naspram prosečnih 3,3… »

Krivična prijava: Novosađanin prevario 40 osoba za kupovinu stanova

Kurir 29.09.2016
NOVI SAD - Protiv vlasnika i direktora jedne građevinske firme iz Novog Sada policija je podnela krivičnu prijavu kojom se tereti da je uzeo novac od 40 oštećenih građana za stanove koje im nikada nije predao. Taj Novosađanin (38) se tereti da je… »

6.000 Ljudi prošetalo beogradom: Održan šesti po redu protest inicijative "Ne da(vi)mo Beograd"

Kurir 29.09.2016
BEOGRAD - Inicijativa ne(da)vimo Beograd organizovala je šesti po redu protest ispred Skupštine grada Beograda zbog rušenja u Savamali. Povorka od oko 6.000 damonstranata je potom prošetala ulicama prestonice. Protest na platou ispred Skupštine grada… »

Dodik najavio: Raspisaćemo referendume o svim bitnim pitanjima Republike Srpske

Kurir 29.09.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će posle referenduma o Danu RS raditi na afirmaciji referenduma kao načina odlučivanja o svim važnim pitanjima za taj entitet. Dodik je posle sednice Predsedništva Saveza nezavisnih… »

Nasilje u bačkoj palanci: Četvorica osumnjičena za napad na dvoje sugrađana

Kurir 29.09.2016
BAČKA PALANKA - Dvadesetogodišnjci A. S. i N.P., S.Đ. (21) i A. B. (19), svi uz Bačke Palanke, uhapšeni su zbog sumnje da su izvršili krivično delo nanošenje teških telesnih povreda, a jedan od njih je osumnjičen i za nanošenje lakih telesnih… »

Pupovac: Predstavnici manjina da učestvuju u rukovođenju javnih preduzeća

Kurir 29.09.2016
Potpredsednik SDSS Milorad Pupovac, koji pregovara sa liderom HDZ o učešću manjinskih zastupnika u podršci formiranju nove vlade, smatra da predstavnici manjina treba da učestvuju u rukovodstvima javnih preduzeća, odnosno da treba da počnu da ih… »

(Video) San dijego na nogama: Policajac ubio mentalno bolesnog Afroamerikanca, odmah počeli protesti

Kurir 29.09.2016
U tržnom centru u pregrađu San Dijega u Kaliforniji policajac je pucnjima iz pištolja ubio mentalno bolesnog Afroamerikanca Alfreda Olanga (38) kada je ovaj iz džepa izvukao predmet koji je uperio u policajce zauzevši stav za pucanje, saopštile su… »

5 razloga zašto morate da pogledate novi film Tima Bartona Dom gospođice Peregrin za čudnovatu decu

Kurir 29.09.2016
Samo jedan dan nas odvaja od premijere filma „Dom gospođice Peregrin za čudnovatu decu“ koja je zakazana za 29. septembar u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center u 19.30h. Ako do sada niste imali priliku da čujete, ovo ostvarenje je zasnovano… »

(Video) Krvoproliće u Americi: Dečak (14) ubio oca, pa u školi upucao dvoje drugara i nastavnicu

Kurir 29.09.2016
Tinejdžer koji je ranio dvoje dece i nastavnicu u pucnjavi u osnovnoj školi u Taunvilu u američkoj saveznoj državi Južna Karolina, posle čega je uhapšen, prethodno je ubio oca u svom domu, saopštila je policija. Zatim je ušao u puno školsko… »

Radikalizacija: Petina mladih muslimana u Sandžaku opravdava nasilje u odbrani vere

Kurir 29.09.2016
BEOGRAD - Petina mladih muslimana u Sandžaku nema ništa protiv verskog nasilja, dok svaka deseta mlada osoba pokazuje da joj ne smeta čak ni ekstremizam ukoliko se time brani vera, rezultati su istraživanje Helsinškog odbora za ljudska prava… »