Ekonomija arhiva vesti 28.11.2016

AIK Banke na Sajmu penzionera u Novom Sadu

Kamatica 28.11.2016
U Novom Sadu je po prvi put održan Sajam penzionera, uz učešće visokih zvaničnika AP Vojvodine, Grada Novog Sada i Vlade Srbije. AIK Banka je, sa svojom paletom proizvoda namenjenoj najstarijim sugrađanima, i ovog puta bila na usluzi za savete svim… »

Bespovratna sredstva poljoprivrednim zadrugama

Kamatica 28.11.2016
Projekti pet poljoprivrednih udruženja i dve poljoprivredne zadruge iz jugoistočne i jugozapadne Srbije biće realizovani uz podršku Evropske unije i Vlade Švajcarske, koje su, kako je saošteno danas, preko razvojnog programa Evropski PROGRES… »

Unapredite svoj korporativni brend - Otvoren konkurs "We Got You in a Pitch"

Ekapija 28.11.2016
foto: Image Team/shutterstock.com Agencija DNA Communications i Srpska asocijacija menadžera (SAM) drugu godinu zaredom raspisuju konkurs "We Got You in a Pitch", koji će biti otvoren do 16. decembra, a namenjen je kompanijama u Srbiji koje žele da… »

"Mape nevidljivog Balkana" sada dostupne i kao mobilna aplikacija

Ekapija 28.11.2016
U želji da sačuva od zaborava male, nevidljive i marginalizovane priče i pojedince, regionalno udruženje građana "Klub putnika" realizovalo je tokom ove godine projekat "Mape nevidljivog Balkana". Anegdote, crtice, zapažanja i sećanja, do sada… »

Vikend novih vizija - U Beogradu održan drugi multikongres Serbian Visions (FOTO)

Ekapija 28.11.2016
Sa multikongresa Multikongres Serbian Visions okupio je 60 nevladinih i drugih organizacija, udruženja, institucija i stručnih asocijacija koje se zalažu za bolju budućnost građana i zemlje sa svojim pristalicama i prijateljima. Tokom multikongresa… »

Paradoksi obrnute ekonomije

Danas 28.11.2016
(Retrospektiva izabranih paradoksa iz naše kolumne u poslednje dve decenije) NEKADA * Hleba i igara: švedska sela, brze pruge, europolisi, dafinmenti i jezdimenti. * Devize, vize, ize...Marka na ulici 33, u bankama 6 dinara. * Na benzinskim stanicama… »

U pripremi dokumentacija za izgradnju farme svinja u Banatskom Despotovcu

Ekapija 28.11.2016
foto: FooTToo/shutterstock.com Odeljenje za urbanizam Gradske uprave Zrenjanin oglasio je Rani javni uvid u materijal za izradu plana detaljne regulacije farme svinja u Banatskom Despotovcu. Reč je o zemljištu površine oko 53,5 hektara, a materijal za… »

Besplatna radionica web programiranja za devojke 10. i 11. decembra u Beogradu

Ekapija 28.11.2016
Rails Girls najavljuje novu besplatnu radionicu programiranja za devojke, koja će 10. i 11. decembra biti održana u Beogradu. - Rails Girls zajednica u Srbiji postaje sve mnogobrojnija. Nakon prve radionice koja je održana u Beogradu 2013. godine… »

Jubilarno 50. izvođenje predstave "Zli dusi" 1. decembra na sceni "Raša Plaović"

Ekapija 28.11.2016
Scena iz predstave "Zli dusi" Predstava "Zli dusi", po romanu Fjodora Mihajloviča Dostojevskog, u dramatizaciji i režiji Tanje Mandić Rigonat, biće 50. put izvedena 1. decembra (20.30 časova) na Sceni "Raša Plaović", saopšteno je iz Narodnog… »

Da li je ženama u biznisu teže nego muškarcima?

BizLife 28.11.2016
Tekuća godina je proglašena godinom preduzetništva, a akcenat se ove godine nalazi upravo na ženskom preduzetništvu. Smatra se da je žensko preduzetništvo jedan od neiskorišćenih resursa privrednog razvoja, međutim potencijal je veliki… »