Ekonomija arhiva vesti 28.11.2016

Preokret u Hrvatskoj: Da se približimo NATO-u

B92 28.11.2016
Zagreb -- Prvi put nakon šest godina stalnog smanjenja Hrvatska povećava vojni budžet, a to povećanje će u narednoj godini iznositi između 4,3 i 4,4 milijarde kuna. To bi, piše Večernji list, bilo primetno više od plana za 2016, koji je iznosio… »

Bozaj: Vučić je junak - video budućnost turskih investicija

N1 Info 28.11.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić organizovao je oproštajni skup za odlazećeg ambasadora Turske u Srbiji Mehmeta Kemala Bozaja "u znak posebne zahvalnosti" za sve što je uradio u zbližavanju dve zemlje i za vreme čijeg mandata je broj zaposlenih u… »

Žene i muškarci u biznisu – kome je teže?

Gde investirati 28.11.2016
Jedan je od neiskorišćenih resursa privrednog razvoja je žensko preduzetništvo koje ima ogromne potencijale za razvoj, zaključak je današnjem panelu održanom danas u Ušće šoping centru u Beogradu. Put do karijere koju žene žele ponekad je… »

Osim komercijalnih i vozilo za prve borbene redove

Danas 28.11.2016
Poslovodstvo Zastave i nadležni u Ministarstvu privrede nedavno su, daleko od očiju javnosti, potpisali Sporazum "o zameni za ispunjenje i prenosu imovine Zastave kamioni i Republike Srbije". Sporazumom je precizirano da država preuzima hale, deo… »

U Poljskoj se zemlja ne kupuje

RTV 28.11.2016
VARŠAVA - U Poljskoj teško ćete moći da kupite plodnu zemlju, zato se gazdinstva nasleđuju, a posao u agraru posebno među mladima visoko je cenjen. Evo šta smo još zabeležili na međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Nadaždinu. Proizvodnja i… »

Crnogorski Jugopetrol deli 6 mil EUR dividende

Ekapija 28.11.2016
foto: Anna Moskvina/shutterstock.com Kotorska kompanija Jugopetrol počinje isplatu dividende od oko 6 mil EUR, odnosno 1,29 EUR bruto po akciji (dividendni prinos od nepunih 10%). Iz kompanije je saopšteno da je odluka o isplati dividende, čija je neto… »

Od EU i EIB za inovacije 24 milijarde evra kredita

Večernje novosti 28.11.2016
Evropska unija i Evropska investiciona banka će udvostručiti podršku istraživanjima i inovacijama, tako da će do 2020. godine inovativnim preduzećima u Evropi i na Zapadnom Balkanu staviti na raspolaganje 24 milijarde evra kredita. BEOGRAD, -… »

Ovo je super trik na Gmail-u koji mnogi ne znaju!

Blic 28.11.2016
Ako nekome diktirate adresu svog mejla, velika je verovatnoća da će je pogrešno zapisati. Upravo zbog toga, Gugl je osmislio jedan slabo poznat trik - ako je vaša adresa aleksandar.jovanovic@gmail.com, mejl će vam stići čak i ako pošiljalac ne… »

Cilj – smanjenje sive ekonomije na 15 odsto

Studio B 28.11.2016
Ministar finansija Srbije Dušan Vujović rekao je danas da Ministarstvo finansija priprema reformu Poreske uprave i Carine i da će se raditi na suzbijanju sive ekonomije. „Planiramo da sivu ekonomiju sa 30-40 odsto koliko se (njen udeo u ekonomiji)… »

Kravčenko održao predavanje o razvoju NIS-a

B92 28.11.2016
Beograd -- Kiril Kravčenko, generalni direktor NIS-a, održao je predavanje studentima master programa Internacionalne škole menadžmenta iz Bleda. Kravčenko je održao predavanje na temu „Istorijat NIS-a i njegov strateški razvoj“. Studenti su… »