Ekonomija arhiva vesti 28.11.2016

Mihajlović: Cilj je efikasniji i uređeniji katastar, upis do deset dana

Blic 28.11.2016
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je cilj tog ministarstva da katastar bude potpuno uređen i efikasan i da upis imovine ne traje duže od nekoliko dana, kao i da naredne godine Srbija… »

Fidela nema, ponovo lete nakon pola veka

B92 28.11.2016
Majami -- Samo tri dana posle smrti oca Kubanske revolucije Fidela Kastra, uspostavljena je prva regularna avionska linija iz Majamija za Havanu, nakon više od pola veka. Nekoliko avioprevoznika uspostavilo je ranije ove godine regularne letove za Kubu… »

VW na novom kontinentu - "golf", "škoda" i "kedi"

B92 28.11.2016
Volfsburg -- Nemački Folksvagen potpisao je sporazum sa alžirskim partnerom za prodaju, kompanijom Sovak, o izgradnji pogona za montažu vozila u toj severnoafričkoj zemlji. To je saopštio je menadžment nemačkog proizvođača automobila na… »

Grčić: Profit EPS porastao na 15,3 milijarde dinara

Srbija danas 28.11.2016
Elektroprivreda Srbije (EPS) nastavila je trend uspešnog poslovanja u 2016. i za devet meseci ostvarila je profit od 15,3 milijarde dinara, što je za 21 milijardu dinara više od plana, izjavio je danas vršilac dužnosti direktora tog javnog preduzeća… »

Usvojen Prostorni plan područja posebne namene za infrastrukturni koridor visokonaponskog dalekovoda od TC Niš 1 do Vrle III

Ekapija 28.11.2016
Vlada Srbije donela je, na osnovu Zakona o planiranju i izgradnji, uredbu o utvrđivanju Prostornog plana područja posebne namene za infrastrukturni koridor visokonaponskog dalekovoda 110 kV broj 113/x od TC Niš 1 do Vrle III. Ovom uredbom utvrđuje se… »

Onlajn krediti sve popularniji u domaćim bankama

Kamatica 28.11.2016
Neke od vodećih banaka u Srbiji svojim klijentima nude gotovinske kredite za koje se zahtev može podneti putem interneta, odnosno web aplikacije banke. Na ovaj način skraćuje se vreme odlaska u banku ali i dobija se niža kamatna stopa u pojedinim… »

Ukrajinci jednim proizvodom osvajaju Zapad: Zašto je tražena slovenska kosa?

Newsweek 28.11.2016
Ukrajinske devojke za kosu dobijaju 20-97 dolara. Prosečna plata u ovoj zemlji je 200 dolara. Tatjana Filimolenko, ponosno pokazuje kolekciju veštačkih konjksih repova kojima se napograđuje kosa. “ To prava slovenska kosa”, kaže dok pokazuje… »

IGB Automotive ponovo zapošljava radnike u Inđiji

Ekapija 28.11.2016
Fabrika IGB Automotive u Inđiji najavila je nova zapošljavanja. - Usled proširenja proizvodnih kapaciteta, IGB Automotive raspisuje konkurs za prijem 100 novih radnika u proizvodnom pogonu, sa područja opštine Sremski Karlovci, kojima će biti… »

Kako do efikasnijeg poslovanja - Tematski bilten Transport i logistika stiže 6. decembra

Ekapija 28.11.2016
Kvalitet logističke usluge ima ključnu ulogu u konkurentskoj borbi na otvorenom i vrlo oštrom tržištu. Učešće logistike i transporta u ceni proizvoda u Srbiji se kreće i do 20% za određene vrste roba, što predstavlja značajan prostor za… »

Bespovratna sredstva za poljoprivredne zadruge i udruženja - Za realizaciju pet projekata oko 208.000 EUR

Ekapija 28.11.2016
Evropska unija i Vlada Švajcarske podržaće sa 207.961 EUR preko razvojnog programa Evropski PROGRES realizaciju projekata pet poljoprivrednih udruženja i dve poljoprivredne zadruge iz jugoistočne i jugozapadne Srbije, koji će im pomoći da unaprede… »