Ekonomija arhiva vesti 28.11.2016

Mihajlović: Cilj je efikasniji i uređeniji katastar, upis do deset dana

Blic 28.11.2016
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da je cilj tog ministarstva da katastar bude potpuno uređen i efikasan i da upis imovine ne traje duže od nekoliko dana, kao i da naredne godine Srbija… »

Poleteo prvi let iz Majamija za Havanu u poslednjih 50 godina

Večernje novosti 28.11.2016
Samo tri dana posle smrti nekadašnjeg kubanskog lidera i oca Kubanske revolucije Fidela Kastra, uspostavljena je prva regularna avionska linija iz Majamija za kubansku prestonicu Havanu - nakon više od pola veka. MAJAMI - Samo tri dana posle smrti… »

VW na novom kontinentu - "golf", "škoda" i "kedi"

B92 28.11.2016
Volfsburg -- Nemački Folksvagen potpisao je sporazum sa alžirskim partnerom za prodaju, kompanijom Sovak, o izgradnji pogona za montažu vozila u toj severnoafričkoj zemlji. To je saopštio je menadžment nemačkog proizvođača automobila na… »

Grčić: Profit EPS porastao na 15,3 milijarde dinara

Srbija danas 28.11.2016
Elektroprivreda Srbije (EPS) nastavila je trend uspešnog poslovanja u 2016. i za devet meseci ostvarila je profit od 15,3 milijarde dinara, što je za 21 milijardu dinara više od plana, izjavio je danas vršilac dužnosti direktora tog javnog preduzeća… »

Usvojen Prostorni plan područja posebne namene za infrastrukturni koridor visokonaponskog dalekovoda od TC Niš 1 do Vrle III

Ekapija 28.11.2016
Vlada Srbije donela je, na osnovu Zakona o planiranju i izgradnji, uredbu o utvrđivanju Prostornog plana područja posebne namene za infrastrukturni koridor visokonaponskog dalekovoda 110 kV broj 113/x od TC Niš 1 do Vrle III. Ovom uredbom utvrđuje se… »

Onlajn krediti sve popularniji u domaćim bankama

Kamatica 28.11.2016
Neke od vodećih banaka u Srbiji svojim klijentima nude gotovinske kredite za koje se zahtev može podneti putem interneta, odnosno web aplikacije banke. Na ovaj način skraćuje se vreme odlaska u banku ali i dobija se niža kamatna stopa u pojedinim… »

Ukrajinci jednim proizvodom osvajaju Zapad: Zašto je tražena slovenska kosa?

Newsweek 28.11.2016
Ukrajinske devojke za kosu dobijaju 20-97 dolara. Prosečna plata u ovoj zemlji je 200 dolara. Tatjana Filimolenko, ponosno pokazuje kolekciju veštačkih konjksih repova kojima se napograđuje kosa. “ To prava slovenska kosa”, kaže dok pokazuje… »

IGB Automotive ponovo zapošljava radnike u Inđiji

Ekapija 28.11.2016
Fabrika IGB Automotive u Inđiji najavila je nova zapošljavanja. - Usled proširenja proizvodnih kapaciteta, IGB Automotive raspisuje konkurs za prijem 100 novih radnika u proizvodnom pogonu, sa područja opštine Sremski Karlovci, kojima će biti… »

Kako do efikasnijeg poslovanja - Tematski bilten Transport i logistika stiže 6. decembra

Ekapija 28.11.2016
Kvalitet logističke usluge ima ključnu ulogu u konkurentskoj borbi na otvorenom i vrlo oštrom tržištu. Učešće logistike i transporta u ceni proizvoda u Srbiji se kreće i do 20% za određene vrste roba, što predstavlja značajan prostor za… »

Bespovratna sredstva za poljoprivredne zadruge i udruženja - Za realizaciju pet projekata oko 208.000 EUR

Ekapija 28.11.2016
Evropska unija i Vlada Švajcarske podržaće sa 207.961 EUR preko razvojnog programa Evropski PROGRES realizaciju projekata pet poljoprivrednih udruženja i dve poljoprivredne zadruge iz jugoistočne i jugozapadne Srbije, koji će im pomoći da unaprede… »