Ekonomija arhiva vesti 28.11.2016

Novi Sad: Pojeftinjuju grejanje i topla voda

Gde investirati 28.11.2016
Cena daljinskog grejanja stanova i poslovnog prostora u Novom Sadu biće smanjena za 3,79 odsto, a cena tople vode za 2,41 odsto, saopštio je danas Kabinet gradonačelnika Miloša Vučevića. Vučević je naveo da je to drugi put ove godine da grejanje i… »

Fiat 500L sve manje interesantan strancima

Gde investirati 28.11.2016
Proizvodne linije i montažne trake u kompaniji Fiat Chrysler automobili Srbija ponovo su zaustavljene. Ovoga puta, kako je saopšteno iz FCA Srbija, do 30. novembra, nakon čega će iznova startovati proizvodnja svih verzija Fiat 500L u dve smene, tokom… »

Kakva su prava potrošača u odnosu sa kablovskim i telekomunikacionim operaterima?

Nova ekonomija 28.11.2016
Da li je raskidanje ugovora sa kablovskim ili mobilnim operaterom zaista "nemoguća misija", ili je na stvari da najveći broj građana uopšte ne zna koja su im prava i na koji način mogu da se "otkače" kada su nezadovoljni uslugom? Većinu koja je… »

Kina za železničko povezivanje megagrada Jing-Jin-Jia ulaže 36 milijardi dolara

Gde investirati 28.11.2016
Kina je za poboljšanje železničkih veza između glavnog grada Pekinga, lučkog grada Tianjina i susedne pokrajine Hebei, u sklopu plana povezivanja tri područja u megagrad Jing-Jin-Ji, odobrila sredstva u visini od 36 milijardi američkih dolara… »

Oppenheimer predviđa crne dane za Apple i iPhone

Gde investirati 28.11.2016
Apple i njihov iPhone čekaju crni dani, od kojih se godinama neće oporaviti, smatra analitička kuća Oppenheimer. Naime, navedena firma smatra kako će potražnja za novim iPhoneima dostići svoj vrhunac naredne godine te kako će se potom potražnja… »

Izveštaj DRI: Sporna potraživanja Direkcije za robne rezerve procenjena na blizu 11 milijardi dinara

Gde investirati 28.11.2016
Sporna potraživanja Direkcije za robne rezerve procenjena su na 10,92 milijarde dinara, što je oko 63 odsto njenih ukupnih potraživanja , pokazao je izveštaj Državne revizorske institucije (DRI). U izveštaju DRI o finasijskim izveštajima i… »

Možda će Britanija iz EU, ali da li će i novčanik?

Press 28.11.2016
Tim britanskih eksperata planira da preduzme pravne radnje da bi utvrdio da li bi vlada trebalo da izvede Britaniju iz Evropskog ekonomskog prostora (EEA). Foto:B92.net Britanski javni servis navodi da grupa uticajnih britanskih stručnjaka smatra da bi… »

Uprava Samsunga razmatra podelu kompanije

Gde investirati 28.11.2016
Korejski dnevni list Seoul Economic Daily, pozivajući se na neimenovane izvore, u ponedeljak je objavio da Samsung razmatra razdvajanje te kompanije na dva dela. Razdvajanje je predložio američki hedge fond Elliott Management. Ono bi omogućilo… »

Mihajlova: Nastaviti reforme za još veće privlačenje investitora

Blic 28.11.2016
Predsednica Saveta stranih investitora (FIC) Jana Mihajlova izjavila je danas da Srbija prolazi kroz period političke i ekonomske stabilnosti, što je dobra osnova za stabilni razvoj ekonomije, te da je potrebno da se nastave reforme kako bi zemlja bila… »

Svaki peti nezaposleni u EU našao posao u drugom kvartalu

SEEbiz 28.11.2016
LUXEMBOURG - Svaki peti nezaposleni u Europskoj uniji našao je posao u drugom tromjesečju, pokazuju podaci europskog statističkog ureda, sugerirajući da je tempo zapošljavanja ponovo blago ojačao do sredine godine. U drugom je tromjesečju posao… »