Ekonomija arhiva vesti 28.11.2016

Sporno 11 milijardi: Dužnici sami sebe kontrolisali

BizLife 28.11.2016
Sporna potraživanja Direkcije za robne rezerve procenjena su na 10,92 milijarde dinara, što je oko 63 odsto njenih ukupnih potraživanja, pokazao je izveštaj Državne revizorske institucije. U izveštaju DRI o finasijskim izveštajima i pravilnosti… »

Nova Vlada Crne Gore

BizLife 28.11.2016
Foto: Vlada Crne Gore Skupština Crne Gore izabrala je 41. Vladu na čelu sa Duškom Markovićem. Vladu i program koji je ponudio Marković podržao je 41 poslanik DPS, SD, BS i albanske koalicije „Albanci odlučno“. Ministar odbrane je dosadašnji… »

Premijer predsedniku: Ne isplaćujemo ono što nemamo

BizLife 28.11.2016
Moj odgovor i predsedniku Nikoliću i drugima je da ne možemo da isplatimo ono što nemamo, a vojsci smo, kao i policiji, namenili pet odsto povećanja plata, rekao je premijer Aleksandar Vučić. „Možemo da se pružamo samo onoliko koliko smo… »

Putinov prijatelj otkupljuje dugove „Galenike”

Alo 28.11.2016
Mašala! Rusko-britanski konzorcijum „LLC NPA Petrovax Pharm i Frontier Pharma Limited“, koji je još u pregovorima sa Vladom Srbije za preuzimanje 25 odsto vlasništva u „Galenici”, već je ušao u proceduru regulisanja višemilionskih dugova… »

Ovako su lagali i protiv Srba: Evo kako zapadni mediji izveštavaju o oslobođenju Alepa (foto)

Pravda 28.11.2016
Za vreme dok Sirijska arapska armija oslobađa istočne delove Alepa, zapadni mediji dezinformišu javnost o uspesima SAA podržavajući teroriste. U izveštajima zapadnih medija u vezi sa situacijom u Alepu jasno se vidi koga oni podržavaju. Evo i… »

Dragi: ECB će razmotriti da zadrži podsticaje

B92 28.11.2016
Frankfurt -- Predsednik Evropske centralne banke Mario Dragi izjavio je da će ta banka na sledećem sastanku razmotriti načine da zadrži sadašnji nivo novčanih podsticaja. Dragi je u Evropskom parlamentu rekao da će rukovodstvo banke, 8. decembra… »

Knežević: Privatizacija gotova do kraja mandata vlade

Studio B 28.11.2016
Ministar privrede Goran Knežević izjavio je danas da se očekuje da proces privatizacije u Srbiji, koji obuhvata i 11 velikih strateških preduzeća, bude završen do kraja mandata ove vlade. Knežević je najavio i da će do sredine decembra vlada… »

Šta strani investitori očekuju od Vlade Srbije

N1 Info 28.11.2016
Savet stranih investotora (FIC) predstavio je ovogodišnje izdanje Bele knjige - publikacije u kojoj saopštava viđenje uslova poslovanja u Srbiji. Dve trećine preporuka iz prošogodišnje Bele knjige ostalo je nerešeno. Ipak, u Savetu stranih… »

Video: Dačić (ponovo) peva, a Vučić…

BizLife 28.11.2016
Foto: printscreen Na sastanku premijera Aleksandra Vučića i predstavnika Vlade Srbije sa odlazećim ambasadorom Turske Mehmetom Bozajem i turskim privrednicima u Srbiji, koji je ujedno bio i oproštaj Bozaja, šef diplomatije Ivica Dačić (još jednom)… »

"Srbija u ovoj oblasti konstantno napredovala"

B92 28.11.2016
Beograd -- Ako se pogleda period između dva izdanja Bele knjige, u poreskoj politici nije bilo napretka, kaže izvršna direktorka Saveta stranih investitora Ana Firtel. Kostujući u Kažiprstu B92, Ana Firtel je rekla da postoji i oblast u kojoj se… »