Izvor: Danas arhiva vesti 20.12.2016

Đurović: Sprečeno učešće kosovske delegacije

Danas 20.12.2016
Stalna delegacija Skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope uspela je da spreči usvajanje memoranduma koji je predviđao određena mesta za predstavnike kosovskog parlamenta u plenarnoj sali u Strazburu, kao i mogućnost da učestvuju u… »

Beogradski maraton na novoj trasi

Danas 20.12.2016
Jubilarni, 30. Beogradski maraton biće održan 22. aprila naredne godine, a očekuje se rekordan broj učesnika, nova trasa i prisustvo 10 legendi svetske atletike koje će promovisati događaj. To je danas najavio na konferenciji za novinare u Starom… »

SDS podneo amandman o Deda Mrazu

Danas 20.12.2016
SDS Borisa Tadića zatražila je danas amandmanom na predlog Zakona o komunalnim delatnostima da se u članu 2, stavu 8, koji se odnosi na dimnjake, posle reči "i utvrđivanje stepena korisnosti ložišnog uređaja" dodaju reči "i stvaranja uslova za… »

Slovenci vratili bombonjeru Hrvatima

Danas 20.12.2016
Hrvatska Ambasada u Sloveniji poslala je svojim slovenačkim saradnicima, zaposlenim u Ministarstvu spoljnih poslova, bombonjere kao novogodišnji poklon koji je ocenjen kao "nezamisliva provokacija". Slovenačke diplomate u kabinetu premijera Mire Cerara… »

Rusija započinje istragu ubistva Karlova u Ankari

Danas 20.12.2016
Operativno-istražna grupa ruskih bezbednosnih organa u utorak će specijalnim letom otići u Tursku nakon ubistva ruskog ambasadora Andreja Karlova u Ankari, saopštio je izvor iz bezbednosne agencije. Kako prenosi Sputnjik, lideri Rusije i Turske… »

Ristić:Đurić obmanuo javnost

Danas 20.12.2016
Slaviša Ristić, samoastalni poslanik izjavio je danas novinarima u Skupštini Srbije da je Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju obmanuo javnost Srbije navodeći da je na Kosovu otvorena benziska stanica NIS-a. On je naveo da je… »

Nikolić: Promeniti loše odnose Rusija-EU

Danas 20.12.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas, u razgovoru sa predsednik grčkog parlamenta Nikosom Vucisom, da se nada da će novi politički trendovi u svetu promeniti trenutne loše odnose između Evropske unije i Ruske Federacije. Jer njihov… »

Vučić: Saučešće Nemačkoj

Danas 20.12.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas telegram saučešća nemačkoj kancelarki Angeli Merkel, Vladi Nemačke, nemačkom narodu i porodicama poginulih u napadu u Berlinu. Veoma nas je potresla vest o nečovečnom napadu u Berlinu… »

Izgradnja KPZ po planu

Danas 20.12.2016
Ministar pravde Srbije Nela Kuburović obišla je danas radove na izgradnji Kazneno-popravnog zavoda u Pančevu, koji će imati kapacitet za smeštaj 500 lica lišenih slobode, 300 osuđenika i 200 pritvorenika. Kuburović je istakla da radovi teku po… »

Tončev: I vrapci znaju da se saradnja preispituje pre izbora

Danas 20.12.2016
* Vladimir Đukanović: Dačić bi morao da kaže da li i on razmišlja poput svog potpredsednika *Slavica Đukić Dejanović: Dačić uvek govori ono što misli. Koalicija Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije ponovo se našla na… »