Izvor: Danas arhiva vesti 20.12.2016

Turajlić: Parlamentarni izbori zavise od volje gospodara

Danas 20.12.2016
Profesorka Srbijanka Turajlić kaže da vlast dobija veliku podršku na izborima zato što se ne zna ko se nudi kao alternativa. - Imam utisak da je ljudima u Srbiji jasno da je bahatost stigla do krajnjih granica, ali kada razgovarate, oni vas pitaju a… »

Oboren rekord beogradskog Aerodroma

Danas 19.12.2016
Aerodrom Nikola Tesla Beograd saopštio je da je danas oboren prošlogodišnji rekord broja putnika tokom godine. Ovogodišnja 4.776.165. putnica, koja je oborila novi rekord, je Natalija Kuzović, koja je putovala letom avio-kompanije Air Serbia za… »

Otkriven vozač kamiona u Berlinu

Danas 20.12.2016
U zapadnom delu Berlina kamion je sinoć uleteo na božićni vašar. Najmanje 12 osoba je stradalo a 48 ljudi je povređeno, potvrdila je policija. Otkriven je vozač kamiona. Prema navodima to je azilant pakistanskog ili avganistanskog porekla, koji je… »

Raspušten odbor DS zbog saradnje sa SNS

Danas 20.12.2016
* Demokrate se zasad drže odluke da nema saradnje sa naprednjacima. Mogućnost da odbornici Skupštine grada Kragujevca izabrani na listi Demokratske stranke podrže budžet grada za narednu godinu razlog je zbog kojeg je u nedelju Izvršni odbor DS… »

Sirijska porodica u Preševu

Danas 20.12.2016
Portparol Komesarijata za izbeglice Ivan Mišković izjavio je danas FoNetu da je sedam članova sirijske porodice, koja je, prema pisanju medija,pre dva dana izbačena iz autobusa i ostavljena u šumi, smešteno u prihvatni centar u Preševu. Prema… »

Turski specijalac ubio ruskog ambasadora

Danas 20.12.2016
Ambasador Rusije u Turskoj šestedesetdvogodišnji Andrej Karlov Genadijevič, na kojeg je danas izvršen atentat u Ankari, preminuo je u bolnici. U Ankari je večeras uhapšeno pet osoba za ubistvo ambasadora. Kako je saopštila turska policija, uhapšen… »

Haški pobednik kao Vučićev sluga

Danas 20.12.2016
Kada pogledamo kako su se radikali u Narodnoj skupštini postavili prema Majklu Davenportu odmah se zapitamo zašto Aleksandar Vučić nijednom nije prošao takvog radikalskog "toplog zeca?? Više je nego očigledno da postoji direktan politički dogovor… »

Ukrajina kažnjena zbog paljenja srpske zastave

Danas 19.12.2016
FIFA je kaznila FS Ukrajine sa 55.000 evra zbog navijanja sa diskriminacionim karakterom na utakmici protiv Srbije. Pretpostavlja da je u pitanju incident kada je grupa navijača zapalila srpsku zastavu tokom prijateljskog meča 15. novembra u Harkovu… »

Istomišljenici

Danas 20.12.2016
* Otpor čistim računima i isušivanju bare sa sve krokodilima nailazi na žestok otpor onih kojima situacija kakva jeste itekako odgovara. Moglo bi se reći da se to i očekivalo. O "ideji" regionalne lige u fudbalu, o "ideji" dakle, nečemu što čeka… »

Mišel Obama: Titula prve porodice težak posao

Danas 20.12.2016
Prva dama Sjedinjenih Američkih Država Mišel Obama rekla je da ne želi da se u budućnosti kandiduje za predsednicu SAD, kao ni za bilo koju drugu državnu funkciju, javlja agencija Anadolija. Svoju odluku objašnjava time da ne želi da njene ćerke… »