Izvor: Danas arhiva vesti 20.12.2016

Crevna fauna

Danas 20.12.2016
* Stvar funkcioniše ovako: narod izdašno hrani primerke crevne faune, a srpska crevna fauna se narodu “odužuje” tako što mu celomudreno tumači da slabosti, nesreće i beda u kojima vekovima tavori nisu posledica parazitskog delovanja crevne… »

Podrška dobrim idejama

Danas 20.12.2016
Microsoft Srbija i Fondacija za nove komunikacije Dokukino, uz podršku TechSoup Balkans i Kuće ljudskih prava, organizovali su druženje sa predstavnicima civilnog sektora - "Tech 4 Good". Druženje je organizovano sa ciljem upoznavanja neprofitnih… »

Svetski trend od sada i u Srbiji

Danas 20.12.2016
U današnje vreme poprilično je teško uskladiti veliki broj obaveza sa redovnim treniranjem ili bar povremenom rekreacijom. Po prvi put Srbija je dobila kompaniju koja je našla adekvatan način da pomiri užurban način života sa redovnim treniranjem… »

Srđan Gojković Gile: "Distorzija" je uglavnom ljubavna

Danas 20.12.2016
"Zvaće se 'Distorzija', imaće 11 pesama. Zvuk će biti strašno dobar i različitiji od svih ploča koje smo do sada izdali... Sve je sad nekako čvršće. Hoćemo da zvučimo nekako razbijački. Od 11 pesama, deset će biti brze i kratke. Jednostavno… »

Jesi li ti muzičar?

Danas 20.12.2016
* Ali gos'n šefe, nismo stigli. Nije bilo trika da Kulu A sazidamo do kraja 2016, kao što ste Vi obećavali još 2014." "Onda terajte do 2018. Ja sam se ionako uspentrao ovde kako bih pričao o Jankoviću i Jeremiću." Na poslednjem spratu ugrubo… »

Moguće da Rusi izađu iz humanitarnog centra

Danas 20.12.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić i premijer Ruske Federacije Dmitri Medvedev razgovaraće najverovatnije sutra, 21. decembra, o Srpsko-ruskom humanitarnom centru u Nišu (SRHC), najavio je nedavno ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić. Nakon… »

Muzej prepiske

Danas 20.12.2016
* Kad uzmete ovu knjigu, odmah je zavolite, dok je čitate imate osećaj da putujete kroz vremena, unutrašnje svetove onih koji su sva ta pisma pisali. Odličan je to predah od burne svakodnevice. Približava se vreme novogodišnjih praznika, darivanja… »

Srpski proizvođači nemaju zaštitu države

Danas 20.12.2016
* Ivana Veselinović: Iz evropskih fabričkih otpada u naše trgovine stižu jeftine neatestirane pločice, dok domaći proizvođači ne mogu da plasiraju proizvod bez potvrde kvaliteta. Fabrici Keramika iz Kanjiže krajem protekle nedelje pokrajinski… »

Tendere nameštali i Smederevo, Novi Sad i Valjevo

Danas 20.12.2016
* U Novom Sadu, na tenderu tražen ukras naveden po preciznom broju iz kataloga francuskog proizvođača. Javne nabavke novogodišnjeg osvetljenja u pojedinim gradovima Srbije sprovedene su tako da nedvosmisleno favorizuju određena preduzeća. Tako su… »

Sud iseljava Mesića

Danas 20.12.2016
Ustavni sud Hrvatske oduzeo je Stjepanu Mesiću sva prava koja je imao kao bivši predsednik države, a Mesić je ocenio da je na delu revitalizacija fašizma. Ustavni sud Hrvatske nije prihvatio predlog Stjepana Mesića za pokretanje postupka za ocenu… »