Izvor: Danas arhiva vesti 20.12.2016

Tomu za čivijaškog predsednika

Danas 20.12.2016
* Ekselenciji bih, kao drugu Titu, Bože mi oprosti, dao još dve funkcije (mesto kancelara umesto Kancelara i mesto šefa Ustavnog suda Srbije). Evo, da uhvatim sefte: Našu Njegovu ekselenciju, godinu unapred, uvaženom žiriju predlažem za sledećeg… »

Ilegalna deportacija izbeglica bez istrage

Danas 20.12.2016
Vojska Srbije neće sprovoditi istragu povodom spekulacija da su zajednički timovi vojske i policije koji obezbeđuju državnu granicu pre dva dana izvukle grupu izbeglica iz redovnog linijskog prevoza, oduzela im dokumenta i odvezla u šumu na granici… »

Građani traže da lokalne vlasti imaju ljudskosti i razuma

Danas 20.12.2016
"Mi, građani Beograda zahtevamo od gradonačelnika Siniše Malog i članova gradske vlade da odustanu od koncerata i proslava Nove godine na gradskim trgovima. A da novac predviđen za proslavu dodele deci i odraslim obolelim od teških bolesti čiji… »

Gruevski pokreće bunu protiv stranih diplomata

Danas 20.12.2016
* "Borićemo se za desorosizaciju Makedonije i jačanje nezavisnog građanskog sektora koji neće biti ni pod čijom kontrolom. Pristupiće se regulisanju oblasti finansiranja fondacija i nevladinih organizacija po ugledu na najnaprednije demokratije na… »

Grant za digitalne humaniste

Danas 20.12.2016
Evropska komisija, u okviru programa za istraživanja i inovacije Horizont 2020, dodelila je više od 2,7 miliona evra istraživačima iz 12 zemalja, među kojima je i Srbija, za razvoj digitalne infrastrukture za umetnost i humanistiku, saopštio je… »

Kisindžer: Tramp ima veliku šansu

Danas 20.12.2016
* "Ne sumnjam da nas Rusi hakuju. I nadam se da i mi hakujemo njih", rekao je Henri Kisindžer. Bivši državni sekretar Sjedinjenih Država Henri Kisindžer izjavio je da se nada da je američka vlada pokrenula odmazdu protiv Kremlja zbog, kako američke… »

Od inostranog proizvođača auto-delova ni traga ni glasa

Danas 20.12.2016
Većina žitelja šumadijske prestonice pamtiće godinu na izmaku po prvim znacima nove stagnacije u ekonomsko privrednom razvoju. Iz Sindikata FCA Srbija upozoravaju da će, ukoliko obećanje premijera Vučića vezano za otvaranje fabrike auto-delova i… »

Lice i naličje trgovinskih sporazuma

Danas 20.12.2016
Period nakon završetka Drugog svetskog rata obeležili su trgovinski sporazumi. Vodeće ekonomske sile sveta neprestano su, maltene sedam decenija, pregovarale i postigle veoma važne multilateralne dogovore, uključujući Opšti sporazum o carinama i… »

Vujović ima kuće u Vašingtonu i vredne nekretnine

Danas 20.12.2016
Vukosavljević osnovao firmu za lobiranje koja je ugašena 2011. Mreža za istraživanje kriminala i korupcije KRIK objavila je bazu podataka o imovini političara sa podacima koji "otkrivaju šta poseduju, čime su se bavili i sa kim su poslovali… »

Pamuk: Ponosim se samo neobičnom maštom

Danas 20.12.2016
U vreme kad je njegova moja knjiga prevedena na engleski jezik svi su naglašavali da sam turski pisac, ali je moja stvaralačka sloboda prevazišla nacionalni identitet. Da bi postao pisac, čovek treba da pobegne od gužve i svakodnevnog života - da se… »