Arhiva vesti 12.05.2017

Pastor i Skot o mađarskoj zajednici u Srbiji

RTV 12.05.2017
SUBOTICA - Američki ambasador Kajl Skot razgovarao je danas u sedištu SVM u Subotici sa predsednikom te partije Ištvanom Paštorom, a novinarima se najpre obratio na mađarskom jeziku, poručujući da Mađari u Srbiji treba da budu srećni jer imaju… »

Tači tvrdi: Srbija ima plan za podelu Kosova, ali do toga neće doći

Vesti online 12.05.2017
Predsednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači tvrdi da Srbija ima plan za podelu Kosova i poručuje da taj trenutak za Srbiju nikada neće doći. - Kosovo zna da Srbija ima plan za podelu Kosova, i očekujem taj trenutak. Ali, opet naglašavam da taj… »

Ešdaun: Mislili su da će nam problem biti Kosovo, a BiH i Makedonija su bure baruta na Balkanu

Pravda 12.05.2017
Nekadašnji visoki predstavnik za BiH Pedi Ešdaun kaže da BiH treba da iskoristi pobedu Emanuela Makrona u Francuskoj i verovatno dalji ostanak Angele Merkel na vlasti kako bi Evropu navela da se vrati svojim obavezama i pomogne u konačnom oblikovanju… »

Stefanović s koordinatorkom tima UN o zajedničkim aktivnostima

Beta 12.05.2017
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je danas u Beogradu sa stalnom koordinatorkom tima Ujedinjenih nacija i stalnom predstavnicom Programa UN za razvoj (UNDP) u Srbiji Karlom Robin Herši o budućim… »

Nezaposleno preko 3.500 poljoprivrednih inženjera

Dnevnik 12.05.2017
BEOGRAD: Srbija bi prema procenama poljoprivrednih stručnjaka mogla da proizvodi hranu za preko 50 miliona stanovnika i izvozi u vrednosti od preko 10 miliona evra godišnje, ali nedovoljno iskorišćava svoje prirodne potencijale. Pored… »

Tramp: Komi je hvalisavac i željan pažnje, davno sam planirao da ga otpustim

Blic 12.05.2017
Američki predsednik Donald Tramp je izjavio sinoć da je planirao da otpusti direktora FBI Džejmsa Komija, bez obzira na mišljenja zvaničnika Ministarstva pravde, što je u suprotnosti sa prethodnim saopštenjima Bele kuće, a time je povećao i… »

Domaćin finala Kupa Srbije biraće se žrebom

Press 12.05.2017
Borba za prvi pehar u sezoni igra se u Novom Sadu, a da li će na stadionu "Karađorđe" domaćin biti Crvena zvezda ili Partizan saznaće se posle žreba. foto: novosti.rs FINALNI meč fudbalskog kupa Srbije između Crvene zvezde i Partizana biće… »

Joksimović: Do jula još dva poglavlja

Dnevnik 12.05.2017
BEOGRAD: Ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je da bi Srbija sa Evropskom unijom do kraja juna, do kraja malteškog predsedavanja, mogla da otvori još dva pregovaračka poglavlja. Ima šanse da Srbija sa EU do kraja… »

Oprez zbog mokrih kolovoza

RTS 12.05.2017
Kiša koja je tokom noći i jutra padala, u većem delu naše zemlje, uslovila je mokre kolovoze, a uslova za pljuskove praćene grmljavinom biće prema rečima meteorologa i u toku današnjeg dana. AMSS zato savetuje vozačima da imaju više opreza za… »

Prijemom Crne Gore, NATO otvorio vrata zapadnom Balkanu

N1 Info 12.05.2017
Sve države članice NATO su ratifikovale akt o pristupanju Crne Gore Alijansi, pa će ona biti prisutna na predstojećem samitu NATO u Briselu, a formalno 5. juna i postati punopravna članica Severnoatlantske alijanse, najavio je crnogorski premijer… »