Arhiva vesti 12.05.2017

Referentna kamatna stopa ostaje četiri odsto

Beta 12.05.2017
Izvršni odbor Narodne banke Srbije odlučio je danas da referentnu kamatnu stopu zadrži na nivou od četiri odsto. Oduka je doneta na osnovu procene faktora inflacije, efekata dosadašnjeg ublažavanja monetarne politike, kao i majske projekcije… »

Ministarka: Vozači ne treba da plaćaju zbog greške u broju sedišta

Radio 021 12.05.2017
Vozači kojima je u saobraćajnu dozvolu upisan pogrešan podatak o broju sedišta ne bi trebalo ništa da plate, kaže ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović. Ona je reagovala na pisanja medija da će vlasnici automobila, ukoliko imaju dva pojasa na… »

Dačić o Haradinaju: Mala je granica između snova i košmara

B92 12.05.2017
Beograd -- Albanci bi trebalo da se zamisle nad svojim potezima, jer se varaju ako misle da je Srbija slaba zbog toga što želi dijalog, izjavio je Ivica Dačić. Šef srpske diplomatije je rekao i da Albanci treba da se zamisle zato što je mala… »

Han: Srbija treba da bude vodeća snaga u regionu

RTS 12.05.2017
Evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Johanes Han ističe da je Srbija potrebna EU kao vodeća snaga u regionu i podvukao da je pod rukovodstvom premijera Aleksandra Vučića Beograd ostvario dobar napredak ka svom strateškom cilju… »

Zaplenjeno osam tona goriva

RTV 12.05.2017
VELIKO GRADIŠTE - Carinski službenici u Velikom Gradištu su krajem aprila i početkom maja, prilikom ulazne kontrole nekoliko brodova na Dunavu otkrili više od osam tona neprijavljenog pogonskog dizel goriva, saopštila je Uprava carina. Zahvaljujući… »

Žuri mu se: Zaev preti Ivanovu zaustavljanjem državnih institucija!?

Pravda 12.05.2017
SDSM Zorana Zaeva, koji je uz pomoć šiptarskih partija okupio parlamentarnu većinu u Sobranju oko "Tiranske platforme", zahteva od predsednika Đorđa Ivanova da odmah i bez odlaganja prekine, kako kažu, "nerazumnu blokadu demokratskih procesa u… »

Tramp: Komiju bi bilo bolje da nema snimka našeg razgovora

Novi magazin 12.05.2017
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da bi smenjenom direktoru Federalnog istražnog biroa (FBI) Džejmsu Komiju, koji je rekao da je predednik od njega tražio lojalnost, bilo bolje da nema snimka njihovog razgovora. Njujork tajms (New York… »

Kabinet protiv biroa: Smena šefa FBI otkrila rat koji u vrhu američke vlasti besni decenijama

Blic 12.05.2017
Smena direktora FBI jeste bio iznenadan, pa i grub postupak, ali ona nije bez presedana u američkoj istoriji. Bela kuća i FBI ponekad su sarađivali isuviše blisko, a nekad su bili na gotovo sasvim suprotnim stranama. Posledice "Masakra subotnje… »

Stefanović: Uspeli smo da obeybedimo bolje uslove za zivot migranata

Beta video 12.05.2017
BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović istakao je da su barake mesta koja su potpuno nebezbedna i neadekvatna za smeštaj migranata. On je istakao da su migrante uspeli da pomere u prihvatne centre i time povećaju bezbednost… »

Stavljena tačka na unutrašnje nesuglasice Simić: Srpska lista od danas politička stranka

Kurir 12.05.2017
Građanska inicijativa Srpska lista danas je, odlukom prištinske Kancelarije za registraciju pri Centralnoj izbornoj komisiji, i zvanično postala politička stranka, izjavio je podnosilac zahteva za registraciju stranke Slavko Simić. Simić je objasnio… »