Nauka & Tehnologija arhiva vesti 13.05.2017

Ministarstvo presudilo: Đokovićev program meditacije u školama i vrtićima nije sekta!

Pravda 13.05.2017
Roditelji đaka OŠ "Stevan Sinđelić" iz Beograda uznemirili su se zato što su im deca, bez njihovog znanja, uz zvuke gonga učila da meditiraju. Po društvenim mrežama, pa i medijima, počele su da se šire glasine kako je reč o sekti koju je u… »

Ruski support propušta prva tri meča u Summer Splitu

B92 13.05.2017
Support ekipe M19, poznatije kao Albus Nox Luna, suspendovan je na 3 meča zbog lošeg ponašaja u soloq partijama. Kiril “Likkrit” Malofev postao je poznat kada je bio jedan od najrazigranijih igrača svoje ekipe na Wolrds-u 2016. godine i… »

Voda curi na MSS, odložena jubilarna šetnja

RTV 13.05.2017
HJUSTON - Svemirska agencija NASA otkrila je curenje vode na Međunarodnoj svemirskoj stanici, što je odložilo jubilarnu 200. šetnju svemirom. Kvar se dogodio na opremi poznatoj kao "pupčana vrpca" za servisiranje i hlađenje (SCU), zaduženoj za… »

Ukoliko vidite ovaj kod ne otvarajte mejl!

Večernje novosti 13.05.2017
Virus-iznuđivač „Vona kraj“ („WannaCry“), koji je oštetio desetine hiljada kompjutera širom sveta, zaustavljen je neočekivanim otkrićem anonimnog programera. Virus-iznuđivač „Vona kraj“ („WannaCry“), koji je oštetio desetine… »

OpTic pozvan na ESL One Cologne

B92 13.05.2017
Odlučen je poslednji tim koji će dobiti direktnu pozivnicu za ESL One Cologne, i to je tim OpTic Gaming. Oni se poslednji pridružuju elitnoj ekipi od 12 timova koja je pozvana na ESL One Cologne. Poslednja četiri mesta biće odlučena iz kvalifikacija… »

Potvrđen Snapdragon 845

Mondo 13.05.2017
Potvrdio ga niko drugi do - Qualcomm na svom sajtu! Portal TweakTown preneo je vest u kojoj tvrdi da je Qualcomm slučajno na svom sajtu izlistao Snapdragon 845 čipset, koji se očekuje sledeće godine u najnovijim vodećim (flagship) telefonima… »

Žitarice, jogurt i sosevi mogu da imaju dosta šećera

Radio 021 13.05.2017
Žitarice za doručak nekih proizvođača koje se reklamiraju kao izrazito zdrav doručak za decu i odrasle, često su, poput jogurta i gotovih soseva prave šećerne "bombe", pa naučnici preporučuju pažljivo čitanje sastojaka na njihovim etiketama… »

Hakerski napadi: Stručnjaci se danonoćno bore, uskoro može i gore

B92 13.05.2017
Timovi tehničara rade danonoćno posle napada širom sveta da povrate i obogaljenu britansku bolničku mrežu i da obezbede računare u fabrikama, bankama, državnim službama i transportnim sistemima. Napad na kompjutere širom sveta je toliko… »

Half-Life 2 stiže u VR

B92 13.05.2017
Neki od vas se možda sećaju HLVR moda iz 2013. godine, koji je u to vreme bio zaista ispred svih kada je VR tehnologija u pitanju, pogotovo kada imamo u vidu da su prve “ozbiljne” VR igre krenule da se pojavljuju tek prošle godine. Mod je… »

Juriš u bratski zagrljaj: Iračani krenuli u žestok proboj u susret Asadovoj armiji!

Pravda 13.05.2017
Iračke Snage narodne mobilizacije (SNM), po naređenju premijera Hadida al Abadija, krenule su u proboj prema graničnom prelazu Tanf, koji je ujedno i cilj sirijskih snaga koje napreduju sa jugoistoka pokrajie Damask. Operaciju pod nazivom "Muhamed… »