Nauka & Tehnologija arhiva vesti 13.05.2017

Google platio Rusiji kaznu od 7,4 miliona dolara

Nova energija 13.05.2017
Američki internet pretraživač Google platio je novčanu kaznu u iznosu od 438 miliona rubalja (7,4 miliona dolara) koje je kompaniji izrekla Federalna antimonopolska služba Rusije (FAS), saopštio je danas ruski regulator za zaštitu tržišne… »

Dačić najavio veliku ofanzivu: Svim sredstvima borićemo se protiv...

Pravda 13.05.2017
Srbija je pogrešila što je procese protiv onih koji su direktni krivci za bombardovanje naše zemlje vodila pred domaćim sudovima, i zato treba da proučimo sve pravne mogućnosti da se protiv Vilijema Vokera preduzmu sve mere, izjavio je danas prvi… »

Pjongjang ponovo uzdrmao Vašington: Kim postavlja uslove Amerikancima!

Pravda 13.05.2017
Rukovodilac Odeljenja Ministarstva inostranih poslova Severne Koreje za odnose sa SAD Čo Son Hu izjavila je da ne isključuje mogućnost održavanja pregovora sa SAD, javila je južnokorejska agencija Jonhap. Navedeno je da se Čo Son Hu vratila u… »

Google Project Treble: modularna baza je rešenje za nadogradnje Androida

Benchmark 13.05.2017
Ažuriranja Android verzija su neverovatno spora za svaki uređaj koji nije Nexus ili Pixel. Ovo je realnost od samog početka postojanja operativnog sistema, a do sada ništa nije uspelo da promeni situaciju. Google ipak misli da može da pomogne… »

Startovao Hearthstone StarLadder i-League StarSeries S3

B92 13.05.2017
Najveća imena svetske Hearthstone scene će se narednih mesec dana boriti za titulu StarLadder prvaka i deo nagradnog fonda od 30 000 dolara. Sinoć je startovalo 3. izdanje Hearthstone StarLadder i-League StarSeries lige. Turnir je… »

Zastrašujuće: Pogledajte šta u rimokatoličkom proročanstvu piše o Rusiji!

Pravda 13.05.2017
Papa Franja je krenuo u hodočašće na mesto fatimskog čuda „sa mislima o Rusiji“. - Verujem u Rusiju. Na ovo hodočašće sam krenuo sa mišlju o Rusiji. Ne samo zato što vaša zemlja zauzima posebno mesto u fatimskim proročanstvima Device Marije… »

Sada možete postavljati fotografije na Instagram i bez aplikacije

Nova energija 13.05.2017
Korisnici Instagrama više ne moraju da instaliraju aplikaciju, kako bi postavili fotografije ili video na ovu društvenu mrežu, već to mogu učiniti direktno preko web stranice Instagram.com. Fotografije i video snimke možete, kao i preko aplikacije… »

Android nadogradnje stizaće vam brže!

Mondo 13.05.2017
Ažuriranje operativnog sistema na Android telefonima više neće biti toliko sporo i komplikovano uz Project Treble, koji će se pojaviti sa Android O OS-om. Spora ažuriranja proizvođača su ogroman problem za Android, o čemu ne moramo previše da… »

Da li kreativnost može da pobedi strah od smrti

RTS 13.05.2017
Istraživanja psihologa na Univerzitetu u Kentu pokazuju da kreativna dostignuća obezbeđuju svojevrsnu „distancu“ i određeni duševni mir kada je reč o strahu od smrti. Umetnici poput Boba Dilana, Leonarda Koena i Dejvida Bouvija ‒ primećuju… »

Ispitivanje lekova na deci ‒ etički opravdano?

RTS 13.05.2017
Kako deca nisu „mali odrasli ljudi”, pokazalo se da nije dovoljno samo primeniti rezultate istraživanja lekova na odraslima. Bolesna deca pripadaju etički osetljivoj kategoriji pacijenata, zbog čega je mnogo manje studija dizajnirano za njih. Kao i… »