Nauka & Tehnologija arhiva vesti 13.05.2017

Antiruska histerija Borisa DžONSONA: Prljavi poslovi Rusije na Balkanu!

Pravda 13.05.2017
Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson tvrdi da postoji "realna mogućnost" ruskog mešanja u izbore u Velikoj Britaniji u junu, upozozorivši na "prljave poduhvate na zapadnom Balkanu" predsednika Rusije Vladimira Putina. Takođe, smatra da… »

Pretučena novinarka Arbana Džara u Prištini

Radio 021 13.05.2017
Kosovska novinarka i političarka Arbana Džara pretučena je sinoć u Prištini, saopštila je policija. Navodi se da je Džaru, koja se nedavno učlanila u do skoro vladajuću Demokratsku partiju Kosova, napala grupa ljudi i da motiv napada nije još… »

Koliko se razlikuju profilne fotografije različitih društvenih mreža?

Nova energija 13.05.2017
Ako imate iste prijatelje na različitim društvenim mrežama sigurno ste primetili da oni ne “kače” slične fotografije na Facebooku i Instagramu. Zapravo, fotografije su nekad do te mere različite da kao da prikazuju drugu osobu. Analiza… »

Samsung S8 je dodatno zaštićen od hakera, ali po koju cenu

B92 13.05.2017
Objava saradnje Samsunga i firme McAfee i predinstalacije antivirus i antimalver softvera VirusScan na nove perjanice južnokorejskog proizvođača, već je podstakla gunđanja na internetu onih koji smatraju da će time Samsungovi mobilni telefoni biti… »

Ogromno nezadovoljstvo kod Trampa: Evo zbog čega je sada žestoko pobesneo...

Pravda 13.05.2017
Predsednik SAD Donald Tramp je izjavio da mediji ne primećuju njegov rad. „Oni me ne znaju, ja sam veoma aktivan predsednik. Radim sa Kinom, Japanom, Severnom Korejom po svim različitim pitanjima. Pre neki dan je kod mene dolazio ministar inostranih… »

Honor 9 stiže krajem juna (prve slike)

Mondo 13.05.2017
Naslednik kod nas vrlo popularnog Honor 8 telefona stići će nam krajem juna - ko jedva čeka?! Prema indijskim izvorima, koje je prenela GSMArena, Honor 9 će stići 20. ili 21. juna i koštaće oko 400 evra, kao što je bio slučaj sa Honor 8 telefonom… »

Johanes Han o velikoj Albaniji: "Rekli smo..."

Pravda 13.05.2017
Srbija je napravila izvanredan napredak u poslednjih par godina, zemlja je prošla dug put od izolacije, recesije i nestabilnosti, kaže Johanes Han. Osim toga, evropski komesar za politiku susedstva i pregovore o proširenju navodi i da je Srbija danas… »

WhatsApp, pa bilo je vreme za ovo!

Mondo 13.05.2017
Neko se u WhatsApp timu setio da nam olakša video pozivanje. Dosad ste, da biste obavili video poziv u okviru WhatsApp aplikacije, morali da idete na ikonicu slušalice, pa odatle da birate glasovni ili video poziv. Sad ne morate više - ikonica video… »

Budućnost saobraćaja u gradu – putevi pod zemljom

RTS 13.05.2017
Milijarder i inovator Ilon Mask pohvalio se kako napreduje jedan od njegovih novih projekata – mreža putnih tunela koja će rešiti problem drumskog saobraćaja u Los Anđelesu. Osnivač „Spejs iksa" i „Tesla motorsa" posvetio je malo vremena iz… »

Kreatori i alati: Milan Ličina, dizajner

StartIt 13.05.2017
Dizajner i osnivač Hostile Takeover Visual Laba, Milan Ličina, ove subote za nas piše o alatima koje svakodnevno koristi, kako u poslu tako i van njega. Milan Ličina je dizajner, osnivač Hostile Takeover Visual Laba, deo kolektiva za nove medije “… »