Nauka & Tehnologija arhiva vesti 13.05.2017

Review: Little Nightmares

B92 13.05.2017
Ovaj tekst je originalno izašao u majskom broju časopisa Play!Zine koji možete besplatno preuzeti na ovom linku. Autor: Milan Živković Izvor: play.co.rs U malu noćnu moru sam zaronio kao veliki ljubitelj Limbo i Inside igara, čiji narativni tok i… »

Radi se na novoj Thief igri?

B92 13.05.2017
Poslednja igra u čuvenom serijalu Thief izašla je 2014. godine i trebalo je da predstavlja reboot franšize sa svežim gejmplejm elementima. Ipak, igra je prošla poprilično loše kod publike i kritike. Studio koji trenutno radi na produkciji filma… »

Rusi napravili ceo Terminator 2 u GTA 5

B92 13.05.2017
Kratki ili dugometražni filmovi rađeni u endžinima video igara, takozvana machinima, nisu nikakva novost i čest su hobi mnogih kreativnih ljudi. Ipak, uvek se s vremena na vreme pojavi neko ko uspe da nas oduševi svojim projektom za koji je… »

Otvoren Međunarodni festival nauke

RTV 13.05.2017
NOVI SAD - Na novosadskom univerzitetu je otvoren prvi Međunarodni festival nauke. Otvarajući dvodnevnu manifestaciju akademik Vladimir Kostić, predsednik SANU, poručio je mladima da stalno uče i osvežavaju svoje vidike, dodajući da su… »

Akcija stiže sa "The Surge"

Blic 13.05.2017
"The Surge" je proslavio novo izdanje igre koje stiže naredne nedelje uz trejler koji je naznaka sve akcije koja nas čeka nakon premijere 16. maja. Igra je SF priča koja se igra iz trećeg lica. Trejer daje naznaku samog zapleta. Prikazano je kako… »

"Najavljene kineske investicije su zapravo već ugovoreni zajmovi"

Radio 021 13.05.2017
"Kineske investicije od 3,2 milijarde evra u projekte u Srbiji, koje najavljuju predstavnici Vlade Srbije, nisu direktne investicije već su zajmovi za, uglavnom, već ugovorene projekte", rekla je profesorka Fakulteta političkih nauka (FPN) Dragana… »

Ko li ih sastavi: Boris Tadić razgovarao sa predsednikom Egipta!

Pravda 13.05.2017
Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) i bivši predsednik Srbije Boris Tadić razgovarao je danas u Kairu sa predsednikom Egipta Abdelom Fatahom al Sisijem o neophodnosti globalne borbe protiv terorizma i o situaciji u zemljama Severne Afrike… »

Poslušajte savete stručnjaka: Evo kako da sprečite hakerske napade!

Nova energija 13.05.2017
Ponašanje na društvenim mrežama mnogo je bitnije od tehničke sofisticiranosti. Verovali ili ne, ali hakeri danas više pažnje posvećuju vašim profilima na društvenim mrežama nego upadima u same računare. Barem tako kaže jedan od bivših… »

FOTO: Kad šišanje mačka ne ispadne kako treba

Radio 021 13.05.2017
Persijski mačak imena Jin Jin redovno posećuje frizera za mačke. Duga dlaka mu često leti zadaje probleme, pa je šišanje jedan od načina da se rashladi. Frizer mu uvek ošiša telo od glave, ali ovog puta je preterao. Pošto vlasnica nije mogla da… »

Potpišite inicijativu za uklanjanje "Spomenika zahvalnosti Francuskoj"

Pravda 13.05.2017
Inicijativu za uklanjanje "Spomenika zahvalnosti Francuskoj" do sada je potpisalo više od 1200 ljudi. Nakon predsedničkih izbora u Francuskoj postoje dodatni razlozi zašto ovaj spomenik treba ukloniti sa Kalemegdana. "Drugi krug predsedničkih izbora u… »